自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆:迪迪尼六萬幾蚊教材

我之前買左最貴果set
我地唔開電影視(等仔仔訓先睇自己電視)~開親都係播呢套碟~好似係好啲~玩下認字咭咁~但要長遠先知,而家都未見效...但你真係要好有時間陪佢玩先得,其實買完我地兩公婆都有啲後悔!bb展被 sale到.

我愛搞笑,不愛搞事~~~

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

引用:咩教材都好,無父母陪住做指導都係o徙氣 +

原帖由 lambing 於 12-05-15 發表
咩教材都好,無父母陪住做指導都係o徙氣
係,睇咗唔會識飛囉

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

伯爵府

迪迪尼六萬幾蚊教材

好貴

大宅

迪迪尼六萬幾蚊教材

六萬幾蚊?我寧願揾人上黎教佢!互動D!好過佢對住部電視!又吾知佢係米真係識!

侯爵府

BK Milk勳章

Thanks. Everyone !^_^

男爵府

引用:回覆+irismb+的帖子 去YOUTUBE搵下有冇類

原帖由 kuroro 於 12-05-15 發表
回覆 irismb 的帖子

去YOUTUBE搵下有冇類似嘅VIDEO啦!
無係!真係YouTube 大把!

冬天的味道

男爵府

最好的學習環境係生活,對住個電視學「花」,點都唔及落去公園接觸下d真花。以我家小寶為例,而家佢每次見到花,佢都識講花、花花,地下有d跌咗落黎的花,佢會執起嗅一下,再「ha~~~」一聲表示好香,仲會送俾我。相信呢d情況,唔會係幾萬蚊的DVD 同埋flash card可以教到出來。

grace0222  agree  發表於 12-5-16 13:36
冬天的味道

禁止訪問

大宅

畀面勳章

好貴呀我覺得唔值

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔會買

有次我同亞女比sales纒住,我不停話唔買,佢就不停sale,我話我地外國返港,我唔擔心亞女英文,佢話有好多客買返英國喎(呃鬼咩mouth:),咁我即刻好質疑個樣啦再講落去,佢話可以教埋品行(我心諗,你而家即係話我無品je:;pppp:),我叫佢睇咗,改埋品行先

男爵府

畀面勳章

我覺得有啲搵笨!我之前都落過叠又係揀最貴嗰set…嗰次我俾人sale左個幾兩個鐘…睇真啲佢啲教材,如果一炮過俾晒同用卡做分期係可以相差接近成萬蚊我嗰次落晒訂之後返屋企越諗越唔對路…好彩嗰時佢張單寫明有唔知3日定5日嘅冷靜期…我即刻打去cut單…最後佢寄番張支票俾我……算執身彩!
其實佢套教材,我覺得有啲洗腦咁!佢有張時間表咁上下去參考,幾時睇書,幾時聽歌,幾時睇碟,幾時要講故事!日日咁上下時間做晒,我係ftm,要喺屋企咩家務都唔做淨係搞套教材都難,如果係用工人或者係婆婆嫲嫲湊嗰啲仲更難!
其實我諗係習慣問題囉!你從小培養佢睇多啲書,多啲陪佢一齊睇,講多啲故事,應該仲好過睇嗰幾隻碟!

milktealai  好彩  發表於 12-5-18 13:23

翡翠宮

pm1202 發表於 12-5-15 22:41
唔肯借?

有D人會覺得自己大拿拿攞幾萬蚊出黎買套教材, 借比你好似自己好蝕咁........

珍珠宮

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 熱血勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

有心機同佢一齊讀, 一齊睇,
並且持續用, 就ok.

男爵府

有好的教材,都要有好的教授方式配合,還要按時間表和按小朋友進度去學和練習。用到這麼貴的教材,如果最後冇人幫手做評估,亦只會是浪費!個人意見不建議普通家庭買這些教材,學校/團體購買來作為教學材料就最理想!

珍珠宮

回覆:jloklok 的帖子

佢果套係洗腦式教學!果sales 仲話唔怕小朋友冇趣味,你一日到黑都開住佢,唔洗理佢,佢一定都可以及收到!咁都得?

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

引用:冇需要

原帖由 panala 於 12-05-15 發表
冇需要

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我自己教的, SO FAR 都唔錯.

有時, 教材係輔助, 唔係主菜. 最重要係父母既愛護及參與.

子爵府

洶套返黎都係幾舊水,咪傻啦:;pppp:

首頁
12345...8

尾頁

跳至