爸爸專區

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

本身揸開BMW 323i, 手感上係有唔同. 呔盤輕身好多. 車身高, 睇位 / shoulder head 方便左. 好多人話力水唔夠, 我又唔太覺, 要上70-90km 無難度.

我之前走去柴灣水貨入口商睇車, 睇過d 由日本一到埗水貨車之真身, 有分紙. 3.5分車番得黎都係一般. 由300k-400k yen bid 番黎, 出得街見得人閒閒地都預8-10萬. 尤其係布sofa, 見到唔想坐, 日本仔唔知係咪閂窗食煙, 可以搞到內籠黃黃黑黑咁.

自己心諗不如博下啦, 找一些 0->1手本地易手車. 卒之找到架04 Sienta X 白色, 行幾多咪根本唔重要, 因為架車係日本可能已經行我十幾萬咪, 香港會調咪到4萬左右.

出1字牌薄車, 因為上一手已經用佢既錢幫你check 好晒架車, 還掂0手車都唔係新車, 人地係日本又唔知幾多手. 部車精神就得....

自己亦睇過 2 - 3 字牌薄車, sienta d 人最鍾意改option 野, 去到 2-3 字, 真係睇唔落手.

最後呢, 平平地搵到呢部落地香港未夠一年既 1 字車. 慳番d 錢黎保養架車. ^^

別墅

複式洋房

車身輕,所以細一點馬力都能走得快,但缺點是單薄,不過小心駕駛不會成問題。

定時換engine油,豐田engine行走三四十公里不成問題,放心用。Enjoy driving.

大宅

oyasumi2002 發表於 12-4-3 10:59
本身揸開BMW 323i, 手感上係有唔同. 呔盤輕身好多. 車身高, 睇位 / shoulder head 方便左. 好多人話力水唔 ...

咁買左幾錢?

大宅

回覆:ggty0423 的帖子

禁止訪問

回覆:揸左一星期 Sienta

大宅

回覆:瑤瑤爸爸 的帖子

如保值:04 啦。壓到$80000。07跌價空間大。分別係前後期之分,同埋05出之後造料含歐盟四(不過我不在乎)。

我睇過2架深藍車,車頭行得多中石仔花晒,我個人建議預左會有代價。

大宅

引用:我都係諗緊sineta,+我都有去過柴灣睇過,0

原帖由 瑤瑤爸爸 於 12-04-04 發表
我都係諗緊sineta, 我都有去過柴灣睇過,0手日本返嚟未汁靚部車之前真係麻麻地,所以我都無喺嗰度買,仲搵 ...
再者,版本係得G/X/X ltd, XS 係香港啲人加上去,唔好中伏

禁止訪問

引用:如保值:04+啦。壓到$80000。07跌價空間大

複式洋房

$$?

男爵府

回覆 瑤瑤爸爸 的帖子

如比我揀我揀XS版,D色少有D,又有雙電趟,方便好多,我自己都楂架蘋果綠G版雙電趟,剛剛楂左一年,好正又夠力又慳油入滿一缸五佰幾行到四佰幾個字仔,一半公路,一半市區。

大宅

$1.1-1.2 @15"

禁止訪問

引用:回覆+瑤瑤爸爸+的帖子 如比我揀我揀XS版

禁止訪問

引用:$1.1-1.2+@15" +

禁止訪問

引用:回覆+瑤瑤爸爸+的帖子 如比我揀我揀XS版

大宅

引用:Quote:原帖由+889388+於+12-04-04+發表回覆

原帖由 瑤瑤爸爸 於 12-04-04 發表
同意
Are you sure 雙電趟?定雙電索門?

大宅

最後排免強咋,如成日坐7人。買架2000cc7人。冷氣都係免強。

男爵府

回覆 瑤瑤爸爸 的帖子

尾排座椅有小小窄,如有人座時要將中排座椅較前一格,尾排就可以放到腳,不過尾排都唔常座,冷氣方便因我架係G版有衡溫冷氣,如車廂高溫開去AUTO18度大約五分鐘內,車廂己降到二十零度,好快凍,夜間行車較二十零度一度風最尾座都夠凍,如你買架XS版就冇衡溫,不過分別唔太大,不過我都提提你你睇個架係雙電趟定雙電索,我冇見過xs版有雙電趟,祗知道G版有.

大宅

回覆:889388 的帖子

電趟$9500 一幅,如真係改雙電趟,好抵。電趟版本只有G /X Limited 版。

男爵府

回覆 oyasumi2002 的帖子

係呀,所以我覺得瑤瑤爸爸睇架xs係改電門,我知道錦田有間車行有電門改。

首頁
12345...9

尾頁

跳至