自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有無媽咪或其家人曾做過大腸內窺鏡?可否講講過程細節,私家或政府都可以,听講政府系無麻醉既,是否真架?如可以請提供埋價錢,萬分感激
拉拉手,好朋友,家姐豬豬,細佬牛牛^_^

珍珠宮

環保接龍勳章

有無媽咪或其家人曾做過大腸內窺鏡?

我親戚在上年做過,住播道兩日一夜埋單$18000度。佢話入院唔食得野,要清腸胃。

大家好,我是子悠~~

伯爵府

yubiwa310 發表於 12-6-27 21:06
我親戚在上年做過,住播道兩日一夜埋單$18000度。佢話入院唔食得野,要清腸胃。

...

應該私家做吧?好貴啊

琥珀宮

引用:有無媽咪或其家人曾做過大腸內窺鏡?可否講

原帖由 天賜晶瑩 於 12-06-27 發表

有無媽咪或其家人曾做過大腸內窺鏡?可否講講過程細節,私家 ...
有家人係浸會做過,照完就走得無需住院。前二天開始介口同有藥水俾你飲完先痾清大腸。

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:yubiwa310+發表於+12-6-27+21:06+我

原帖由 天賜晶瑩 於 12-06-27 發表
應該私家做吧?好貴啊
我在私家做超聲波(?),不用麻醉、住院,要預先清腸。我朋友曾參加中大的社區驗腸計劃,免費,或者你可以上網查下。

侯爵府

畀面勳章

岩岩係 c + 做完...16000 到啦,之前 2 days 食清 d ,個 日 咪 o 清 條腸,入去打左鎮定劑,訓醒,做完 !

子爵府

我响政府做.........入院俾兩大支好難飲既水你飲(約兩公升),係等做去清晒,之後照腸係無痲醉,我當時痛到爆,咪幫你打止痛.

男爵府

回覆:有無媽咪或其家人曾做過大腸內窺鏡?

我媽前排政府做完,三日前開始只食白粥,仲有瀉藥清腸,照到兩粒瘜肉,順道割埋,之後驗話d瘜肉係有機會變cancer 既,好彩早發現早割走。
前年前佢用公司保險係私家照,個醫生冇叫佢只食白粥,最終照完話冇野,唔知關唔關事、但佢話感覺上個私家麻麻,可能claim到公司保險既醫生冇咁上心掛

成人每日應進食400g蔬果

公爵府

hashtag影視迷勳章

3年前我姑奶由化驗所安排比醫生做,係診所做,$3,500

伯爵府

nganc9 發表於 12-6-27 21:39
3年前我姑奶由化驗所安排比醫生做,係診所做,$3,500

好平喎,仲有無醫生既資料,?雖則我知依家可能無咁平,但可以既可否pm醫生資料俾我,謝謝

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我做過。 私家。 我都唔知幾錢因為保險比左。

之前果日就飲瀉藥, 好似都有 2 公升, 好難飲架。 然後 or, or, or, or 到 pat pat 好痛。

第二日去到, 要麻醉, 數十聲就訓著左。 過程唔覺痛。 醒返之後聽醫生講解。 但麻醉藥未過, 我都唔知醫生講左乜。 所以一定要有家人陪你去, 可以聽醫生講咩。

之後就走得。

公爵府

等我問吓姑奶先

伯爵府

柏架山莊 發表於 12-6-27 21:16
我在私家做超聲波(?),不用麻醉、住院,要預先清腸。我朋友曾參加中大的社區驗腸計劃,免費,或者你可以 ...

多謝你,私家做幾錢啊?邊間做?仲有無醫生既資料?

男爵府

叻叻勳章

我之後個肚成日痛到搵過相關資料 如果去私家醫院照實一萬以上..如果去私家診所到照我睇果個醫生話$6000,亦都聽過寫信轉介去化驗所照仲平!

LING

伯爵府

nganc9 發表於 12-6-27 21:47
等我問吓姑奶先

多謝你,萬分感激

伯爵府

BBLING_K 發表於 12-6-27 21:48
我之後個肚成日痛到搵過相關資料 如果去私家醫院照實一萬以上..如果去私家診所到照我睇果個醫生話$6000,亦 ...

過萬,對老人家黎講負擔太重喇,所以想問下有無平啲既,排政府又怕無得麻醉,老人家听到都怕,唔敢去照

伯爵府

BBLING_K 發表於 12-6-27 21:48
我之後個肚成日痛到搵過相關資料 如果去私家醫院照實一萬以上..如果去私家診所到照我睇果個醫生話$6000,亦 ...

化驗所響邊度?有無資料可提供,萬分感激

公爵府

回覆 回覆:天賜晶瑩的帖子

等我問吓姑奶先。不過我知佢只係睇普通西醫,由醫生轉介去化驗所。所以你可以打比你睇開嘅醫生問吓

伯爵府

antique 發表於 12-6-27 21:46
我做過。 私家。 我都唔知幾錢因為保險比左。

之前果日就飲瀉藥, 好似都有 2 公升, 好難飲架。 然後 or, o ...

多謝你,其實唔系我,系有親人系咁,都可以排政府,但之前听人講政府度照無得麻醉,但我唔知真定假,若去私家照又怕貴,所以我上黎問下有無平啲既

禁止訪問

引用:+本帖最後由+天賜晶瑩+於+12-6-27+21:08+編

首頁

尾頁

跳至