跳至

首頁
34567...84

尾頁

珍珠宮

Re: 荔景媽咪俱樂部

FlorenceChan, YY-BB & all,

如果要幫手就pm 我啦, 我可以比手提你地方便聯絡架

男爵府

CWAY;

好多謝你賞識我做mc
但我自問五音不全,中英不掂..自動退出

但..其他我好願意分擔

男爵府

Dear all,

哈哈 ! 睇黎今次既活動非同小可喇
活動成功有賴你地既參與同支持,”快樂歡騰在荔景” 需要媽咪幫手,希望各位媽咪盡量幫幫手 ,令今次活動更豐富、更熱鬧、更順利,讓小朋友玩得更開心、更愉快 齊來分工合作
負責場地: yy-bb 布置ball ball 請提議其他^-^
負責食物:
負責遊戲:
負責禮物:
負責帳目:

仲有無咩漏左呢 [/quote]

珍珠宮

YY-BB 寫道:
CWAY;

好多謝你賞識我做mc

但..其他我好願意分擔
我咪又係, 把聲好似老牛咁

男爵府

CWAY;

哈哈..我聴過你把聲喎
幾響亮架

cway 寫道:
[quote]
YY-BB 寫道:
CWAY;

好多謝你賞識我做mc

但..其他我好願意分擔
我咪又係, 把聲好似老牛咁 [/quote]

珍珠宮

YY-BB 寫道:
CWAY;

哈哈..我聴過你把聲喎
幾響亮架
but 太沉啦, 唱歌仲難聽呀

男爵府

揾日要去卡拉ok

珍珠宮

YY-BB 寫道:
揾日要去卡拉ok
我好耐冇去過架喇

男爵府

me toooooo

男爵府

HI 各位, 我係路人甲, 被"HHKK"邀請入黎8掛的。 知道你地攪PARTY, 容許我在此吹吹水, 比D意見大家嗎?

首先場地選定、落實, 在BOOK場前(由X月X日開始至指定日期前----限期最好3-4日內, 以便點數入易於控制)一定要先收錢入攪手銀行, 入數紙保留, 并電話/FAX/E-MAIL/PM通知攪手作記錄。 收了錢的到當日缺席者不得歸還款項。 開PARTY一般以大人計算, $100/人 OR $180-200 一個家庭計算。

收到的$$$$ 減 BOOK場 減食物 = BALANCE ---> 買禮物。

禮物如果經濟D, FOR 人人有份, 小朋友開心既, 可以買D大包家庭裝既糖/朱古力/小包裝小食 + 日本城的PACK裝文具拆散 (如擦膠/筆/夾仔...呢D一包有幾樣) + 貼紙仔 (市面$4-$5包, 細細個拆散)===> 以上物品拆散後樣樣執D, 然後自己用花紙摺D袋仔包裝。 另外錢銀有鬆, 可買幾份大D既禮物, FOR 每節遊戲都有些大D既獎品。

打住咁多先......手軟.....再續!

男爵府

食物方面---如果方便, 大家樂/pizza hut/美心 當然方便快捷, 但如果你那區有茶餐廳, 可以比個list老板, 叫佢報個part自取價, 分分鐘比同一舊錢, 茶餐廳會多野食d同好味d。

炸朱扒及魚塊各12件, 碎上
老水/炸雞中亦3打
薯條一盆
吞拿魚3文治一盆
乾牛河/西炒飯/粟米肉粒飲/番茄火腿雞絲2 ===> 其中2-3盆 (視乎玩既鐘數是否當作午/晚餐及人數計算)
沙律一盆
(以上可以叫好味的快餐打價, 當40個下午茶計算 $16份 = $640 扣番野飲 $5xx-$600 咁上下, 有時我開party都諗, 索性每人預一個茶餐, 不過一齊pack, 份量起碼預得到, 條數都一樣) 再叫老細送埋腸仔作小食。

遊戲再續....

男爵府

遊戲

最好由攪手預先分定紅、黃2組, print 一張 list 在參加者名單後面寫上紅/黃, 在入場時自行取上紅色/黃色貼紙, 然後搵番同組既家庭 (咁樣大家交流/傾計既幾會多d, 因為實有一些家長係第一次見面, 亦可以比小朋友去自行搵同組隊友)。 有些遊戲以隊際分開進行, 如紅組玩先, 咁唔玩的一隊可以食下野, 休息下, 傾下計。

亦搵些遊戲係隊際合作型式/家庭型式玩, 咁爸爸都無咁悶。

遊戲玩法太多, 唔知點打得晒, 如果你地需要我先再報告啦。

[size=medium](阻太家咁多位, 唔好意思, 本人純粹想大家玩得開開心心!)

大宅

Dear all,

哈哈 ! 睇黎今次既活動非同小可喇
活動成功有賴你地既參與同支持,”快樂歡騰在荔景” 需要媽咪幫手,希望各位媽咪盡量幫幫手 ,令今次活動更豐富、更熱鬧、更順利,讓小朋友玩得更開心、更愉快 齊來分工合作
負責場地: yy-bb 布置ball ball 請提議其他^-^
負責食物:
負責遊戲:
負責禮物:
負責帳目:

仲有無咩漏左呢

我想幫手攪下食物同遊戲呀, 係咪好貪心哩

正如 PINKAVA 提議搵茶餐廳, 我就諗起祖堯個間 "文華" 啦, 個人覺得都算好食同抵啦, 可以開張單去格下價啦.

不過最好一齊坐下來, 傾下整個流程更好啦.

男爵府

Fanny;

你幫手搞食物同遊戲梗係好好好啦

男爵府

[size=x-large]快樂歡騰賀新春2006

1) 日期: 2006年3月12日 (Sun)
2) 時間:3:00-6:00pm
3) 地點:浩景台-會所 (請提供詳細地址,交通指示)
綠色VAN仔(46M,90M)到達HLP濆水池等. 再CALL我(PM 電話給你地)
4) 名額: 40人 (包括小朋友,e+已經30位啦)
5) 食物:2月10日前決定,歡迎提供見意
6) 遊戲/抽獎/禮品: 2月10日前決定,歡迎提供見意
7) MC兩個(請自告奮勇啦^-^ THX!)
8) 每位費用: 2月20日前公佈
9) 付款日期/形式: 2月21日公佈

報名人數:
1) YY-BB (2大1B)
2) elaineymso (2大1B)
3) Peggy_Chan (2大1B)
4) cway (2大1B)
5) bbjm (2大1B)
6) florencechan (2大1B)
7) maisylong (2大1B)
8) R&F (2大1B)
9) kikispider (2大1B)
10) fan_cs (2大1B)

可以幫手媽咪名單:
1) florencechan
2) yy-bb
3)
4)
5)

註: 以上內容會隨時更改,請密切留意事態發展啦
[/quote][/quote]

男爵府

all;

食物方面如果我地以下午茶形式,
咁就唔使order太多,ok嗎?
最緊要啱baby食

大宅

fan_cs 寫道:
不過最好一齊坐下來, 傾下整個流程更好啦!

好同意fanny講法,真係有好多細節上既野需要傾傾好d,不如搵日放工大家傾下,我提意星期二至五,祖堯邨文華餐廳,如果想其他地點我都可以架! 你地提意下。

大宅

Thank you Pinkava,真係好多謝您,你既提意好有用呀! 如果你唔介紹我地都歡迎你參加架

大宅

[size=x-large]>>開心歡樂在荔景<<

1) 日期: 2006年3月12日 (Sun)
2) 時間:3:00-6:00pm
3) 地點:浩景台-會所 (可乘坐小巴46M,90M到達HLP濆水池等. 再CALL yy_bb)
4) 名額: 40人 (包括小朋友)
5) 食物:2月10日前決定,歡迎提供見意
6) 遊戲/抽獎/禮品: 2月10日前決定,歡迎提供見意
7) MC兩個(請自告奮勇啦^-^ THX!)
8) 每位費用: 2月20日前公佈
9) 付款日期/形式: 2月21日公佈

報名人數:
1) YY-BB (2大1B)
2) elaineymso (2大1B)
3) Peggy_Chan (2大1B)
4) cway (2大1B)
5) bbjm (2大1B)
6) florencechan (2大1B)
7) maisylong (2大1B)
8) R&F (2大1B)
9) kikispider (2大1B)
10) fan_cs (2大1B)

希望各位媽咪盡量幫幫手
負責食物1: fanny
負責遊戲: fanny/florence
負責禮物: florence
負責帳目:

大宅

yy_bb, fanny,

pls check pm, thanks!

首頁
34567...84

尾頁

跳至