影視娛樂

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

尋晚睇咗兩集幽靈,真係好緊湊,演朴基英的男演員也做得好好,可惜之後應該不會出了

男爵府

今日紳士第6集,開場intro播當年情我以為聽錯,點知播左大半首。

公爵府

sambb 發表於 12-6-11 18:13
今日紳士第6集,開場intro播當年情我以為聽錯,點知播左大半首。

我聽到首歌時都笑了

rebeccawyc  ME 2  發表於 12-6-12 09:45

男爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 sambb 的帖子

紳士第5,6集都睇左.好好笑, 仲有第五集最後撞前面架車既嫉妒樣都好笑.

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:Tonks 的帖子

我以為電腦壞左,笑死!

曵曵  我都係  發表於 12-6-20 19:50

男爵府

老師係咪開始中意金範道呀?應該漸入佳境。有個男人明恋自己,真係。又要等一星期了。

大宅

我昨天都睇第5,6集真係好好笑, 用當年情來做開頭我心諗隻歌甘熟既之後哥哥就唱啦我即刻笑死左, 呢個甘既情景令我諗起"我的女友是九尾狐"成日用英雄本色d歌做背景音樂真係好好笑。

珍珠宮

醒目開學勳章

yc_bb 發表於 12-6-12 14:53
我昨天都睇第5,6集真係好好笑, 用當年情來做開頭我心諗隻歌甘熟既之後哥哥就唱啦我即刻笑死左, 呢個甘既情 ...
yc_bb

我啱啱又係睇九尾狐, 又係咁, 又咁啱比我老公睇到, 大家一齊係到笑

大宅

rebeccawyc 發表於 12-6-12 16:37
yc_bb

我啱啱又係睇九尾狐, 又係咁, 又咁啱比我老公睇到, 大家一齊係到笑
係呀, 我睇九尾狐既時候真係笑死左呀!!! 我係睇完the king至搵番九尾狐來睇又幾ok喎!!!

珍珠宮

醒目開學勳章

yc_bb 發表於 12-6-12 22:35
係呀, 我睇九尾狐既時候真係笑死左呀!!! 我係睇完the king至搵番九尾狐來睇又幾ok喎!!!
...

我同你個次序都係咁

大宅

rebeccawyc 發表於 12-6-12 23:11
我同你個次序都係咁
係!!!! 因為the king 李勝基另我另眼相看所以想睇下佢以前既作品係點, 甘我見九尾狐比較新d所以睇左先, 自此我就鐘意左李勝基因為佢真係咩都試過而且讀書都唔錯。其實先前睇the king唔係因為佢而係河智苑, 我睇完秘密花園之後對呢個女藝人好喜歡!!

公爵府

sambb 發表於 12-6-10 18:29
大家睇左紳士5集未,張東健倒咖啡落女1部電腦好攬笑。我幾鍾意呢D小品式的劇集,無mud負擔。 ...
紳士越黎越好睇,倒咖啡果幕,真係笑到我C!!

公爵府

sambb 發表於 12-6-11 18:13
當年英雄本色係韓國超紅(其實應該話紅遍亞洲咁滯),當年情雖然係唱中文,但韓國人都照跟住唱,完全係Man既象徵。韓劇「9局下半2出局」同樣都有英雄本色同埋當年情出現過,劇中人就講到呢套電影係經典!

男爵府

yc_bb 發表於 12-6-12 23:21
係!!!! 因為the king 李勝基另我另眼相看所以想睇下佢以前既作品係點, 甘我見九尾狐比較新d所以睇左先, 自 ...
河智苑比我印象深反而果時tvb做黃真伊,好靚又好戲。李勝基做戲好,但迷吾到我。我都中意睇佢,-之前綜藝强r心臟都good.

大宅

sambb 發表於 12-6-13 00:23
河智苑比我印象深反而果時tvb做黃真伊,好靚又好戲。李勝基做戲好,但迷吾到我。我都中意睇佢,-之前綜藝强 ...
反而個時tvb做黃真伊我無睇呀, 我第一奪睇佢既係秘密花園佢做得真係好好而且又靚, 佢隻靚唔係驚為天人個隻而係好有性格我like !!!! 強心臟我只係睇左九尾狐特輯個2集, 我依加睇緊2天1夜都好好笑!!!

sambb  你去望下黃真伊呀,真係10個讚,靚到不得了,少有天然美。  發表於 12-6-13 18:44

大宅

creamybaby 發表於 12-6-12 23:39
係呀, 呢到我都覺得好好笑一個40歲既男人可以用d甘低能既方式去掩飾真係好低能!!!!

子爵府

好媽媽勳章

朋友說 紳士好好睇, 我還沒有開始...等多陣等做到16集先看...
Hello everybody~~!

男爵府

creamybaby 發表於 12-6-12 23:39
睇咗三集,好好笑,好輕鬆。因為有張東健,所以開呢套。但唔知點解,個化妝怪怪地。

公爵府

yc_bb 發表於 12-6-13 11:31
係呀, 呢到我都覺得好好笑一個40歲既男人可以用d甘低能既方式去掩飾真係好低能!!!!
...
我覺得套劇除左d對白攪笑之外,就係班紳士,失驚無神就會好幼稚,做d好細路既行為。好似金道振為左想載伊秀,就叫回音同班棒球隊員坐滿崔潤架車!學崔潤話齋,金道振專做d損人利己既野!笑到我C!

另外、有一集開場5分鐘,4個男人見到少時秀英,崔潤聲都唔聲就撲埋去law簽名,佢仲做埋一連串d fan屎指定動作,夠晒law命!

公爵府

Janis 發表於 12-6-14 17:17
睇咗三集,好好笑,好輕鬆。因為有張東健,所以開呢套。但唔知點解,個化妝怪怪地。
...
其實我開頭都有呢種感覺,仲覺得張東健好似老左咁多,個裝咁重手,(同女主播既尹理事差咁遠!)不過,韓劇成日都有呢種情形,套劇去到第4 ,5 集,劇中人就會令人魅力沒法擋!

sambb  認同,通常都要捱過頭幾集。  發表於 12-6-15 09:51

首頁
12345...13

尾頁

跳至