興趣嗜好

跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

回覆 mr.bb 的帖子

我有哈利波特一套(中文 box set), 幾年前在天地買的. 而家出售$500, 有興趣PM我啦!

珍珠宮

畀面勳章

首日情況:

Hall 1越晏越多人, 如果想行Hall 1, 最好朝早入去同埋唔好帶小朋友.

Hall 3 (宗教坊+文具), Hall 3兒童天地, 唔算多人, 可以企喺counter慢慢揀, 有唔少人推BB車, 都幾輕鬆. 不過按以往書展, weekend就會好多人.

如果可以, 最好喺舊翼入去書展. 今早我搭taxi喺新翼入, 點知去到新翼, 原來周圍都係大貨車左轉右轉, 都幾驚險, 仲要塞左好耐等D大車U turn至可以停到門口.

舊翼門口有個counter專比家長帶埋小朋友一齊買ticket既counter, 買完一入去上escalator就到兒童天地.

大宅

Teresa,

請問你今年買左乜書? 你囝囝係咪 F2? 我想買呢個AGE 的書, 包括課外讀物和補充!

大宅

回覆:2012書展 (分享篇)

今日兒童館唔多人,都幾好行
Usborne reader: Active Mind $200/6本
Dora's reader : fun to read $100/4本
Dora's Ready-to-read per-level1/level 1:
Fun to read 同 㬌行 都有 $100/4本
ORT 可以去bookalodge 睇,好似平D

珍珠宮

畀面勳章

kat_wang 發表於 12-7-18 22:56
Teresa,

請問你今年買左乜書? 你囝囝係咪 F2? 我想買呢個AGE 的書, 包括課外讀物和補充!

我係一個好衰既呀媽, 行下行下, 走左去買幾本補充比佢(有8折), 自己買左本旅遊書同埋BK精品, 細仔就買左套益智遊戲比佢. 大仔今日有其他活動去唔到書展, 冇幫佢買. 佢大個仔喇, 我比左張書迷證佢等佢自己入去揀.
Jsmami: (我用唔到"點評"reply, 唯有"編輯"自己message!) 我岩岩捐左大量舊書出去, 唔想個仔間房塞滿書. 唔set budget比佢買, 佢會乜都買, 買完唔一定睇, 所以我只限佢買$500, 除非有D真係好值得好值得買既就有情講.

Jsmami  You let him choose? How much budget did u give him?  發表於 12-7-18 23:50

珍珠宮

畀面勳章

珍珠宮

畀面勳章

呢套真係幾好玩, @ Hall 3.
http://www.wind-puzzle.com.tw/product/detail/2_12/24

maggieymh  我上年都見到,但成$5XX,好貴呀  發表於 12-7-18 23:53

大宅

有買開 高木直子 簡體書既
今年唔好起 1樓買!!!
就算起 x城 1:1 都唔係最平

上3樓 兒童 3B-D38 至最平

全部 $20 一本

** 有興趣fans 最好去咗3樓睇下先, 唔知佢地會唔會突然+返價...."

珍珠宮

畀面勳章

黃毅力counter @ Hall 1

珍珠宮

畀面勳章

Oxford Reading Tree (成套分唔同levels), 共48本, Box Set, $17XX, 要訂, 包送貨. @ 兒童天地 3B-B15 (Baby-kingdom counter隔離)
佢地話呢套同青田嗰套既內容唔同, 因為直接由外國訂返黎, 所以平D.

janicebbb123  $17xx咁貴? 我買$900左右咋喎!  發表於 12-7-19 22:26

珍珠宮

畀面勳章

同一counter, 有個Box Set Thomas書仔 (有65本), 行左成日, 最平係佢 $99X 包送貨. (其他counter要$1,1XX 兼唔包送貨)

珍珠宮

畀面勳章

立體書@小樹苗

tautaub  How much?  發表於 12-7-19 10:10

珍珠宮

畀面勳章

商務 @ Hall 1

珍珠宮

畀面勳章

小樹苗

珍珠宮

畀面勳章

珍珠宮

畀面勳章

珍珠宮

畀面勳章

Lunch想坐得舒服食得自在, 呢度啦!

珍珠宮

畀面勳章

Teresa 發表於 12-7-18 21:28
首日情況:

Hall 1越晏越多人, 如果想行Hall 1, 最好朝早入去同埋唔好帶小朋友.
舊翼入去書展.... 係咪即係沿mtr 天橋直去 我諗住星期五一家3 口一齊去, 唔知搭mtr 好, 定905巴士係灣仔碼頭巴士總站落車行過去好

珍珠宮

畀面勳章

alljodesign 發表於 12-7-19 00:43
舊翼入去書展.... 係咪即係沿mtr 天橋直去 我諗住星期五一家3 口一齊去, 唔知搭mtr 好, 定905巴 ...

我唔係搭地鐵, 所以唔會由行人天橋行過去. 我係喺舊翼門口落車 (bus/taxi/min-bus都係), 靠左行上去就有個booth係為兒童天地而設, 我喺嗰度買ticket (買細仔張ticket, 我自己已經有書迷證), 之後直上escalator.

相既左面, 你見到有escalator, 我就係買完ticket由呢條escalator上3/F.

如果你係Fri morning去還好, 就算由天橋行都會好順. 如果你係下午/weekend全日, 一定一定打蛇餅.

alljodesign  many thanks!!!   發表於 12-7-19 00:56

男爵府

我想問會唔會有布書賣?

首頁
34567...11

尾頁

跳至