跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 有沒有2004年3月的準媽媽?

各位媽媽好!很久沒有上bk。
想問一問大家,你們吃那一隻奶粉?我的仔仔跟廣華時吃萬朝愛思美,但一直2個半至3個小時就要食,是否唔夠飽奶粉問題呢?他已吃5安半,我應否轉奶粉呢?但醫院話3個月才好轉,有沒有媽媽一出院轉奶粉及轉那一隻?

woodsoil ,JJBB,
我的BB同woodsoil 一樣食完奶玩半小時便就開始喊要睡,但不能放落床,試過咸足兩小時,好似想抽筋,日頭要抱住睡,睡到很熟放落床都醒,我都無晒辦法,夜晚就很在床睡還持續4小時至5小時才叫食奶,我是否要放棄呢?
I'm Isaac

大宅

JJBB, IsaacC,

我bb夜晚依家可以瞓3.5-4小時, 希望可以持續.
依家日頭比佢喊約半小時然後抱佢, 咁佢就好快瞓著, 但放佢落床時就要好小心慢慢放, 而且要好似係廣華時用包巾包住佢, 包到手手腳腳郁唔到, 咁佢可以瞓耐d, 冇咁易醒, 有時見佢有d郁動, 我就按住佢手手腳腳唔比佢郁咁佢又可以瞓番.

男爵府

Nicole_Mom ,
我囡囡之前塊臉生好多粒粒,而家好好多啦,我無同佢搽cream,啲粒粒會自己好,佢塊臉仔而家都算幾滑!
不過佢一生熱痱同尿疹我就會同佢搽cream,搽左好快好番.

洋房

woodsoil ,

我BB的情況同你的很相似,我會學你試試用包巾包住佢,看看有沒有改善。不過我仔仔經常伸懶腰好誇張個隻,攪到醒晒。我們可在媽媽會所再傾。

I'm Isaac

男爵府

2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第四回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

monmon,
你係咪喳aqueous cream?
我bb d 倉又起啦 !! 我上星期看e生, 有cream喳, 但唔想喳太多! 點樣可以減少翻發的機會?

男爵府

To monmon, 我呀BB連背後都有生到D粒粒,有冇問題ga,係咪都會自己好番ga? Thanks!!

To curly, 你所指那支aqueous cream係搽什麼ga? 依家見到阿BB的粒粒就覺得心痛,但健康院的醫生又話呢D粒粒個個BB都有, 會自己好wor!!

複式洋房

winniepoon,

我都好明白你的心情, 雖然bb塊面和頭的白色粒粒消了, 但係塊面還有乾皮撲起, 摸上手感覺又粗又'鞋', 希望阿b快d好番啦.

各位mama,
你們的bb戒左夜奶未? 如果戒左夜奶,係未一覺瞓天光架? 你們的bb通常最尾餐奶是幾點鐘飲, 跟着幾點鐘瞓和幾點鐘起身飲奶?

大宅

[size=medium]各位3月媽咪, 係~~媽媽會所~~o個度已經開左個<<<3月媽咪會>>>, 大家一齊過去o個邊chat 啦 !!

大宅

我个BB04年3月出世了,请问哪儿有你推荐的“从0岁开始
这本书买?
”我BB以前要人抱著才肯瞓, 有時抱了半小時, 看見她睡了.慢慢的放下她, 誰不知一放下床她便哭了. “
我也有以上问题,不知是如何解决的?谢谢!

大宅

我個BB現在三個月了,開始食手指,爲了不給他食手指,我買了安撫奶嘴俾,但他不食。有人話,食奶嘴好過食手指啦,起碼可以消毒,但我驚到時他兩樣都食,點算啦?

大宅

prettyenen 的仔仔3月29出世啦!

複式洋房

嘩! 妳個bb體重好厲害呀! 我無睇錯嗎? 三個幾月9.00Kgs.!!!!! :
Lilypie Baby Ticker

大宅

無睇錯,真的!!!

首頁

尾頁

跳至