母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

荳是 = 淡荳是 ?

help~有問題? 有問題?

荳是 = 淡荳是 ?

我叫左個有荳是汁的飯, 會唔會收奶咖~
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

複式洋房

Re: 荳是 = 淡荳是 ?

我都想知,我發覺街外好多餸菜都有荳豉既,請問啡色果d(豆醬)同黑色果d食唔食得?

男爵府

豆豉係唔=淡豆豉兩樣唔同既野黎嫁,淡豆豉係一種中藥係
藥財鋪先買得到,平時煮食豆豉我都成日食,係唔會收奶既~~

公爵府

牛年勳章

淡荳是, 豬潤, 乳鴿會收奶

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係?! 我一路都以為係一樣
潮流媽咪 寫道:
豆豉係唔=淡豆豉兩樣唔同既野黎嫁,淡豆豉係一種中藥係
藥財鋪先買得到,平時煮食豆豉我都成日食,係唔會收奶既~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

CJBaby,
你張呀咕咕好得意呀,張哥哥kiss bb都好sweet.
個攝影師好叻woh

大宅

睛靈勳章 BK Milk勳章

我都一路以為係同一樣嘢,仲叫屋企人唔好用豆豉煮嘢比我食tim。好彩e+知都未遲。Thanks!

男爵府

淡豆豉是中藥來的

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

豆豉唔等於淡豆豉
My Two Princess

男爵府

明白了~
唔該哂咁多位!
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

男爵府

peaceaa1122,

多謝哂! 等我講比佢哋爸爸知等佢開心下.

禁止訪問

男爵府

pinksbb 寫道:
乜唔=架, 我餵到個囝都成19個月, 都以為係同一樣野, 一路都唔敢食tim......

I think it is the same la! Hurray! I can eat now! Steam it with spare ribs! My favourite!

複式洋房

yes, thanks for the info. I avoid it for more than 4 months, and now I can eat la.

Yes, steaming with spare ribs is also my favourate lei!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊