單親天地

跳至

首頁
12345...18

尾頁

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:gloriamcy+發表於+12-5-16+00:05+要

原帖由 ru_663th 於 12-05-16 發表
他有萬五元左右,咁我可以取多少?
是否我寫左先, 判左可能得$7500-8000(-低我)
搵得萬5,有咩可能判到分8、9千丫你可以照寫咁多要求,等個法官判,但你預左一定無!個法官都要個男人自己夠生活費,無可能判到個男人自己唔夠衣食住行。

公爵府

回覆:關於膳養費,女方及小朋友是否一定拎到錢?

樓主,你在這裡不停問,只會係繼續浪費時間,你點解唔直接問番叫你填表既機關,部門同專業人員呢?你不如用上bk問東問西重複不斷問同類問題既時間,計劃吓啲生活上實際將會遇到既困難可以點解決仲好啦

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

公爵府

引用:Quote:ru_663th+發表於+12-5-15+23:57+我去

原帖由 daishidoi 於 12-05-16 發表
你想人工多D, 不如試下轉工啦, 個個出糧都係交LEE樣比嗰樣用晒咁濟架啦, 你又唔可以話個個月白做WOR, 你情 ...
樓主話過同事好,唔捨得喎,係佢自己選呢個結果架,又山長水遠,車錢時間倒蝕

chuchu9999  樓主不理現實生活要多少錢,只要同事關係好  發表於 12-5-17 00:06

男爵府

未離婚前都唔比,離婚後都唔洗旨意佢比la

公爵府

引用:我明白你一向依賴慣條賤佬,要你獨立好辛苦.

原帖由 EVA222 於 12-05-16 發表
我明白你一向依賴慣條賤佬,要你獨立好辛苦.

兩母女拿綜援,我估同你現時收入差不多,不如你轉做保安,日做12 ...
佢好似嫌工時長,睇唔到個女喎,呢啲建議,好多人同佢講過喇,根本係嘥氣。唔啱聽的話,佢會失蹤幾日,然後再出現問同一或類似問題

kingbbsam  原來係咁...  發表於 12-5-17 14:34
chuchu9999  你真的了解樓主!!!  發表於 12-5-17 00:10

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由+EVA222+於+12-05-16+發表我明

子爵府

8,9k明知無可能,其實唔想放生佢,教你個方法,錢就照要求,幾多等官判,如果佢唔俾,好容易,申請禁止佢出境,佢成日上大陸佢一定要搵你,要你去取消個禁令,我表妹都係用呢招,玩到佢ex-謝..........

ym5678    發表於 12-5-19 22:49
chuchu9999    發表於 12-5-17 00:12

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

cathy-tse 發表於 12-5-17 00:07
佢女都13定16歲啦
中一...
因為舊年不停問某3間學校嘅校風
一時又話個女屬band 3頭, 又話band 3中
但又話怕女學壞想揀band 2中

alik  我都記得呀  發表於 12-5-17 06:59
Sumyeema1    發表於 12-5-17 00:29

男爵府

回覆 回覆:alik的帖子

聽你地咁講…佢根本就係仲發緊佢做少奶奶打風流工既春秋大夢…

alik  咁又唔係想做少奶,佢倚賴慣人,而家長期入不敷支,覺得好無安全感呱  發表於 12-5-17 07:01

子爵府

唔一定

珍珠宮

gloriamcy 發表於 12-5-17 00:11
聽你地咁講…佢根本就係仲發緊佢做少奶奶打風流工既春秋大夢…
不知道樓主要多少時間才學懂自強獨立?

小倩  相信應該都唔會...   發表於 12-5-17 00:16

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 chuchu9999 的帖子
chuchu9999 你真的了解樓主!!! 發表於 2 分鐘前

唔係我哋了解, 因為呢"三幅被"拉布咗超過2年

conniechan125    發表於 12-5-20 20:52
alik  逃避現實,逃避責任  發表於 12-5-17 07:02
Sumyeema1  2年?????????????????????????????  發表於 12-5-17 00:30
靖嵐  拉布... 唔好意思... 我笑o左...  發表於 12-5-17 00:27

王國長老

雖然失婚係慘, 不過不懂自強仲慘...
既然佢都無履行丈夫/父親嘅責任
衰啲講 (但好實際) 不如當自己喪偶, 索性死咗條心
既然佢已經"死咗", 仲點可以俾錢你哋使?
與其喺度"一哭二鬧三上吊", 不如好好安排往後日子點過仲好啦

你再係咁, 遲早個女讀埋中三唔讀
唔想成為你嘅負擔~
為咗個女, 唔好再理嗰個人啦

珍珠宮

小倩 發表於 12-5-17 00:15
回覆 chuchu9999 的帖子
如果樓主將"打爛沙盤問到篤"精神去問專業人仕, 而不是去問完朋友, 我們之後又要懷疑之後又不停重複問, 可能事情不用拉布拉到那麼長, 又增加樓主自己的精神消耗

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

樓主, 誰人無經濟問題呀? 我當年未夠20歲一個人養2老住唐樓, 返3份半工

1份文員
1份做 part time sales (百貨公司), 文員收 6:00pm, 返7:00pm 至 10:00pm
1份係 地產公司入樓盤信封 (10:00pm 至 12:00am)
星期六仲要去返下 "蔡 x 平熱線訂購" hotline, 返一晚2個半鐘有 $200

我家姐為供個仔去英國讀書, 同埋供2層樓, 又係返3份工, 天天訓4小時; 係亞仔畢左業, 老公食長糧先唔洗捱

有時唔夠收入, 就要諗下怎樣增加收入來源, 搵下 part time, 搵下荀工 ... 樣樣都要試都要轉 (捱下捱下就習慣啦!!!)

alik  佢話過打咁多份怕辛苦,同照顧唔到女兒架  發表於 12-5-17 07:04

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

kingbbsam 發表於 12-5-16 23:17
雖然我無咩法律知識

但照我理解, 係唔係佢錯都好, 或者結果係佢要俾幾多錢你都好

我係咁想當bouns, 如果佢有比錢亞女還有些人性養她,如果5係,我同女兒睇清楚佢對女有幾愛?

alik  你而家可以confirm佢唔愛你同個女未?接受現實啦,仲要玩自己幾年呀你?  發表於 12-5-17 07:05
szeszes  如果真係愛 子女 既男人,一早就唔會玩到要小三,唔要個家啦!  發表於 12-5-17 00:57
szeszes  愛??? 2年前已經無, 佢會無拿拿突然比返 "愛" 你,男人只會沉醉於溫柔香  發表於 12-5-17 00:55

珍珠宮

小倩 發表於 12-5-17 00:21
雖然失婚係慘, 不過不懂自強仲慘...
既然佢都無履行丈夫/父親嘅責任
衰啲講 (但好實際) 不如當自己喪偶, 索 ...
現在最少要讀到中六? 如果中途退學15歲出來做童工, 她的女兒除非嫁到有錢人或者中6合或不知什麼途徑有錢白手興家, 否則可能會續續貧窮, 樓主間接做成這樣的循環

王國長老

chuchu9999 發表於 12-5-17 00:30
現在最少要讀到中六? 如果中途退學15歲出來做童工, 她的女兒除非嫁到有錢人或者中6合或不知什麼途徑有錢白 ...
你覺得樓主有企過喺佢女嘅角度睇過咩?
開口埋口都係錢錢錢~
好似從來無諗過自強, 靠自己能力
做個好榜樣俾個女睇

鬧我哋都鬧咗咁多次
都鬧到我哋無佢咁好氣
但佢依然未覺悟

chuchu9999  正如Maria 那首歌名: "side" 氣  發表於 12-5-17 00:43
pinkstore  一時仲想推個女俾個c6,一時又問打著個女係咪好難搵第二春  發表於 12-5-17 00:42

禁止訪問

引用:Quote:kingbbsam+發表於+12-5-16+23:17+雖

首頁
12345...18

尾頁

跳至