婦女醫護

跳至

首頁
34567...16

尾頁

複式洋房

Re: 痾血! 有冇痔瘡e生介紹?

Hi iris_chan,

可否PM給我呀!唔該妳。

複式洋房

各位收到秘方的媽媽,可否pm給我

複式洋房

iris_chan

Please PM me. Thank you.

大宅

Hi iris_chan,

可否PM給我呀!唔該妳。

大宅

Hi, 各位有秘方的媽媽
請問可否也PM給我? THANKS!!

大宅

Dear Iris,

可否PM給我, Thank you very much!

大宅

請問有冇人可把藥方PM我??? 好心吖!! Thank You

洋房

Dear all,

你們好! 我媽媽常常同我行行下街或緊張生氣時....然後就話是"痔瘡出來", 跟住就要入厠所用手指把它塞返入去!!
有一次我見到厠紙上還有"鮮血"!!我十分擔心..... :-(

請問這是痔瘡嗎? 如是, 為可會"跌"出來, 塞返入去後又無事, 正常嗎? 割了會斷尾嗎?

我非常擔心, 因這問題已困擾她多年! 因她是一名十分慳錢 和十分怕看醫生的人 ( 因她有點精神病, 十幾年我軟硬兼施,也無法帶她去看醫生) ! 作為女兒的我十分擔心但又好想幫她!!! 因我本身完全對此病沒有任何認識~ 我有擔心過這是否癌症 ( 如腸癌, 因她少菜多肉很多年, 日日早餐麥當奴!! )
問她又說是痔瘡! 因為此病.......我

洋房

另外請 PM Iris chan 那藥方給我, 可以嗎?

大宅

iris_chan

Please PM me. Thank you.

大宅

小林陳太,

醫生話割了都有機會再生喎。醫生比我塞藥,塞了兩三晚都幾好。平時就一定都做足防便秘的功夫,如多蔬果,多飲水等等。最好更係睇醫生啦!

複式洋房

Hi, Iris_chan/各位有秘方的媽媽 :
請問可否也PM給我? THANKS!!

民房

各位媽媽,我都想要秘方,可否PM給我.
另外想請教,本身已有肉粒,平時並無出血狀況,但突然上大號時出血且有小血塊,只此一次,及後又冇事,這情況是否痔瘡呢?

謝謝!

大宅

會不會是'小腸氣'(即疝氣)呢?
若有癌症,通常大便習慣改變,或體重下降。請看:
http://www.cancer-fund.org/html/chi/index.asp
無論如何,都係要睇醫生才清楚。自己不懂斷症,胡亂試藥,只會延誤病情。
或者可以拿她的大便去化驗所驗隱血,醫院做法係要驗3次。
病向淺中醫![quote]
小林陳太 寫道:
你們好! 我媽媽常常同我行行下街或緊張生氣時....然後就話是"痔瘡出來", 跟住就要入

大宅

"阿樂救人秘方"一書在部份71便利店有售,我在魚涌太古坊71見過。

民房

falafala,
Thanks

洋房

Dear Iris,

Please check your PM, thanks!

男爵府

醒目開學勳章

HI, IRIS,

麻煩你E-MAIL個痔瘡藥方比我呀

唔該 ! 唔該 !

大宅

Dear iris_chan,

Could you pls PM to me?

Thanks!

複式洋房

Hi Iris,

Pls send the formula to me!

Thanks for your help!

mandy

首頁
34567...16

尾頁

跳至