2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

吾經吾覺就黎四個月大啦 由生完果刻嘅十級痛苦到依見住佢一日一日長大真係好開心好幸福(除左扭計果陣)吾知大家可吾可以分享下感受呢!

洋房

回覆:Hilda0622 的帖子

我個B都係22號出世,佢而家超奀皮,睇少眼都唔得,仲成日唔願飲奶,冇佢符

大宅

回覆:有冇6月22出世BB一齊分享下就黎四個月大嘅心情!

Hihi ,妳好呀我個B係女仔嚟嫁,妳呢?佢平日都易溱,但一到臨訓最少玩你三個鐘晚晩2 ,3 點先有得訓

男爵府

BK Milk勳章

我個622 B仔 由初初出世一舊飯到依家識拎野識笑,每日睇佢變化長大感覺難以形容,每次佢一笑咩辛苦都低返晒

大宅

回覆:小龍寶寶 的帖子

Hihi ~妳好,絕對認同妳講法,囡囡每朝訓醒睜開眼就對住自己笑,果種開心難以形容

複式洋房

我個仔都係622,一百日幫佢做胎毛筆剃光頭,而且肥左好多超得意! 三個月後覺得佢大個左好多,成日鍾意講嘢同大笑,有時仲識揸奶樽

別墅

大家好!我個係B仔,好鐘意笑但就好少笑出聲,不過喊就特別大聲

大宅

我果個飲奶一定( ee rr)好似講嘢甘,笑又大聲,平時尖叫就似海豚聲今日仲用隻手仔摸我面

大宅

我個係622囡囡啊!阿囡近來不停講野,瞓和食奶都無停講,重要大大聲 我係全埋身人奶,阿囡八掛了好多,又有時不想食奶,食一餐要用成個小時,呢2個月只重得1磅,得13磅

大宅

我仔仔都系622呀e+成日好好奇,要人抱佢周圍行睇嘢

別墅

引用:Hihi+~妳好,絕對認同妳講法,囡囡每朝訓醒

原帖由 Hilda0622 於 12-10-19 發表
Hihi ~妳好,絕對認同妳講法,囡囡每朝訓醒睜開眼就對住自己笑,果種開心難以形容:iloveit ...
認同 認同

大宅

回覆:HoYin_MaMa 的帖子

Hihi ~各位靚媽呢幾日比較忙,少上嚟今日同囡囡打四合一同肺炎果支針,見佢哭到好慘

大宅

引用:Hihi+~各位靚媽呢幾日比較忙,少上嚟今日同

原帖由 Hilda0622 於 12-10-24 發表
Hihi ~各位靚媽呢幾日比較忙,少上嚟今日同囡囡打四合一同肺炎果支針,見佢哭到好慘

...
未打完㯲錯制 哭到成面眼戾,肉都赤埋又驚佢會發燒!
Mrs.Ng. 我都係全人奶囡囡今日係健康院磅有15.5,都好滿意,妳都吾好灰心,一齊加油努力

大宅

引用:Quote:原帖由+Hilda0622+於+12-10-24+發表H

原帖由 Hilda0622 於 12-10-24 發表
未打完㯲錯制 哭到成面眼戾,肉都赤埋又驚佢會發燒!
Mrs.Ng. 我都係全人奶囡囡 ...
Sorry Mrs.No 打錯左Mrs.Ng tim !吾好介意!

大宅

無所謂啊,只係一個名
你係埋身定係泵媽?我係全、埋身ftm阿囡不肯用樽飲,所以從來都不知她飲左多少,,,
阿囡下星期會去健康院打針,到時老公又不係香港,唉!都不知点算

大宅

嘩!好好成績,你要keep going, 我都要努力加油,家人話因為我食物不夠營養故阿囡無增磅

大宅

回覆:MrsNo 的帖子

我之前係泵嘅,頭2個月,之後開始懶呀B又叕所以全埋身,依家全職湊,遲d呀女6個月就要搵番嘢做到時一定吾慣!
妳試下食多d飯,飲黑豆漿對我幾得嫁!不過BB健健康康,片夠濕就0k啦,一齊加油

大宅

我個囡都係622呀,之前為嫲嫲湊,今日開始自己全職湊!我都係全埋身,但呢幾晚每兩個鐘就食一次。。。

沛淳。。。。媽媽真係好鍾意你架     

大宅

回覆:曾肥 的帖子

Hihi 妳好呀~自己湊番感覺吾同,老公問我日日係屋企吾悶咩?我話一d都吾悶,仲幸福過嫁比佢 hehe!激死佢
吾知關吾關天氣事呢我個女都係喎,淨係夜晚先甘,仲當我係人肉奶咀啜住訓,有時仲要飲番夜奶!

大宅

引用:Hihi+妳好呀~自己湊番感覺吾同,老公問我日

原帖由 Hilda0622 於 12-10-29 發表
Hihi 妳好呀~自己湊番感覺吾同,老公問我日日係屋企吾悶咩?我話一d都吾悶,仲幸福過嫁比佢 hehe! ...
我個個未層戒過夜奶,自從自己湊返開始呀囡每晚都醒三次要食,每次都係3,5分鐘,但見佢食得好滿足個樣咩累都唔記得

沛淳。。。。媽媽真係好鍾意你架     

首頁

尾頁

跳至