興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

想將 hard disc D相copy翻落磁碟, 但 copy 唔到. 已經試埋用 DVD-R. 請問有什麼方法. 用緊 window vista. 謝.

大宅

引用:想將+hard+disc+D相copy翻落磁碟,+但+copy+

原帖由 FatCatBaby 於 12-05-12 發表
想將 hard disc D相copy翻落磁碟, 但 copy 唔到. 已經試埋用 DVD-R. 請問有什麼方法. 用緊 window vista ...
有冇咩信息彈出來話點解copy 唔到?你係唔係用燒碟程式?燒碟係唔可以就咁copy 過去

大宅

sy98798 發表於 12-5-13 10:02
有冇咩信息彈出來話點解copy 唔到?你係唔係用燒碟程式?燒碟係唔可以就咁copy 過去

...
HI, 我唔知個程式. 我每次都係放只吉碟入個 DVD driver 度, 等一陣個畫面就叫我將所需檔案拉過去以作復製. 今次個畫面就有:
1。 windows沒法格式化; or
2. 復製中錯誤, 磁碟沒效.

我已經試個超個10只新碟都唔得. 有冇辦法, 請幫忙!

大宅

引用:Quote:sy98798+發表於+12-5-13+10:02+有冇

原帖由 FatCatBaby 於 12-05-13 發表
HI, 我唔知個程式. 我每次都係放只吉碟入個 DVD driver 度, 等一陣個畫面就叫我將所需檔案拉過去以作復製. ...
你要用燒碟程式,例如Nero burn 先可以燒到碟,你之前可以放隻碟就燒到,係你個燒碟程式自動啟動,依家唔得好可能你關閉左個燒碟程式,又或者個程式到期,你以前燒碟果陣有冇留意佢用緊咩程式?

大宅

sy98798 發表於 12-5-13 15:34
你要用燒碟程式,例如Nero burn 先可以燒到碟,你之前可以放隻碟就燒到,係你個燒碟程式自動啟動,依家唔得 ...
電腦嘅野我真係白痴, 用什程式都唔知. 而家我是否再裝過新燒碟程式. 又有什麼好的software介紹.

大宅

引用:Quote:sy98798+發表於+12-5-13+15:34+你要

原帖由 FatCatBaby 於 12-05-14 發表
電腦嘅野我真係白痴, 用什程式都唔知. 而家我是否再裝過新燒碟程式. 又有什麼好的software介紹. ...
Nero burn , 有好多時買燒牒機跟埋,你找下你燒牒機有冇隻software 跟

大宅

找到只 "nero 9 Essentials" Bundle withHardware only NOT FOR RESALE 碟. 我可以點做. thanks.

大宅

引用:找到只+"nero+9+Essentials"+Bundle+withHa

原帖由 FatCatBaby 於 12-05-14 發表
找到只 "nero 9 Essentials" Bundle withHardware only NOT FOR RESALE 碟. 我可以點做. thanks. ...
首先睇下有冇序號,多數在牒套,又或貼在牒面,如在牒面要抄抵佢,跟住放隻牒入DVD rom , 多數會自己啟動,然後睇下有冇安裝(install) 在畫面,click 入去安裝,全部揀下一步就得,要入序號就入比佢

伯爵府

畀面勳章

http://cdburnerxp.se/

完全免費的燒牒程式

FatCatBaby  THANK YOU.  發表於 12-5-17 23:58
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

大宅

sy98798 發表於 12-5-14 23:58
首先睇下有冇序號,多數在牒套,又或貼在牒面,如在牒面要抄抵佢,跟住放隻牒入DVD rom , 多數會自己啟動, ...
已經再裝過, 都係啟動唔到. 不過部腦都死吓死吓, 要洗機喇. 而家將D重要嘅搬晒過HDD先. 多謝你幫忙.

大宅

Buy an external HD is better , DVD is fade out from the market

首頁

尾頁

跳至