婆媳關係

跳至

首頁
45678...26

尾頁

翡翠宮

lingwu 發表於 12-7-31 14:53
回覆 kapomama 的帖子

原因好大機會佢老公係石頭爆出黎
要見識下囉

lolmum  孙悟空  發表於 12-7-31 17:53
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

娶到妳真係大喊3聲都唔夠....極品

MYbbzone    發表於 12-8-1 15:37
180    發表於 12-7-31 14:57

象牙宮

2024年龍年勳章

ashleyli323 發表於 12-7-31 14:39
我今年30,都明白一個道理..老人家..要識做...咁樣D後生自然對你好....
點解有D老人家咁受歡迎...因為佢令到D後生明白咩叫"家有一老如有一寶"的道理....
我雖然係生女(都係諗住一個夠數)..但就算比我生仔...我都唔怕我將來個仔咁對我..
因為自己首先就要做一個通氣媽媽...活到老學到老.....唔識又要扮識.果D最麻煩..
唔識重要扮款..阻頭阻勢重討厭.....我個標題或者會令大家娛會我係果D公主媳婦..但SORRY

我唔係...因為我係一個單親家庭的大姐姐..有個細7年的弟弟要我照顧..但SO WHAT
我地都活得好好...沒有靠人........只係想講比我99知......就算無佢幫..我同老公都會好開心同BB一齊成長...

佢唔幫我地..........就唔好煩我地...that's all

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

ashleyli323 發表於 12-7-31 14:52
回覆 180 的帖子

呢d係有深度的媽媽先睇得明呀....你睇唔明..唔怪你..

嘻, 貢你可唔可以教我, 跟據煮飯先有孫見既理論, 如果奶奶想錫吓個孫仔塊面豬DUN, 係咪要煮9大鬼呀??

樓主你呢D貢有深度既人, 要奶奶煮飯先有孫見既理論, 我又真係唔係好恨做一個貢有深度既人架咋~~~~

MYbbzone    發表於 12-8-1 15:37

如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

翡翠宮

ashleyli323 發表於 12-7-31 12:23
我覺得真係好攪笑..上黎只不過係呻下..有d人又唔知我同99發生過咩事..就亂咁駡人..不過唔緊要..我好清楚自 ...
嘩~~~~~~~~mouth:

你好勁~掌聲掌聲~~~~

呢度係討論區~~出得post預左比人話~

唔鐘意比人話既就o係blog寫~記住校返唔比人回應喎
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

男爵府

呢個POST另我想起EASON嫂微博鬧爆中國人無禮貌,俾好多人圍,但可能EASON嫂已經遇咗呢D事好多次,忍咗好耐至大爆發公開鬧人,正如樓主可能都忍咗佢99好耐,嬲得濟佢至咁樣講,一家唔知一家事,可能有人真係好難頂,因為我媽媽係婆媳關係中都受咗好多苦,但我亞嫲已不在人世就無謂再講啦,我只想話樓主你好彩因為你有經濟能力.但我媽媽當年冇,為咗幾歲嘅我我只能"亦"來順受,到廿幾年後,我媽唔會主動搵亞嫲但成日叫我得閒就去睇下佢,關心下佢,到我嫲過身,我媽什至幫佢完成咗一個心願,所以樓主,D嬲同唔開心嘢只有你自己知,總之問心無愧就夠,只不過冇你99就冇你C6,呢個關係係改變唔到,同埋陀緊BB都唔好咁開心呀,安胎要緊呀

藍莓綠茶    發表於 12-8-1 19:43

象牙宮

2024年龍年勳章

又話唔駛 99 幫
但又出 post 要 99 煮飯

樓主 d 思維...真系非比尋常

mouth:

複式洋房

回覆 fatpanda 的帖子

藍莓綠茶  我99都係甘,不過我費事理佢,佢有佢講,我有我做~大家都改變唔到大家  發表於 12-8-1 19:44
MYbbzone  大肚不等於殘廢!  發表於 12-8-1 15:39
melmelyan  你要人地唔同你計較,但你又處處同人計較囉  發表於 12-8-1 01:07

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我地呢D咁既深度唔識得欣賞架啦~
留番俾樓主慢慢欣賞啦~
個男人都廢成咁,個呀媽想睇下D孫都要煮兩餐先至有得見
咁呢話我地係咪唔識欣賞呢

琥珀宮

BK一寶, 又誕生了~~~~~~

MYbbzone    發表於 12-8-1 15:39
lolmum  但我都同意  發表於 12-7-31 17:56
lolmum   你真是。。。。服了你  發表於 12-7-31 17:55
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

珍珠宮

嘩嘩嘩,好彩入得黎快,呢個po好有潛質短時間內飛幾十版

樓主簡直為巴c閉呢3個字現身說法

琥珀宮

lingwu 發表於 12-7-31 14:59

我地呢D咁既深度唔識得欣賞架啦~

..買樓結婚既錢都係樓主出既, 唔怪得人地貢大口氣啦~~~~

我係佢, 叫個老公入"罪"啦~~~仲洗鬼睇男家面口咩~~~~

複式洋房

回覆 lingwu 的帖子

raeNvin  你咁巴閉~一齊生活到老一定要結婚既咩~姑婆屋D姑婆夠無結婚啦~  發表於 12-7-31 17:40

大宅

BK Milk勳章

男爵府

回覆:大家的99,會否知妳有左,一餐飯都無煮過比妳地食?

有錢真係以為自己係女皇,咩都大晒

象牙宮

2024年龍年勳章

fatpanda 發表於 12-7-31 14:47
近排好多del post~
我唔系成日過來[婆媳版]
都見幾個 del post
只見到 d JM 感化 del post owner

但我見唔到原文
好失落架

藍莓綠茶  我好8卦,見到DEL POST都係好失落的~都未來的 切看就DEL~好衰架~~  發表於 12-8-1 19:47

複式洋房

回覆 我要快樂 的帖子

翡翠宮

ashleyli323 發表於 12-7-31 14:59
回覆 fatpanda 的帖子

最..衰係佢..踏上我屋企呢...重要係樓下先打電話上黎.....上到黎..重要話...邊度唔 ...
我家下大肚..唔好同我上黎計較呢d野啦....

咁你99都有返咁上下年紀啦~你都唔好同佢計

象牙宮

2024年龍年勳章

ashleyli323 發表於 12-7-31 14:59
最..衰係佢..踏上我屋企呢...重要係樓下先打電話上黎.....上到黎..重要話...邊度唔乾淨..果度..唔乾淨..
d衫重咩涼到周圍都係....大佬...呀..我家下有左..梗係要係唔伸手之下..涼衫啦...唔通重爬黎爬去涼咩..
d家務做少左有乜奇呀...我家下大肚..唔好同我上黎計較呢d野啦....

好少事姐

mouth:

翡翠宮

180 發表於 12-7-31 14:59
BK一寶, 又誕生了~~~~~~
恭喜哂

MYbbzone    發表於 12-8-1 15:40

首頁
45678...26

尾頁

跳至