想生BB

跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

我比D仔排卵玩到痴線啦

平時有量體溫周期30-32天,一般我由第10天開始用排卵驗的結果得一條線,今個月開始冇量體溫,10/6來M,估計26-28排卵,
DAY 1-6(10-15/6)M
由19/6-23/6開始見多分泌(可拉長)我就驗排卵上深下淺
24-26/26冇分泌驗排卵得一條線上深,胸好痛,晚上開始胃痛
27/6驗排卵上深下淺,胸痛+頭痛+胃痛
到今日又得一條線上深,
D仔....我比你玩死了

bb3805

子爵府

Re: 我比D仔排卵玩到痴線啦

其實你由始至終都沒有驗倒上下同色,你有淺線時有無最少隔12小時驗一次?其實最好4-6小時驗一次就多數驗倒.
你應該miss 左 LH最高峰值, 27/6差不多來月經都會出現淺線,但唔係日日,間中有一兩日出現,之後就會無左.

唔洗咁嬲既,你miss 左姐,下個月再試過
Daisyboris 寫道:
平時有量體溫周期30-32天,一般我由第10天開始用排卵驗的結果得一條線,今個月開始冇量體溫,10/6來M,估計26-28排卵,
DAY 1-6(10-15/6)M
由19/6-23/6開始見多分泌(可拉長)我就驗排卵上深下淺
24-26/26冇分泌驗排卵得一條線上深,胸好痛,晚上開始胃痛
27/6驗排卵上深下淺,胸痛+頭痛+胃痛
到今日又得一條線上深,
D仔....我比你玩死了

別墅

唔該晒,pollybell
我的問題係點解,
1)我日日都有驗,有時會早晚各一次,中間有幾日冇線跟住第二日驗又有線呢(須然條線係淺色都叫有呀)
2)平時M完會乾爽的,點解今次有分泌可拉長呢

唔好意思,我太煩了 :-(
bb3805

複式洋房

Hi Pollybell,

我還未開始用 david 仔, 但看到其他SISTER都好似有用 d 仔o既煩惱喎!
即如果check 到兩條線相同色就可以開始dodo, right?

別墅

nicoletteliu,

我由見到上深下淺, 去到上深下深再返去上深下淺到得一條線, 只有3日. 咁我係唔係最好連續do3日?

大宅

我day12開始就見到有上深下淺...咁我唔理咁多..我day12開始 dodo ...跟住隔日再用d仔驗..又係上深下淺,咁我又唔理咁多 ,dodo左先...kaka 跟住就停左工喇....跟住有一日(day21好似)屎忽痕拎條d 仔黎驗..又見到有2條線..但係都唔係上深下深左喎....咁我咪又dodo多一次囉....

最後結果....係bingo左喎都~
所以唔使驚~~我都係從來冇出現過上深下深...都bingo!

複式洋房

哇! 恭喜晒!

如果連續do 六日係可以bingo的話,都唔緊要, 起碼再唔駛每日都記住 體溫? m come? 同要$去睇醫生食藥啦!

複式洋房

各位姊妹們
即係d仔係可以幫到大家, 反而比去靠睇醫生比我排卵期食排卵丸 仲好, 是嗎?

子爵府

1.你應該一驗倒有淺線時,這日最少每隔12小時驗一次,因每個人出現LH最高峰值時間有長有短,短則幾小時,比較難足倒,所以我都建議你每隔4-6小時驗一次,驗前盡量唔好飲水.

2.其實分泌每個人都唔同,有些人就算排卵前都無拉絲分泌,其實m後都會開始有分泌,有些人只係感覺到濕滑,無色,清 澈.這次可能不是可孕型既拉絲分泌.
Daisyboris 寫道:
唔該晒,pollybell
我的問題係點解,
1)我日日都有驗,有時會早晚各一次,中間有幾日冇線跟住第二日驗又有線呢(須然條線係淺色都叫有呀)
2)平時M完會乾爽的,點解今次有分泌可拉長呢

唔好意思,我太煩了 :-(

子爵府

驗倒上下同色當晚一定要行房,之後隔日一次就可以.
baby2baby 寫道:
Hi Pollybell,

我還未開始用 david 仔, 但看到其他SISTER都好似有用 d 仔o既煩惱喎!
即如果check 到兩條線相同色就可以開始dodo, right?

別墅

多謝晒咁多位分享自己經驗,
唉!!我真係覺得身心都好(支力)
bb3805

別墅

多謝晒咁多位分享自己經驗,
唉!!我真係覺得身心都好(支力)
bb3805

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我早幾日day 10 心血來潮用D仔check排卵, 竟然有下線出現..... 都咪話唔玩殘 好彩果日, 老公唔駛叫都話dodo者~~ 今日我又有分秘 + 99 唔係屋企....hehe~~

大宅

我想問D仔係邊度買架, 同點樣用架

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

放鬆D啦~~~ 我覺得用D仔比量度溫輕鬆好多 :mrgreen: 量體溫, 大壓力C我

伯爵府

咁,如果想生仔...係未係上深下深之後一日才do do.

大宅

day10就有下線出現,咁要把握機會了,你同99住有冇唔方便呀?

大宅

ew911,
但你唔會知邊日會上下深的。

瑪瑙宮

都有小小啦~~ 不過果日佢返夜, 所以.....
真係成日都好似偷情咁, 要hou 99 唔係度 :mrgreen:

cascades 寫道:
day10就有下線出現,咁要把握機會了,你同99住有冇唔方便呀?

伯爵府

cascades

that means 我都係要量體溫.

首頁
12345...8

尾頁

跳至