想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 我比D仔排卵玩到痴線啦

各位好!我是新丁,尋日係萬x買左一隻排卵捧,忘記了牌子,尋日係我day14,結果係1深1淺.想問一問係咪隻隻牌子都一樣(讀數).因為我睇到你地係用緊d仔,而今早的體溫係35.2c, 係咪=今晚再要check排卵捧. 另外想知如何/聯絡那一位可以買到d仔,因為萬x買的要$266(5支), 實在太貴 :cry:

勞煩大家! :lol:

大宅

我今日day21啦, 今朝用d仔check到下線又深過尋日啦, 同埋我肯定自己未排卵, 因為體溫冇升過, 真係要睇埋呢幾日點, 但係真係有d擔心老公掂唔掂, 近排真係要佢她勤力, 因為我平時多數day18排卵架, 因為到而家都未有排卵感覺, 所以一路都努力, 真係有d擔心呀, 我仲諗會唔會係冇排卵

仲有一樣野我想分享比咁多位姊妹聽, 就係我前排去睇醫生照輸卵管後, 醫生比左3個排卵tester我, 佢叫我朝早起身check, check到2條線就當晚dodo, 佢話之後check因為飲過水所以唔準, 所以又唔知信d仔好定信醫生好啦, 我而家就朝早起身check一次, 放工返屋企又check一次

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Hi KeroBb,

咁你有無睇下你果隻說明書係點講架?? 乜果讀數一樣??
你果隻係咪clearplan??

同埋你之前幾日的溫度又點樣??

大宅

miffymiffy,
你係咪有排卵紙&驗孕紙呀,我淨番7張排卵紙咋,如果今個月唔得,可能要再買,你可唔可以pm的資料比我呀?

別墅

miffymiffy 寫道:
Hi KeroBb,

miffymiffy, 你好!
yes係clearplan, 因我是新丁尋晚第一次用,說明書話第1條係ph讀數,第2條係輔助線,睇下你是否正確使用,所以見你地常說1淺1深或其他組合,所以有d唔明?另今早係我第一次量體溫.所以我諗暫時無得參考,對嗎.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

cascades,

已俾資料你:mrgreen:

別墅

cascades 寫道:
miffymiffy,
你係咪有排卵紙&驗孕紙呀,我淨番7張排卵紙咋,如果今個月唔得,可能要再買,你可唔可以pm的資料比我呀?

miffymiffy,

我都想買,我address : [email protected]

謝謝! :wink:

瑪瑙宮

係呀, 較難參考體溫. 同埋你的體溫得1個小數位. 用有2個小數位會好睇好多.

我地用果D都係上線係參考線, 係深同粗的(約1mm)

如果我地用果隻下線同上線一樣色同深, 即代表將會24-36小時內排卵.

至於下線淺, 係話較接近個LH峰值, 可以試下6-12小時後再check多次. 但係我地經驗係M前1-2天都會有此情況. 另外懷孕早期, 驗孕條未能check到, 但排卵條都會check 到幼線.
KeroBb 寫道:
[quote]
miffymiffy 寫道:
Hi KeroBb,

miffymiffy, 你好!
yes係clearplan, 因我是新丁尋晚第一次用,說明書話第1條係ph讀數,第2條係輔助線,睇下你是否正確使用,所以見你地常說1淺1深或其他組合,所以有d唔明?另今早係我第一次量體溫.所以我諗暫時無得參考,對嗎.[/quote]

別墅

miffymiffy,

Thanks!,我諗我要買過支探熱針,因為佢得小數點後1位數.
明白了,多謝你為新丁(我)解答疑問!! :-P

複式洋房

Hi 姊妹們,
今日係day 12 及昨日 已開始用d仔check 排卵了, 但兩日只是有上線無下線, 是否正常呢?
因見各姊妹有上線亦有下線亦有深淺之分喎!

大宅

miffymiffy,

我搵咗幾間屈XX & 萬x都無2個位架探熱針, 你知唔知邊到仲有得賣呀? thx~

別墅

wantbb
Thank you!

別墅

今日day16的温度日昨天一低,這幾天36.0幾至36.1,冇乜分別,睇黎未排,粒卵子又未成熟,仲stand by緊,都係唔do do住,都唔知條temp線幾時先上,temp低又低左3天,d仔變回
好淺線成日擔心過左

別墅

hihi....我無用體溫計, 正係用d 仔check 咋, 見連續幾日都係上深下淺, 就唔理咁多, 前晚同老公do do先, 點知到尋日朝早check, 佢就出現上深下深, 但係尋晚老公個樣好攰, 就無同佢do, 請問今晚如果do 番會唔會有機會bingo ga? 我好想快d 有BB 呀!

大宅

KYU,
我今日day21啦, 係day18個體溫係drop左, 但係呢幾日都係around呢個體溫, 我諗如果我排左卵又冇理由唔升高架喎, 真係奇怪, 搞到我都唔知點做好, 又真係不能日日都叫老公dodo, 我老公好多時都要開通宵, 如果撞岩排卵佢要通頂咁就 :-( :-( :-(

別墅

有架啦
你應該和我一樣未排,排左一定會高,我都不能叫老公連續
do do,有些人有m未必排卵,係咪冇高温期就來m呢? ?-(

大宅

KYU,
我都覺得我未排, 不過今日分泌好多, 白色的, 如果係呢2日都唔知今晚dodo定聽晚dodo好, 如果我今晚check到上下深, 係咪今晚就dodo呢?

瑪瑙宮

今晚dodo都有機會, 妨且你前晚都有dodo, 唔駛驚~
Airam 寫道:
hihi....我無用體溫計, 正係用d 仔check 咋, 見連續幾日都係上深下淺, 就唔理咁多, 前晚同老公do do先, 點知到尋日朝早check, 佢就出現上深下深, 但係尋晚老公個樣好攰, 就無同佢do, 請問今晚如果do 番會唔會有機會bingo ga? 我好想快d 有BB 呀!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有冇人願意出讓少少david排卵紙給我
我想要20片....
pm我呀~ 我今晚可以online入錢(hsbc), 明天寄出給我
我急用! 唔該!
大量我都要, 不過急就想要20片先~
唔該晒!

子爵府

我pm左你啦
lukkaman77 寫道:
有冇人願意出讓少少david排卵紙給我
我想要20片....
pm我呀~ 我今晚可以online入錢(hsbc), 明天寄出給我
我急用! 唔該!
大量我都要, 不過急就想要20片先~
唔該晒!

首頁

尾頁

跳至