論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

只是想提一提:
我個工人只工作數日便走佬,個名叫ROYS WAHYUNI 。佢有個係香港做左12年既家姐幫佢手搵工,唔知你會唔會甘岩遇上佢,你要小心,佢個樣同履歷都好似好好,唔好比佢騙到!

另外,你也要心所謂工人既朋友介紹同鄉,因agent講最近好多工人來幾日就唔做,再搵其他僱主,你一定要弄清楚底世!

請唔好介意我這樣提你,真的出於好意,因為自己正身受其害!

禁止訪問

BK Milk勳章

男爵府

所有嘢都冇絕對既, 你可以睇佢之前份工係唔係完約做咗幾長, 見過面先決定都未遲
我個工人都係親戚個工人介紹, 到目前為止都幾好, 返而介紹佢個工人就冇同我親戚打工了
世事難料, 我覺得請工人好睇彩數同運氣

cherryho1021  Agree with you!  發表於 12-3-7 14:28

禁止訪問

BK Milk勳章

禁止訪問

別墅

我咪又係另一受害者。工人只做了一個星期就走左路。工人之前在星加坡做左3年, 再在香港做左3年, 其profile 好似好正, 結果係動作及反應綬慢, 唔識煮飯... 依家走咪路, 仲要賠上agency fee, 跑去報警, 勞工處, 以及入境處, 再申請另一個新工人等等。

如果我地真係咁得閒就唔駛請工人啦...所以, 請小心考慮呢d斷約工人...

別墅

Don't believe what they said... They have many many excuse that can't get along well with the current employer.. If she is easy to break contract this time, she will do it for u 2..

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

真係好睇你嘅彩數! 可以見下面先都無防, 不過做得耐(有5-6年)果D姐姐, 通常都會揀工做, 要睇清楚D先...

大宅

斷約又唔經agent............
好大風險.......................
咪制.............

大宅

都係果句:"睇彩數!"

大宅

回覆 回覆:fungfungcat的帖子

你找佢回来目的如要半夜看bb 就吾好 人地吾like 而且要求多的工人只怕到了你家又找等二家到時你又要比ticket

首頁

尾頁

跳至