跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 油塘區媽咪入

我諗糖糖係咁

大宅

勁呀
柔柔媽媽 寫道:
shany
幫手打糖糖

男爵府

好媽媽勳章

c 嘞, 我個囝好似乜都做唔到喎 :cry: :cry: 講唔夠十個字, 積木只會掃, 唔會砌, cup&spoon要bb餵公仔食嘢, 佢一定自己食埋架
柔柔媽媽 寫道:
你仔仔過完年先打針,你係咪去健康院打針,如果係D姑娘會問你bb一定要講倒10組單字,同埋要佢疊積木,姑娘比4粒積木,姑娘砌1次,bb要跟住做,將4粒積木疊高,同埋比cup&spoon要bb餵公仔食嘢,如果全部都做到,咁就pass

大宅

去fanny度wet
柔柔媽媽 寫道:
咩樹呢 [quote]
shany 寫道:
柔柔媽媽
聽日得唔得閒啫
[/quote]

男爵府

好媽媽勳章

唔通佢like sm
shany 寫道:
冇錯 ,佢會唔高興架 [quote]
柔柔媽媽 寫道:
糖糖唔比我地打過,佢唔安樂
[/quote]

大宅

731, 咁咪好law, 快d攪掂個工人, 十幾日咁都好d, 唔駛放咁耐係99度.

731mon 寫道:
柔媽, fanny, 傻鴨,
係呀~~ 又有故事嘞 :-( :-( :-( 事緣今日去了一陣fanny度就走, 唔好意思 fanny, 要咁早閃, 因為我老公收咗工返黎, 於是快d返去餵亞囝食埋晚餐, 點知醫院就打黎, 工人可以出院, check之後, 乜都冇事, (我最想聽到既消息)咪即刻放低亞囝去99度先, 然後去醫院接返個工人走, 見到佢仲成個 c 樣咁, 行步路都表現到周身痛~~ 即刻打比agent, book 明天機票就送佢走嘞, 希望明天一斉順利啦~~ 仲有同agent 傾過, 我應該可以快即一個月內新工人就可以到, 所以呢, 如果過埋年, 都係半個月左右工人就可以到, 仲有呀~~ 傻鴨, 真係唔好意思呀, 徒哂妳d心意 因為尋晚老公已經同99講咗暫時放亞囝過去住呀 :-( :-( :-( , 之後我地兩公婆又真正商量過, 我老公馮fri 就接亞囝返黎, mon 佢話佢返工前送返過去先, 唔知到時搞成點, 其間我放假又會接, 計計埋埋亞囝係99度都應該唔係好多日, 最多十多日姐, 已經係不幸中之大幸, 真希望新工人可如願1個月內到啦

男爵府

好媽媽勳章

fanny,
係妳好彩咋, 我所知, 得東區(政府) 可打5合1, 其他都係打3合1 架, 我都係慳錢同亞囝去健康院打 3合1咋, ~e~ 啱喎, 我過埋年, 約埋去打, 因亞囝係去開鴨俐洲健康院, 果時仲係99度住, 咪等99照顧埋亞囝先返黎住
fannyng9876 寫道:
柔柔媽媽, 我個囡打左歲半針, touchwood次次打完針都冇事, 我返醫院打5合1架!

大宅

老公岩岩買野返黎比我食, 失陪一陣, 好快返.

大宅

咁就要恭喜你啦 拿拿聲搞掂哂就安樂啦
731mon 寫道:
柔媽, fanny, 傻鴨,
係呀~~ 又有故事嘞 :-( :-( :-( 事緣今日去了一陣fanny度就走, 唔好意思 fanny, 要咁早閃, 因為我老公收咗工返黎, 於是快d返去餵亞囝食埋晚餐, 點知醫院就打黎, 工人可以出院, check之後, 乜都冇事, (我最想聽到既消息)咪即刻放低亞囝去99度先, 然後去醫院接返個工人走, 見到佢仲成個 c 樣咁, 行步路都表現到周身痛~~ 即刻打比agent, book 明天機票就送佢走嘞, 希望明天一斉順利啦~~ 仲有同agent 傾過, 我應該可以快即一個月內新工人就可以到, 所以呢, 如果過埋年, 都係半個月左右工人就可以到, 仲有呀~~ 傻鴨, 真係唔好意思呀, 徒哂妳d心意 因為尋晚老公已經同99講咗暫時放亞囝過去住呀 :-( :-( :-( , 之後我地兩公婆又真正商量過, 我老公馮fri 就接亞囝返黎, mon 佢話佢返工前送返過去先, 唔知到時搞成點, 其間我放假又會接, 計計埋埋亞囝係99度都應該唔係好多日, 最多十多日姐, 已經係不幸中之大幸, 真希望新工人可如願1個月內到啦 [quote]
柔柔媽媽 寫道:
你仔仔係咪今晚去咗99到
[/quote]

男爵府

好媽媽勳章

fanny,
係呀~ 我一返到屋企冇耐就收到電話, 就即刻飛車去接佢, 一知道冇事, 唔使留係香港醫, 我當堂鬆一口氣嘞, 因為可以快d送佢走, 新工人咪可以儘快到

大宅

希望你個工人千祈咪玩嘢啦!唔係你都有排煩,你最好將你呢個工人ge醫生紙連埋urgent leeter比埋入境處,睇下可唔可以再怏啲,最好你得閒ge時候,自己打去入境處摧佢怏D批Visa比你

男爵府

好媽媽勳章

咁好, 有消夜食 有乜好野食呀???

男爵府

好媽媽勳章

shany,
係呀~ 妳今日見我仲好down :cry: :cry: , 如果過埋明天搞掂埋手續, 我諗我仲放心d~~~

大宅

餵食
731mon 寫道:
咁好, 有消夜食 有乜好野食呀???[quote]
[/quote]

男爵府

好媽媽勳章

唔該哂~~ 我知嘞, 我個agent 叫我地兩公婆抱埋亞囝一斉上去催仲好d呀
柔柔媽媽 寫道:
希望你個工人千祈咪玩嘢啦!唔係你都有排煩,你最好將你呢個工人ge醫生紙連埋urgent leeter比埋入境處,睇下可唔可以再怏啲,最好你得閒ge時候,自己打去入境處摧佢怏D批Visa比你

大宅

我都有啦!仲係個死佬煮俾我食呀
731mon 寫道:
[/quote]

大宅

shany
乜聽日又去fanny度咩

男爵府

好媽媽勳章

冇呀~ 想 8 下姐, 呢頭都冇嘢好食, 佢老公唔知係邊度買返黎呢??
柔柔媽媽 寫道:
餵食 [quote]
731mon 寫道:
[/quote][/quote]

大宅

咁你依家咪好high!
731mon 寫道:
shany,
係呀~ 妳今日見我仲好down :cry: :cry: , 如果過埋明天搞掂埋手續, 我諗我仲放心d~~~

男爵府

好媽媽勳章

使唔使咁幸福呀~~ 有得食仲叫人死佬 真係冇良心
shany 寫道:
我都有啦!仲係個死佬煮俾我食呀[quote]
731mon 寫道:
[/quote][/quote]

首頁

尾頁

跳至