自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆 bb2 的帖子

正確!我細個冇用過迪迪尼,不過同個菲傭成日傾計,讀英文中學,加上自己作文俾阿爸改,一樣得!

男爵府

六萬, 可以一家人走去真既迪迪尼玩一轉

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

唔值得:;pppp::;pppp:

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

迪迪尼六萬幾蚊教材

唔好比小朋友睇太多呀,因為成日睇dvd,令小朋友少左互動溝通,影響社交發展,我仔係睇呢d野大,佢6歲被評為 非典型自閉,不過唔知關唔關事,佢英文係好,不過中文發展有延援

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無乜用 當年我大哥大嫂都有買比佢個仔(今年會升上中一), 仲專登買個櫃去安置呢套教材. 我唔知當時佢有無成日同個仔睇, 我唔覺佢個仔d英文"落落"聲喎.

幾年前我大仔出世, 叫佢借套野比我copy黎自己睇都唔肯, 而家擺晌樹, 咪又係度封塵.

milktealai  咁自私  發表於 12-5-18 13:20
sasami_i  吓!    發表於 12-5-16 13:45
dbc  唔肯!!! 又會咁嘅....  發表於 12-5-16 02:00
,

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

回覆:kuroro 的帖子

好同意!

大宅

回覆 madeinhongkong 的帖子

係啲有錢人先會買。六萬夠我進修。我堅持會帶個小朋友識返嗰講英文嘅人做乾爹乾娘。咁嗰六萬就省下來。

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

引用:你有心機陪個仔慢慢睇,慢慢教,六百蚊都教

原帖由 jeffmama64 於 12-05-15 發表
你有心機陪個仔慢慢睇,慢慢教,六百蚊都教到佢“luk luk”聲。你冇時間心機陪佢睇六萬都冇用

...

子爵府

引用:回覆+jloklok+的帖子 六萬攞去請個native

原帖由 kuroro 於 12-05-15 發表
回覆 jloklok 的帖子

六萬攞去請個native去教自己個小朋友學英文幾年都得啦。我做過呢啲教材顧問,依家又 ...
Agreed

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

迪迪尼六萬幾蚊教材

我真係買唔起吖,太貴

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

回覆:迪迪尼六萬幾蚊教材

買套鵝媽媽5千幾,一定好過迪尼5萬幾

大宅

回覆 LMCK 的帖子

個小朋友有興趣自然會學。啲小朋友懶學英文,多數都因為覺得佢處身嘅環境唔需要用呢種語言。我教過幾間小學,就算是精英班,佢哋啲conversation都係麻麻哋。因為佢啲出咗教室後就唔會講。我有個朋友嘅外甥女英文conversation好好。佢阿媽阿爸真係製造一個英語環境俾佢,依家佢啲英文口音同外國小朋友冇乜分別。所以我唔覺得靠聽呢啲嘢有用。

子爵府

DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

我本身教高中英文,我老公係隻以英文為母語嘅鬼佬,我對學英文嘅睇法係:最重要係語境同互動,淨係坐响度睇碟一d互動都冇,或許小朋友可以從DVD 中學到少少唸口旺式嘅英文,但要融會貫通就一定要浸返來,齋睇碟會學到好嘅英文?仲要咁多錢?我唔buy!

misskwokwok    發表於 12-5-18 11:44

公爵府

珍珠宮

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

回覆:迪迪尼六萬幾蚊教材

聽好多人講套野開左一陣,小朋友已經唔知彈左去邊

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:無乜用 當年我大哥大嫂都有買比佢個仔(今年

原帖由 LMCK 於 12-05-15 發表
無乜用 當年我大哥大嫂都有買比佢個仔(今年會升上中一), 仲專登買個櫃去安置呢套教材. 我唔知當 ...
唔肯借?mouth:

活在當下,愛得及時

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 pm1202 的帖子

果時我見佢個仔無睇, 問呀嫂借, 佢唔肯, 仲叫我上深圳買老翻

milktealai    發表於 12-5-18 13:21
davywm  唉!  發表於 12-5-16 11:11
dbc  佢地都幾....喎! hahahhaa  發表於 12-5-16 02:02
,

男爵府

引用:回覆+LMCK+的帖子 個小朋友有興趣自然會學

原帖由 kuroro 於 12-05-15 發表
回覆 LMCK 的帖子

個小朋友有興趣自然會學。啲小朋友懶學英文,多數都因為覺得佢處身嘅環境唔需要用呢種語 ...
想問下家庭是用母語(中文),有咩方法可使小朋友英文好些?

子爵府

wyeth冷知識勳章

引用:前幾日行開商場sales++介紹北我+++最便果套

原帖由 jloklok 於 12-05-15 發表
前幾日行開商場sales 介紹北我 最便果套都要兩萬幾

請問有無媽媽有買 係唔係真係甘好用 學到野呀 ...
我系淘寶訂左套淨系得碟!好清,一樣,阿仔好鐘意睇!200幾蚊,當比佢學下野都好!

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆:jloklok 的帖子

如果可以時光倒流,我一定唔會再落撘

無望    發表於 12-5-15 23:27

首頁
12345...8

尾頁

跳至