夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB宜家2個半月, 我自生B後一直喺娘家坐月。c6因返shift關係同埋如果喺我媽度住嘅話,返工唔方便,所以自己一個住,放假先過嚟睇我同BB(一星期1-2次)。嚟緊我就返工,原來計劃BB weekdays就喺我媽媽度住我媽媽揍(佢係全職主婦有工人幫手), 星期六日我先自己揍,直至BB返幼稚園。

但宜家我發覺好唔捨得BB,我媽亦話我應該weekdays 放工都返佢果度過夜睇B(就算唔日日都隔日)。但我差唔多同c6好似分咗居咁,佢本來好期待我返工之後可以一齊住返....

我又唔捨得BB,又唔捨得c6,唔知點算好....

子爵府

回覆:唔知點算好......

您同您mama住得好遠?

大宅

45min 車程

大宅

回覆:wmeiki 的帖子

其實45分鍾不是太遠呀,一家人應該一齊住,只要你們肯付出多少少時間,什麼問題都解決啦!

大宅

我覺得45min 車程ok ga, 但我媽媽想我過夜陪B, 結果我c6只好自己一個住, 我覺得我好似要B唔要公咁...
佢返工好辛苦, 日日over 12小時, 又返shift, 所以佢唔方便長住我娘家

複式洋房

回覆:wmeiki 的帖子

樓主,你媽媽屋企有工人幫手,唔係好明點解再要你喺埋到瞓的理由,想你同bb 對耐d ? bb 夜晚都會瞓覺㗎啦。你放工後和老公返去同bb 玩下都ok 啦。

如果真係要在娘家瞓,可否叫埋c6 一齊係到瞓?再唔喺就夜晚瞓bb 返你自己屋企瞓,第日搵工人過嚟接迫bb 過呀媽到。覺得煩嘅,就不如諗下點搵個工人返黎湊bb, 婆婆得閒過嚟幫手睇住。

和c6 成日分開會攪到大家好疏離,唔好令到個家庭好似有你無我咁。

開心d oY 新媽咪!

Smile - Ming Ming

大宅

回覆:明明 的帖子

thank you ar!! 我真係好想一家3口個個都開開心心!

複式洋房

引用:樓主,你媽媽屋企有工人幫手,唔係好明點解

原帖由 明明 於 12-05-20 發表
樓主,你媽媽屋企有工人幫手,唔係好明點解再要你喺埋到瞓的理由,想你同bb 對耐d ? bb 夜晚都會瞓覺㗎啦。 ...
十分贊同

琥珀宮

引用:BB宜家2個半月,+我自生B後一直喺娘家坐月。

原帖由 wmeiki 於 12-05-20 發表
BB宜家2個半月, 我自生B後一直喺娘家坐月。c6因返shift關係同埋如果喺我媽度住嘅話,返工唔方便,所以自己一 ...
你可以放工後去睇bb,但就算辛苦都應該夜晚番自己屋企同老公瞓,唔應該好似有咗bb就唔要老公咁。如果太辛苦就隔日先去睇bb啦!

瑪瑙宮

c6 成日無老婆响身邊好易出事, 我贊成 bb 星期六日至番您度.

大宅

多謝你地嘅支持, 我會同媽咪再傾下ga!!

首頁

尾頁

跳至