母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

睛靈勳章

Re: “擠奶器試用” 平台

我都有一部NUK電Pump但完全無用, pump得好痛好辛苦先至有1安, 平時餵奶另一邊流出來都唔只1安啦! 我係開刀生,晚上想休息都唔得要成日餵佢食人奶, 真係好想pump d 奶出來比人餵, 我先至可以去休息, 我阿媽好想玩下個孫,叫我比佢照顧幾日比我休息下, 但係bb食全人奶, 我點比佢!!!!!bb要食奶, 我唔想bb食奶粉, 係咪我唔夠奶所以pump到 ?????????請問有無人可以幫下我???????好心急呀! 抑或有其他牌子真係work可以pump到5,6安奶???????

大宅

睛靈勳章

To YanHoMum.
多謝你既鼓勵! 昨天好心急去左尚健買左個奶泵, 初初想租, 但係都要比幾千炆按金, 後來都係買左medela double mini泵, $1280, 用完之後真係覺得好抵, 之前nuk電泵真係廢!!!!真係要叫d媽咪千其唔好買, 部medela每次都泵到5安奶, 都幾舒服, 真係幾正!!!

大宅

睛靈勳章

Dear suklaic,

尚健 - http://www.meridianhk.com.hk
Causeway Bay 29153388
TST-東英大廈 21919122
Shatin 26928666
Tsuen Wan 29407111
Tuen Mun 24533686
Aberdeen 25550333
North Point 29153388
Yuen Long 24433554
medela的電奶泵是可用乾電同濕電, 我都是剛剛買左1個星期, $1280雙泵, 不知幾好用! 之前用過nuk係廢既, 可以掉去垃圾桶!!!!!!個泵每次左右一齊泵都有6安奶, 好快好舒適!
有問題就pm我啦!!!

大宅

睛靈勳章

suklaic,
我係買mini-electric plus (double) 黃色box, 護協有沒有得買我就唔知!!!你打電話去問下啦!

suklaic 寫道:
真的謝謝你,雖然我的bb在二月才出世,但我都要計劃週詳才可以的,同時又可以給朋友advise送甚麼東西給我。
我見到有兩種雙泵,請問你用那個的呢?
我又想問,除了在尚建買medela的電奶泵外,在護協有沒有得買的呢?
[quote]
WindyChow 寫道:
Dear suklaic,

尚健 - http://www.meridianhk.com.hk
Causeway Bay 29153388
TST-東英大廈 21919122
Shatin 26928666
Tsuen Wan 29407111
Tuen Mun 24533686
Aberdeen 25550333
North Point 29153388
Yuen Long 24433554
medela的電奶泵是可用乾電同濕電, 我都是剛剛買左1個星期, $1280雙泵, 不知幾好用! 之前用過nuk係廢既, 可以掉去垃圾桶!!!!!!個泵每次左右一齊泵都有6安奶, 好快好舒適!
有問題就pm我啦!!!
[/quote]

大宅

睛靈勳章

唔洗講一定係美德牌(瑞士)最好, 我本身買左nuk電泵, 不過就唔係好work, 又大聲又嘈! 美德牌我係用mini double, $1280有一年保養, 又快又舒服! 若果一邊餵一邊會多好多奶出!!一定係有奶比到bb食!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊