婆媳關係

跳至

首頁
12345...89

尾頁

禁止訪問

引用:回覆+Sammy1981+的帖子 唔係要c6賠償,係要

男爵府

Sammy1981 發表於 12-1-29 02:55
又啱喎。講真,內心係hurt嫁,眞係無理由要我忍佢嫁喎
而家唔係HURT, 係比人羅左自己D 野, 我阿妹羅左我D衫著冇問我我都嬲啦, 何況而家係我阿媽買比我既補品比一個都唔叫係你親人既人食(奶奶食我都唔會問佢羅番但會話佢, 因為佢點都係我親人, 弟婦我覺得係外人, 同你冇咩關係既人)。
你係都要扮委屈唔出聲唔想老公難做你就唔好係度呻, 呻左唔做野又有下一次就冇人可憐你,第二次再發生大家都唔會同情你了, 因為你已默許你奶奶OR其他人隨時唔問你羅你D野!

大宅

回覆 Sammy1981 的帖子

我初初結婚時都覺得係先要我對人好,人地先會對我好,所以我忍,不過事實唔係我想得咁簡單,男家永遠唔會當自己係親人,
平常心對佢地,就算有左未等到見肚先同佢地講,唔好太親,咁對你傷害會細好多,我就係一個活例子

好好調理身體,好快再有喜訊了..

大宅

回覆 monpetitbebe 的帖子

無錯,婚姻係一場心理戰,係自己男人面前要可憐,係夫家面前要惡,
你做初一,我做十五

試過有99偷左心抱幾十萬金器去賣,唔出聲無人會同情,只會有下次

仲有係你e+更加要補,同你c6講,外母話d補品要攞返外母家到煲,如果你99同c6講你唔需要或已經食左,請佢買返d新,你同外母交代唔到,唔係就由親家打電話畀c6個阿媽,,,,玩大佢

當然全部都係大話...
d男人會怕麻煩,同99講完之後通常99都唔會賠,都係個仔自己出錢買,你就隻眼開隻眼關,同c6講"今次辛苦你,我都知你好難做,不過99今次真係玩大左,我同媽咪講願諒佢la,阿媽都知唔關你事!其實99都唔需要偷我d補品,如果佢出聲,我唔食都會畀佢!"
記住有少少哭咁,但無眼淚

珍珠宮

陪月勳章

回覆:99 態度180度轉變令我好難過

一次都唔好比人蝦同搶自己d野, 如果唔你以後條路更難行!

子爵府

唔好咁傷心啦...佢都可能只係一時接受唔到..
可能遴D冇野呢?

大宅

99 態度180度轉變令我好難過

d野係你媽買俾你架, 係媽媽既心意, 點可以唔出聲架! 比我已直接同99同弟婦講拎返喇, 有咩事唔好賴係食左呢個無福氣既人既野喎!
快調理好身子, 祝福你! 下次未過三個月都唔好講俾男家知

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:樓主系唔系好細個.成熟D+啦!咁你又萬冇義務

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+mario_888+於+12-01-29+發表

禁止訪問

珍珠宮

回覆 Sammy1981 的帖子

叫你亞媽同你c6講,通常d男人一定唔出聲,比個deadline 你c6,如果你99唔賠番錢就叫你亞父母走去你6299度追討

男爵府

引用:Quote:原帖由+alicealice313+於+12-01-29+

原帖由 Sammy1981 於 12-01-29 發表
我起初仲以為係工人咁大擔偷嘢。工人好驚咁話:「太太,係老太太攞走嫁!」我即刻O咗嘴
返去食飯,我咪仲難 ...
一定要同C6講及要拿回所有補品。其實係你99冇福份同時有兩個孫。以後同99保持距離

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主,可借d意話你99拎咗你d補品俾你叔仔個老婆,話因為自己小產咗,所以唔係咁好,無事無幹就話分享啫,而家有事,第日佢食完冇乜事就唔好啦,話晒d嘢係你架嘛,你老公問你掂解咁講,你咪話你奶奶話你小產咗,係邪人囉
再唔係同你99講,99,你話我係邪人,拎我d嘢俾叔仔老婆,唔怕咩

大宅

99似終唔係自己呀媽, 樓主唔好唔開心, 睇清楚99係咩人, 以後同佢保持距離...

子爵府

引用:多謝你地關心。我唔想同老公和媽咪講,怕佢

原帖由 Sammy1981 於 12-01-29 發表
多謝你地關心。我唔想同老公和媽咪講,怕佢地擔心,但又真係頂住頂住先上黎訴下苦

我唔係細佬女,亦無要求 ...
有無搞錯,咁多野你都唔話比個老公知,點做兩公婆呀,小產唔講,奶奶咁無人性唔講,奶奶做埋賊都唔講,咁你兩公婆仲有啲咩係會講㗎?

mouth:
咁多大事,一定要老公幫你出頭,更何況而家你無做錯任何事,點解要自己一個食哂啲委屈?

希望你快啲同老公講,兩公婆一齊分擔,如果唔係,屈埋唔開心會影響bingo機會㗎,祝你早日recover,BB好快會返來的

男爵府

我會同c6講早幾日唔見左幾萬蚊補品,原本以為工人偷想報警,點知工人話,你阿媽話唔使問就咁攞晒,啲補品係媽咪買比我小產後補身的,你阿媽問都唔問攞得咁急,係咪阿邊個有事呀!我唔係講衰嘢,似中啲嘢我小產後食過唔係咁好,之前你阿媽話我小產係不詳人,宜家佢又攞不詳人啲嘢,你同阿媽講明先呀!佢哋食完我不詳人啲嘢有咩事唔好賴我呀!

伯爵府

好媽媽勳章

樓主:而家人地蝦到你上心口了,你都係人地既寶貝女,洗乜再同佢客氣。:;pppp:我都希望你同c6講清楚99做過既好事,一來你屈住係心都會影響有BB,二來想長遠d,如果你c6個弟婦生女,而你第日又生個仔出來,你99的變臉神工又出笑笑口扮野要湊男孫,你c6又唔知之前既事時,你又有也藉口唔比99湊?如果你到時先講,你c6分分鐘話你比藉口。呢度有好多實例可以比你睇到,啞忍係無用,百忍係唔可以成金的!
而家要好好養身子,天氣暖會比較易成孕,唔好心急明年蛇年其實是好年,睇書話年頭至年尾生既都一世好運
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

伯爵府

畀面勳章

佢可能唔想比壓力你呢!

guji  衰鬼  睇埋其他留言  發表於 12-1-30 00:33

男爵府

唔怪你99,有啲人鍾意畀人問候,有啲人鍾意自己靜下,我估你99唔知你係邊種,所以唔敢輕舉妄動。

禁止訪問

引用:樓主:而家人地蝦到你上心口了,你都係人地

首頁
12345...89

尾頁

跳至