母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+pikupi+於+13-05-02+發表你隔

原帖由 sasa0516 於 13-05-02 發表
我係暫時揼咋 因為傷口令我未坐到 坐都成問題麻 沉晚改返埋身啦 食好左 休息重多左tim 呢家努力餵中

...
恭喜,bb食得好左你都無咁辛苦, 加油呀, 我果時捱到第3星期,突然間有一晚訓到4個鐘超開心

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sze.gloria 發表於 13-5-2 07:07
Hi,我們班鐵腳 jms ,最細的b就快5M了。所以,少了夜泵。你可開part 2,我們有空就探你們罷!

...

咁我開啦, 真係碌到手軟

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

各位請移玉步
http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

侯爵府

瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由+sasa0516+於+13-05-02+發表我

原帖由 pikupi 於 13-05-02 發表
恭喜,bb食得好左你都無咁辛苦, 加油呀, 我果時捱到第3星期,突然間有一晚訓到4個鐘超開心

...
我真係好開心嫁 人都精神左 但佢片片濕少左 有正常便便 唔多囉 咁驚唔驚嫁?? 係唔係岩岩埋返身食少左呢?? 我呢家兩邊都餵佢20分鐘 通一通之外重希望上奶快d 試過餵飽佢再去揼多陣 但兩邊揼出得30ml 咁係唔係姐係我唔夠奶呀??但佢食飽有冧樣嫁 重肯自己玩同訓 應該食得飽掛?

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+pikupi+於+13-05-02+發表恭喜

原帖由 sasa0516 於 13-05-02 發表
我真係好開心嫁 人都精神左 但佢片片濕少左 有正常便便 唔多囉 咁驚唔驚嫁?? 係唔係岩岩埋返身食少左 ...
其實有時我都無計夠唔夠濕片, 佢一埋身食到5-10分鐘就會便便,有多有少。 姑娘話佢食飽冧晒,又可以訓到個零鐘先食其實就夠飽。埋身餵的話, 佢會自己啜到夠為止, 好難話啜幾耐先夠。 如個bb啜完隔到個零鐘先再食,而你埋完仲泵到30ml咁應該夠奶, 唔好太擔心。 只係擔心你唔夠休息啦。

男爵府

引用:Quote:pikupi+發表於+13-4-30+11:41+有D全

原帖由 Aidenlo 於 13-04-30 發表
今日終於都試左8個鐘先泵 (其實係被迫,因太忙,冇時間泵)

希望唔會再塞啦
Aiden 有新手jm開了part 2,但我們仍會回來探你。你是否好忙,各样嘢好番未?

侯爵府

sze.gloria 發表於 13-5-2 21:23
Aiden 有新手jm開了part 2,但我們仍會回來探你。你是否好忙,各样嘢好番未?

...

好感動呀
我好忙,忙到冇端端被迫一日泵3次,好彩冇出事
你地個個都好嘛?

男爵府

引用:Quote:sze.gloria+發表於+13-5-2+21:23+Aid

原帖由 Aidenlo 於 13-05-02 發表
好感動呀
你地個個都好嘛?
我們各有各忙,但十分開心,爆笑連場,bb s 亦Ok其實,我們有時路过有check 你有冇出現的。所以,有冇開心、唔開心,或有任何事想share,即管留字。你公司超busy woo,仍堅持餵人奶,好嘢!如我冇辭職,我都只是lunch time 可泵。

子爵府

陪月勳章

引用:Quote:sze.gloria+發表於+13-5-2+21:23+Aid

原帖由 Aidenlo 於 13-05-02 發表
好感動呀
你地個個都好嘛?
我地成日巿掛住你同提起你架, 見你無出現就估到你忙,我地會係背後支持你

男爵府

引用:Quote:原帖由+KiTkIt2009+於+13-05-01+發表

原帖由 denise333 於 13-05-01 發表
我都試過倒瀉奶,真係心痛死。
大家好嗎?我囝囝仲有一星期就十一個月喇,其實我冇泵夜奶幾個月,今晚瞓唔著 ...
我都少左上bk 好耐啦!日日都好攰

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

引用:Quote:原帖由+joannelai930+於+13-05-01+發

原帖由 sze.gloria 於 13-05-02 發表
Hi,我們班鐵腳 jms ,最細的b就快5M了。所以,少了夜泵。你可開part 2,我們有空就探你們罷!

...
時間好快呀

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

引用:Quote:sze.gloria+發表於+13-5-2+07:07+Hi,

原帖由 joannelai930 於 13-05-02 發表
咁我開啦, 真係碌到手軟
一陣過來報到

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊