派對情報

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

事源我囡囡上個月1歲生日, 已於一個星期前,
經FB向MXmXMXmX Homemade Bakery and Dessert, 為了好睇訂了個糖膠生日蛋糕,

有關蛋糕的口味, 她的回覆:

"外面的是糖皮
裡面的是海棉蛋糕夾果蓉butter cream"

咁我覺得OK價錢合理 HKD 500 正正常常為左好睇已經冇咩特別要求, 點知當日收到:

1. 個蛋糕盒好薄, 係D劣質紙皮, 冇蛋糕膠底托盤 (點解我覺得咁大問題, 因為個日係落雨的, 好彩我住得近);
2. 一返去都冇打開過睇就放入雪櫃, 我承認係我唔岩, 因為我地趕住出去食飯, TOUCHWOOD我地食得早, 8點拎9點返去屋企, 打開個時就知瀨野!!! 出面D士多啤梨發霉:

3. 都唔打算食出面架喇, 到切個時仲離譜!!!

個蛋糕好硬好似法國長面包咁硬, 味道係同馬拉糕係一模一樣的!!!!!! 你睇佢個所謂"海棉蛋糕夾果蓉butter cream" 入面個涵好似月餅個蛋黃一個波咁唔係分2層夾心, 我見到嬲到打去鬧個個負責人, 又wtsapp佢d相!!! 佢問我想點, 我話你refund我就唔追究 (冇話唔post), 到第2日先收到過數, 佢解釋:

咁都得?!! 嬲到我呢, 好彩我地食得早即刻落去東x堂買過個同個囡細咋, 如果佢大多1歲一定會好唔開心同好失望...

仲要比我99潤 "要咁靚咪又係唔食得~"

伯爵府

DHA勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

嘩~ 款簡單都要QC 吧。
另外,生果不新鮮 同 個包裝唔 OK ,唔關PARTTIME 事掛。

acrh  其實我要求好簡單又快比錢, 冇諗過等到既會仲差過d現成買....  發表於 12-8-20 12:26

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

發毛~~~~~

acrh  睇到之後幾廿把火冚冚聲錶!!!  發表於 12-8-20 12:27

男爵府

陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

子爵府

同埋我覺得..就算搵part time..
都無理由唔知D士多啤梨變壞掛??

acrh  佢係交貨前一日影相比我, 一日就變壞我真係估你唔到囉  發表於 12-8-21 11:24

禁止訪問

大宅

下?乜呢D都有PARTTIME?

acrh  我都O曬咀, 講比人聽個個都話"咁都得呀?"  發表於 12-8-21 11:26

伯爵府

畀面勳章

發霉 + 馬拉榚

acrh  真係太過份, 完全冇保障  發表於 12-8-21 11:27
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

大宅

畀面勳章

好過份!!!!!!!!

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

個parttime無理由吾知D士多啤梨發霉,會吾會係因落雨問題,天氣吾好容易壞,而且樓主話人地refund就唔追究,轉頭就post出來,呢招回馬槍一絕,如果樓主無相,仲以為係個parttime比人炒左跟手報復,目的係要人地永不番身

acrh  再者我話唔追究佢, 冇話過唔公開WOW HAHAAA  發表於 12-8-21 11:36
acrh  其實我都忍左成個月, 不過越諗越唔忿氣又唔想其他媽咪瀨野, 所以POST出黎  發表於 12-8-21 11:35
acrh  我估佢有洗生果但冇"瓊"乾D水搞到發霉  發表於 12-8-21 11:34

公爵府

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章 Poo得好勳章

過份!!!!!

禁止訪問

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 +4熱血勳章

搞錯!! 嬲爆!!

複式洋房

好恐怖,太過分了!!

禁止訪問

回覆:無一個媽媽想發生的事...

子爵府

老實講..佢做唔切.,唔好接人單啦..
佢所謂搵PT..佢自己都無保障!!
咁一搞..無左好多人搵佢啦!!

acrh  係呀...諗住如果佢做得好, 第時D大時大節可以比個SURPRISE人... 點知...  發表於 12-8-22 09:05

首頁

尾頁

跳至