嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

尿頻 ...

仔仔 近日多左小便, 有時 一個鐘 去三 , 四次 , 不過飲水量 同平時差唔多, 之前都未試過咁 ga , 有無問題 ga ?

別墅

Re: 尿頻 ...

我囝囝近日都係咁, 我都POST過上黎, 不過無人回應我. :cry:
我都好擔心, 於是帶左佢去睇醫生, 驗過哂小便, 都無問題, 而且佢又無痛, 醫生話可能係心理問題(因為佢好多時頻密到無小便), 所以心理上要教導佢忍耐....後來再問醫生, 佢就話有可能係膀胱敏感, 有藥食, 同埋唔好食咁多生冷野.

洋房

咁你囝囝而家有無好d 呢? ?-(

我都有叫佢忍住,等好急先去 , 不過佢次次都話好急,仲話急到就嚟賴 wor , 但見佢都係得兩滴 .....

水晶宮

好媽媽勳章

最近有冇比個d食物或者飲品係同以前唔同o架?
可能有影響喎.

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

洋房

啱啱睇左醫生lu
話佢 因為 包皮長左小小引致 尿道炎 wor :cry: :cry:

?-( ?-( 你囝囝有無做割包皮 手術 呀 ?-( ?-(

別墅

呢個情況維持左10日倒, 呢兩日無事啦....我明白依家係好擔心又好心煩架...我諗最好先確定一下佢係唔係有任何炎症先, 相信呢點亦係我地身為媽咪最擔心的, 所以要去搵醫生驗小便(大約$200), 以免真係有病, 又遲左發覺, 又問下囝囝有無痛....如果真係純粹心理因素, 或膀胱敏感就慢慢會自己好架.

crashchu 寫道:
咁你囝囝而家有無好d 呢? ?-(

我都有叫佢忍住,等好急先去 , 不過佢次次都話好急,仲話急到就嚟賴 wor , 但見佢都係得兩滴 .....

洋房

其實尿道炎係咪要驗左小便先知 呢? ?-( ?-( 因為我帶仔仔去睇醫生,講左佢尿頻ga 情況比醫生知 ,醫生就話佢係包皮過長 引致尿道炎 ,佢話食左 藥就可以 舒援到wor
我問過仔仔有無痛, 佢就話 有時會係 排小便ge 時候會有小小痛 :cry:

別墅

我也不肯定, 但醫生說驗小便就可知是否有任何問題...可能佢又見我仔仔話完全唔痛啦.

洋房

仔仔食左兩日藥又好似好d ,無去咁多廁所 . :wink: :wink:

不過 老公話仔仔可能 同 "搞自己"有關, 你囝囝有無咁ge 情形?

別墅

咁佢又無噃, 不過佢依家無再成日話急啦....諗起早幾日, 真係又煩又擔心.

洋房

:cry: 係, 真係好煩,而且我仲有排擔心,因為要預備暑假為佢做手術 :-(

別墅

醫生係唔係肯定左佢係尿道炎? 是否要割包皮? 不要太擔心啦, 應該係小手術吧. 你囝囝幾多歲?

洋房

暑假就七歲la
不過人地話越細做就越好, 佢而家先做 ..... :cry: 雖然係小手術,但我估佢到時應該會好辛苦 :-(

首頁

尾頁

跳至