想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇試過用排卵棒......

有冇試過用排卵棒ckeck到一深一淺,d仔又check到深下淺,一路都check唔到兩條深色線而錯過排卵期?

別墅

Re: 有冇試過用排卵棒......

cascades
咁你就要介紹下邊隻棒,因為唔會太敏感,好似屈記棒日日都
深,反而david仔仲好一係冇,一係有淺線,我以前都唔信會有
等色双線架,不過我果排真係試過係會有,你惟有見到有淺線
又有分泌時do do。

大宅

我就係晨早用屈記check到一深一淺,回家用d仔check上深下冇線(之前有上深下淺),我今日day14,有少少分泌,會唔會已錯過了機會?

別墅

cascades
應該唔會掛,我曾用屈記好深色,david冇色都試過,原來都未排,你每天有冇月david仔check架,用佢好D喎!
你可能未排呢,若怕錯過,你有分泌就今晚做功課la。

大宅

咁係咪即係屈記唔準,如果係咁,我唔買啦,因為只剩番一條。我日日都有用d仔check,但要放工回家後先check,其實係check之前好難唔飲水,真係好口渴,係咪真係有影響?我的醫生推介我用萬記,等我明日買萬記先。

別墅

cascades
我覺得係呀,我都唔買,萬記幾多錢呀。其實放工回家都有一段時間,理應容易避免喝水,一返去就驗,應該唔錯。

大宅

萬記要$28x五枝,仲貴過屈記。我剛才又用d仔check,又係冇線呀,咁點呀?do唔do呀?

侯爵府

cascades:

你諗住見到下線先 dodo 呀? 今晚 dodo先喇,聽日再驗過喇! 你到day 14喇, 應該差唔多排架喇! 你之前幾多日一個cycle 呀??

我自己就無驗排egg 呀, 尋日同今日都有分泌, 應該差唔多排架喇, 總之隔晚dodo 羅, 怕走左個機會呀!

別墅

cascades
我上次排卵時真是好多分泌,而且david是兩條等同色的線,若
果冇線比我就唔Do勒,其實呢種係自然生理需要,排卵前開始
就心想去do,因為人類有求愛本能,所以我覺得bk的姊妹太緊
張常弄至沒有egg排,所以你要問自己究竟今日有冇呢個需要啊!

大宅

jjwmkk,
剛才check完d仔,又有番上深下淺了,而條下線好似比上幾次深少少,咁都放心d,盒clearplan用完了,今日買了盒萬記,希望明早可以check到陽性。我的cycle不隱定,35-45不等,亦試過兩個幾月先m/c,但上月食排卵藥,就調番30日。

別墅

cascades
你唯有用多D divid仔check多D,希望你今個月bingo!

洋房

Cascades
I have the same problem with you.
I used David to check, upper line dark and lower line very light on day 12 &13, DO DO last night, but today checked lower line very very very light. I wonder if the egg already gone, or maybe I checked after 11pm???

複式洋房

我今個月用左曼記. 由day10開始check. 至day14有淺色, day15明顯色. day 16 就無線啦.
我day 11,14,15 都有 , 希望得啦

男爵府

cascades
cleanplan好用嗎??

侯爵府

CHUCHULEE 寫道:

Cascades
I have the same problem with you.
I used David to check, upper line dark and lower line very light on day 12 &13, DO DO last night, but today checked lower line very very very light. I wonder if the egg already gone, or maybe I checked after 11pm???

你會唔會 Check 之前飲左水呀? 會有影響架!

洋房

jjwmkk,
Yes, drink water, but not a lot.
I try next time not to drink 2 hours before test.

大宅

CHUCHULEE,
我噚日check又有番些深下淺,今日冇check,因為成日出左街,剛才回家。明日再用d仔check,希望有深線。

大宅

babychocolate,
ok la,不過成日都有條淺色,令你有d confuse。曼記就有比較清楚的說明,今日第一日用,暫時我覺得兩隻都ok。

首頁

尾頁

跳至