嬰兒用品

跳至

首頁
23456...34

尾頁

大宅

引用:原來都有幾多媽媽用stokke,+我都啱啱係美國

原帖由 BabyLeung 於 12-02-19 發表
原來都有幾多媽媽用stokke, 我都啱啱係美國買左架stokke返黎,仲好幸運比我買到今年夏天出的特別版,雖然特 ...
唔知今年特別係乜顔色呢?你從美國㗣返嚟係寄倉定hand carry呀?

大宅

引用:原來都有幾多媽媽用stokke,+我都啱啱係美國

原來都有幾多媽媽用stokke, 我都啱啱係美國買左架stokke返黎,仲好幸運比我買到今年夏天出的特別版,雖然特 ...
嘩,我勁想要啡色,香港未有,老闆娘話香港有時會係新價,就加價喇!
我本來都想買美國貨,但怕真係有野壞就麻煩,有d parts原來會唔一樣咁話。
Changing bag仲諗緊使唔使買?!其實其他袋 work 唔 work 架?我未收到車,唔知用緊d袋可唔可以。。。

男爵府

引用:Quote:原帖由+BabyLeung+於+12-02-19+發表

原帖由 Babybaby2011 於 12-02-19 發表
唔知今年特別係乜顔色呢?你從美國㗣返嚟係寄倉定hand carry呀?
我寄倉呀,今年的特別版有好似牛仔布嘅藍色(我買左呢款),另外就係啡色,暫時知道呢兩隻色。

男爵府

引用:Quote:原帖由+BabyLeung+於+12-02-19+發表

原帖由 YuQ 於 12-02-19 發表
嘩,我勁想要啡色,香港未有,老闆娘話香港有時會係新價,就加價喇!
我本來都想買美國貨,但怕真係有野壞 ...
Parts會有唔同嘅咩?我見好多台灣用家都係美國買,如果有問題就攞返去台灣的mothercare維修都得喎~~究竟係點呢?

男爵府

原帖由 YuQ 於 12-02-19 發表
我本來都想買美國貨,但怕真係有野壞 ...
佢都有一個袋係跟埋車仔一set嘅,其實個changing bag幾貴架,係美國買都要過千,買其他袋都ok

大宅

引用:Quote:原帖由+Babybaby2011+於+12-02-19+發

我寄倉呀,今年的特別版有好似牛仔布嘅藍色(我買左呢款),另外就係啡色,暫時知道呢兩隻色。

...
咁你有冇買Stokke 個袋pack去寄倉呀?orange in colour嗰個呢~~~ 有冇過重要加錢寄倉呀?

大宅

BabyLeung 發表於 12-2-19 19:14
Parts會有唔同嘅咩?我見好多台灣用家都係美國買,如果有問題就攞返去台灣的mothercare維修都得喎~~究竟係 ...

據 個老闆娘講, 試過有客有parts爛左叫佢整, 佢無睇單係咪幫襯佢買, 點知發現同佢賣緊o既唔同size, 然後先知個客唔係o係香港買o既, 原來有d parts 係有少少出入o既 !! 佢仲話香港 Mother Cxxe 都係佢地比貨架, 咁應該攞去Mother Care最後都係去左呢個總分銷度。

係咪真係咁我就唔肯定喇, 不過bb expo stokke 個 booth 都係呢個老闆娘o係度架! 我認得佢因為我張 Tripp Trapp o係 expo買o既~

大宅

回覆:BabyLeung 的帖子

你係上網係美國買番黎,定in person 係美國帶番黎?

男爵府

原帖由 Babybaby2011 於 12-02-19 發表
咁你有冇買Stokke 個袋pack去寄倉呀?orange in colour嗰個呢~~~ 有冇過重要加錢寄倉呀?

...
我無拆packing架,成個箱咁寄倉,比75元美金。至於個個travel bag,我都有買呀,不過因為佢捲好左,我又係無拆到,直接放入喼寄倉

男爵府

引用:+本帖最後由+YuQ+於+12-2-20+03:34+編輯+\

原帖由 YuQ 於 12-02-20 發表
哦......多謝你的解答先,咁就真係可能要問一問先得喇,你覺得個張櫈仔好唔好用呀?我見mothercare都賣得幾貴,你個時係bb展買幾錢呀?

男爵府

引用:你係上網係美國買番黎,定in+person+係美國

原帖由 JoyJoyLee 於 12-02-20 發表
你係上網係美國買番黎,定in person 係美國帶番黎?
我係直接係美國個邊的鋪頭買,再自己帶返黎。

大宅

BabyLeung 發表於 12-2-20 12:22
我無拆packing架,成個箱咁寄倉,比75元美金。至於個個travel bag,我都有買呀,不過因為佢捲好左,我又係 ...
travel bag好正, 不過我想緊去旅行唔太多時間, 真係要先買囉..

牛仔布款應該好型~

男爵府

引用:Quote:BabyLeung+發表於+12-2-20+12:22+我

原帖由 魔女沁雪 於 12-02-20 發表
travel bag好正, 不過我想緊去旅行唔太多時間, 真係要先買囉..

牛仔布款應該好型~
真係好正架,而且上機前將bb車交比空姐前可以包好晒唔洗驚會整花,平時唔用又可以收埋唔怕有麈。所以貴少少但都值得嘅!

大宅

BabyLeung 發表於 12-2-20 18:17
真係好正架,而且上機前將bb車交比空姐前可以包好晒唔洗驚會整花,平時唔用又可以收埋唔怕有麈。所以貴少少 ...
早知果時bb展買埋, 而家散買過唔到心理關口...太貴

男爵府

引用:Quote:BabyLeung+發表於+12-2-20+18:17+真

我係美國買就係us$200 + 8.75%tax

男爵府

引用:Quote:BabyLeung+發表於+12-2-20+18:17+真

香港賣幾錢呀

大宅

BabyLeung 發表於 12-2-20 21:19
我係美國買就係us$200 + 8.75%tax
其實我有朋友3月番香港, 不過USD200 都好貴

男爵府

引用:Quote:BabyLeung+發表於+12-2-20+21:19+我

其實我有朋友3月番香港, 不過USD200 都好貴
Icic......其實stokke啲野都係好貴,你咪用緊佢張床呀?

大宅

BabyLeung 發表於 12-2-20 12:27
哦......多謝你的解答先,咁就真係可能要問一問先得喇,你覺得個張櫈仔好唔好用呀?我見mothercare都賣得幾 ...

我覺得張Tripp Trapp櫈係好好用!!!

阿仔由4-5個月開始坐, 依家十七個月, 仲有排可以坐, wakaakak

會展o個時二千幾蚊, 我比佢"bb唔使吊腳吸引左", 其他high chair只係坐到兩歲幾, 跟住坐大人櫈就要一直吊腳到好大個, 所以呢張櫈好直得買, 我都覺得貴架, 但係佢平過架車好多, 又可用得耐過架車好多喎 ! hehehehe

個prampack香港都賣二千四, 咁不如買張櫈好過~
反而個changing bag千二蚊我仲諗緊, 唔捨得!! hahahaha

大宅

BabyLeung 發表於 12-2-20 22:19
Icic......其實stokke啲野都係好貴,你咪用緊佢張床呀?
係呀係呀!!
真係好貴, 佢今年新出揹帶, 美國好似賣$250!! 咁咪仲貴過 Baby Bjorn !!!

首頁
23456...34

尾頁

跳至