自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

nil

.

男爵府

Re: 帶埋bb去法庭聽審, 會唔會唔好?

但您帶住bb好難聽審判,
只要有少許對話或發出聲音等
法官便會請您離埸,
哪您.......

男爵府

好媽媽勳章

無錯, 只要安靜就可入庭內聽, 妳亦可以選擇到庭外等候結果, 如妳不想去的話, 妳可以於審判後致電律師查詢

珍珠宮

好媽媽勳章

之前試個,個官話唔會比咁細個係度,因為佢一出聲,就成個過程會比人挑戰,所以為免無謂要再開庭,比人地用呢個point有上訴機會,係唔比入的呀,可能一入去,個官就叫你帶返個小朋友出去架啦

伯爵府

小朋友好真好難坐定定又唔出聲咁耐,大人都未必得,真係靜到抖氣都聽到

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我見過有人帶bb/小朋友去聽審
法官一黎到第一件事係叫人帶bb出去
法官話小朋友唔應該黎呢d地方
仲話小朋友唔係求情理由
總之講左一大輪野~都係叫小朋友出去
庭內唔留得小朋友
庭外就可以

王國長老

王國長老

冇錯,bb未夠3歲,肯定到時發出聲音, 法庭係好嚴肅既地方,好快就會俾人請你地出去架!

同埋審案唔係淨係審一單,分分鐘要坐成朝/個晏晝, 可能要等好耐.

如果真係要去,一定唔可以帶bb去.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

如果可以的話, 最好唔好帶, 是關這些地方真係唔適合小朋友去 (要好靜), 好難確保小朋友唔出聲, 真係比個官叫你出去就無意思, 最多係門口等, 因律師實有個師爺幫手, 佢可以同你通話.

複式洋房

最好吾好

等待驗證會員

無可能控制到小朋友唔出聲.....

水晶宮

畀面勳章

梗係唔好帶啦~~
ardnas65 寫道:
無可能控制到小朋友唔出聲.....

首頁

尾頁

跳至