爸爸專區

跳至

首頁
12345...35

尾頁

男爵府

回覆 回覆:oyasumi2002的帖子

師兄我諗住係收音機後面條acc匙火加多條fuse後張曰行燈兩邊火線接駁一起地線就是蛋落地可行嗎?

大宅

Can also PM me the Yuen Long shop address ?

Thanks.

大宅

引用:Can+also+PM+me+the+Yuen+Long+shop+addres

原帖由 BoA. 於 12-04-14 發表
Can also PM me the Yuen Long shop address ?

Thanks.
PM'ed

大宅

呢個係CL車會睇倒..大家研究下,我係SIENTA都POST過
筆者最近試左隻FORCH Engine System Cleaner效果吾錯,可以安排以優惠價比大家試試
引擎是透過吸入空氣與汽油混合,經燃燒後產生動力,無用的東西排出引擎外,由於燃料是碳氫化合物,燃燒時會產生碳及其他不完全燃燒的物質,這些廢物會積聚在引擎裡,尤其是汽缸、活塞、氣閥及噴嘴。這些積聚的物質會影響引擎的耗油量、空氣污染物排放及動力,因此德國FORCH設計了Engine System Cleaner,為行駛一定里數的舊引擎帶來清潔徹底的清潔。
談到引擎清潔劑,坊間有不同的類似產品是添加到油箱、噴入進氣歧管或是噴入噴嘴使用。至於FORCH設計的產品使用簡單容易,只要將清潔劑注射至燃燒室、生氣歧管及Throttle,其特強的化學物成份便會馬上分解並去除整個進氣系統與燃燒室內積存的碳及油泥,並排出引擎以外,清潔後的引擎由於去除積存物,密封性增強與零件運作阻力亦會降低,對於改善油耗、降低有害物質排放與及回復引擎動力有莫大的幫助。
施工過程相當簡單,首先拆除引擎的生氣批、引擎的獨立Coil與火咀,將FORCH Engine System Cleaner噴到Throttle上與燃燒室裡,等待五分鐘左右,清潔濟化學物成份會馬上分解因偈油與塵埃混合所產生的油泥與及積存於燃燒室的碳積。當Throttle位置在嘖注FORCH Cleaner後,污垢已馬上以液態流出。五分鐘後?動引擎,由於沒有火咀的原故,曲軸差不多運轉一圈便馬上停下,此步驟反覆五六次左右。隨後將塞進火咀窿內的紙巾取出,發現紙巾積滿碳屎,張開紙巾讓清潔劑揮發,碳屎以粉抹狀停留於紙巾上。Eric解釋由於曲軸運轉,壓縮行程會令污垢噴出並積存於紙巾,若然裝回火咀並?動引擎,所有分解物便會除之跟隨死氣排放出來,引擎內部亦會因此而潔淨。果然,在裝回各零件並?動引擎後,死氣喉噴出濃濃的白煙,看來不少排放物的引擎排放出來。

筆者清潔後明顯感受到的是油門輕巧了許多,以往要重力點踩油門,現在輕巧一點已達到相同速度。另外慳油方面,清潔前後大約多出20km的行駛距離,效果吾錯!
筆者安排了十位會員以優惠價測試,人工包料$400!!!
有興趣PM我留位 tel:64464557
施工地點:IMPACT Garage (屯門建發街11號地下)
時間待定

男爵府

回覆 caydenBB 的帖子

我都想做洗油路,己pm,唔該

別墅

回覆 oyasumi2002 的帖子

好勁...好靚...我都想自己試下整...

大宅

引用:呢個係CL車會睇倒..大家研究下,我係SIENTA

原帖由 caydenBB 於 12-04-15 發表
呢個係CL車會睇倒..大家研究下,我係SIENTA都POST過
筆者最近試左隻FORCH Engine System Cleaner效果吾錯, ...
試完等你報告

大宅

引用:回覆+oyasumi2002+的帖子 好勁...好靚...

原帖由 嶺南小王子 於 12-04-15 發表
回覆 oyasumi2002 的帖子

好勁...好靚...我都想自己試下整...
你拎到車之後同你交流下

大宅

回覆:我架Sienta DIY 中

接線圖

大宅

LED 擺位

大宅

紅罩

大宅

889388 發表於 12-4-14 12:50
依家跟细燈但我想曰間都開着,但曰間開细燈好似好怪,所以想改過跟匙火,一着車就開着,但未攪因為我在網上 ...

如果你地做左洗油路post上黎講下...因為睇車會d人講到好正咁,仲有記住洗埋個ERG定EGR

大宅

引用:Quote:889388+發表於+12-4-14+12:50+依家跟

原帖由 caydenBB 於 12-04-16 發表
如果你地做左洗油路post上黎講下...因為睇車會d人講到好正咁,仲有記住洗埋個ERG定EGR ...
EGR.

公爵府

靚仔

禁止訪問

別墅

都唔係,幾有個性。

大宅

新加功能-HUD

禁止訪問

引用:新加功能-HUD+ +

大宅

引用:Quote:原帖由+oyasumi2002+於+12-04-21+發

原帖由 瑤瑤爸爸 於 12-04-22 發表
投射錶版?係咪夜晚先睇倒?
日頭都得,有senor, 日頭仲光d. 我依家鐘意睇數字。

淘寶左一大堆野番黎,聴日又大妝身先。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+瑤瑤爸爸+於+12-04-22+發表投

首頁
12345...35

尾頁

跳至