興趣嗜好

跳至

首頁
45678...11

尾頁

男爵府

回覆:2012書展 (分享篇)

我想問有經驗人仕,d書會唔會一日比一日賣得平?會唔會最後一日去會最抵?

大宅

1。請問有冇點讀筆賣?幼稚園程度的有冇邊個牌子好d?PTH & English 都想買。
2。想訂兒童雜誌應去邊個booth呢?
3。有冇phonics教材賣?
謝謝!

珍珠宮

畀面勳章

引用:我想問有經驗人仕,d書會唔會一日比一日賣

原帖由 akj 於 12-07-19 發表
我想問有經驗人仕,d書會唔會一日比一日賣得平?會唔會最後一日去會最抵?

...
大出版商唔會再減, 細出版商會將部份貨再減, 不過就好似散貨場咁。

別墅

回覆:Teresa 的帖子

這套書係amazon訂600唔駛,寄到屋企。如要買外國套裝書,我諗上網訂抵d!

YYQQ  teresa, amazon for oxford read at home. plse check with international shipping the column.GBP55  發表於 12-7-19 10:55
YYQQ  http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B005C0W2GS/ref=dp_olp_0?ie=UTF8&condition=all  發表於 12-7-19 10:53
Teresa  可唔可以post條link黎睇下? (我冇買呀! 始終都太貴喇!)  發表於 12-7-19 09:07

別墅

回覆:melody97 的帖子

我指Thomas嗰套

珍珠宮

畀面勳章

AnnMarie 發表於 12-7-19 06:47
1。請問有冇點讀筆賣?幼稚園程度的有冇邊個牌子好d?PTH & English 都想買。
2。想訂兒童雜誌應去邊個boot ...

1。請問有冇點讀筆賣?幼稚園程度的有冇邊個牌子好dPTH & English 都想買。

=> . 可以去小樹苗, 新雅, Classroom睇下.
講下我自己經驗, 我都買過比2個仔用, 細仔 (幼稚園) 當係玩具, 雖然用筆點落本書, 但係只為佢有唔同聲而覺得得意, 同埋佢唔會理係字定係圖都點落去玩, 根本就唔係聽+睇個故事書, 最後, 我都係收返起支筆, 自己同佢講故事.
大仔用呢支筆既時候係小 (教科書有呢個配套), 但係覺得好麻煩下, 又要uploadfile上電腦再由電腦load上支筆, 而讀既時候好多時要用下個位, 否則隻手會蓋住D字睇唔到. 另外, 讀既時候個速度冇得較快慢 (我認為呢個function好重要), 同埋要注意, 發聲係靠支筆, 可能會唔夠大聲/唔夠清楚.
最後要注要, 唔同出版社出既筆未必compatible, ie. 如果係新雅出既筆, 好可能只限於新雅自己出既有聲書, 如果你買其他出版社既有聲書就未必可以upload到上支筆喇.

2。想訂兒童雜誌應去邊個booth呢?

都有好多唔同類喎. “數學科技” “白鈴羊” “兒童快報” “黃巴士” “EVI” ….. 要自己去Hall 3兒童天地睇.

3。有冇phonics教材賣?

. Phonics Kingdom@東西圖書, Oxford, 青田...... etc.

AnnMarie  Hi Teresa,
唔該晒你給我的意見,很有用!  發表於 12-7-20 03:24

珍珠宮

回覆:Teresa 的帖子

唔帶小朋友去,可唔可以用直上兒童天地既counter買票呢?

男爵府

回覆 Teresa 的帖子

唔好意思, 我上年是在近消防局嗰边的入口進場, 哪是新翼定舊翼? thanks.

男爵府

回覆 alljodesign 的帖子

如果你搭灣仔碼頭的巴士, 在總站前一個站落車仲近, 落車向內街行入去就係啦.

alljodesign  謝謝你~   發表於 12-7-19 13:13

大宅

回覆 Teresa 的帖子

Hi, Teresa

請問立体書几$ 呀?

Tks

Teresa  Around $150  發表於 12-7-19 11:29

男爵府

請問有冇HORRID HENRY買?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

子爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章

回覆:2012書展 (分享篇)

大宅

mr.bb 發表於 12-7-18 14:40
Teresa,

想知邊個booth買老鼠記者中文, 同英文版會平d, 仲有Harry Potter成set, 謝謝 ...
Harry Potter 1-7 (Eng version) $450 (Hall 1).

mr.bb  Which booth?  發表於 12-7-19 10:33

大宅

回覆 冰涼鎮痛貼 的帖子

有見過,唔記得邊個brooth,應該都係 Fun to read, Booklodge 或者景行

複式洋房

尋日人流感覺比往年少~ 過左中環廣場後直頭唔駛分流TIM...
不過書展商又話生意好左,可能政治文化書那些大熱啦~

大宅

回覆 回覆:puibpuib的帖子

多謝分享

大宅

BoBo-mum 發表於 12-7-19 10:14
Harry Potter 1-7 (Eng version) $450 (Hall 1).

Hall 1A-B32

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Thomas & Friends Ultimate collection
Amazon's Link:
http://www.amazon.co.uk/gp/offer ... =UTF8&condition=all

Choose Sun Shine, the shipping cost is just 7 pounds sterling meaning the total costs will only be 34.62 pounds sterling which is less than hK$450.

As for the ORT, using the link provided by YYQQ or shown below

http://www.amazon.co.uk/gp/offer ... p_olp_0?ie=UTF8&;condition=all

Choose Emerson Media, the total costs will only be 61.95 pounds sterling or about HK$805.

The only downside is it will take 2-3 weeks for delivery.

UPDATE: Sun-Shine is now selling the Thomas & Friends ultimate Collection for 99.99 Pounds sterling. It's not available from the other sellers. So if you still want to buy it, u might need to wait until the price decreases. The prices in Amazon fluctuate a lot. From my experience, I think the prices adjust automatically by demand and supply.

UPDATE 1: The price for the thomas & friends box set has dropped to 28.86 pounds.

UPDATE 2: Sorry the thomas & friends box set is out of stock already. (又一次俾bk mami 買到斷咗市)

YuY    發表於 12-7-19 23:17

禁止訪問

複式洋房

引用:請問有冇HORRID+HENRY買?+

原帖由 冰涼鎮痛貼 於 12-07-19 發表
請問有冇HORRID HENRY買?
A lot at Booklodge

首頁
45678...11

尾頁

跳至