嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 孖B 媽咪會 (Part 8)

sunny,
雖然我唔係基督徒, 但我地都會為大孖祈禱架!
力衡仔加油!

candy,
真係唔經唔覺, 我地好快會有100對TWINS,
最開心係可以向到撞到曾經向醫院相遇的twins媽咪!

男爵府

candy & maggie,
我再睇下個list, 再諗下有D媽咪未update資料,
應該唔止80對喎.

煩請各位未update資料的媽咪, 快D比低D資料,
等義工candy幫我地update一下, thankyou!
[quote]
update list on 15/11/2005
1)loloma.............(20/11/91)孖仔
2)mrs.leung........(8/10/94)孖女
3)onlokma..........(??/12/98)孖仔
4)CCHOW22........( ??/03/00)孖仔
5)3kids..............(19/07/00)孖仔
6)twinsma..........(06/09/00)孖女
7)4KidsMom........(24/12/00)孖仔, 宏康/滿康
8)Taofungshan.....(27/12/00)孖仔,Joshua&Joseph
9)twinsmama......(??/12/00)孖仔
10)Heidi媽..........(05/03/01)孖仔,Dickson&Michael
11)H&WMama.......(07/03/01)孖仔
12)choychoy.........(??/03/01)孖仔
13)twins媽............(??/??/01)龍鳳
14)twingirls.......(13/06/01)孖女, Melissa & Nicola
15)twinsmother (12/09/01)孖女, 倩樂 & 倩妏
16)Twinsmami......(27/12/01)龍鳳,芷琳/梓謙
17)marblema.......(05/02/02)
18)meijing...........(28/02/02)孖女, 嘉晴/海晴
19)JCHANG.........(04/03/02)孖女, 曉勵 / 曉鍶
20)Twinsbb..........(16/03/02)孖仔Clarence and Clement
21)machama.......(24/04/02)孖仔
22)蚊滋媽咪..........(13/06/02)孖女
23)TwinsMaMa......(??/06/02)孖女
24)LEON.(10/07/02)孖女,Janice&Joey(呈呈/頌頌)
25)blue_blueberry(25/07/02)孖女,sharon & sherry
26)irenepang803.(27/07/02)孖女, Suei & Summi
27)jc0901...........(31/07/02)龍鳳, Oscar & Esther
28)leunk..............(01/08/02)孖女, 靜言 & 靜柔
29)Babe..............(07/08/02)孖仔, Justin & Julian
30)小孖

複式洋房

rl2999 &candy,

好似漏咗我噃?我對係龍鳳 05年5月6日出世,(Jeffrey & Kristy)!煩請幫我update吓!
原來有媽媽和我一樣英文名噃!哈哈!
kyliema你好嗎?

lalalam,

今日我個囝病了,由上星期六發燒39度到今日,睇兩次醫生,但分別不同醫生,兩個醫生判証都不同,一個話佢喉嚨發炎,另一個我地睇開的醫生詁佢應係出疹,好少事等!真煩,佢冇胃口又常發皮氣,亞囡昨日剛打完五合一,但今日個欏柚紅腫一大片,攪到打電話問醫生情況,佢話可能打完針我冇佢按實針口,又可能係藥物敏感反應,如況再有變化要帶佢返去比醫生睇!
希望星期日佢地兩個會好番哂啦!出現啦!

今晚真係好凍呢!小心小心身體!
孖寶! Birth on 6 May 04. Now Weight :32 LB & 29.5 LB :-)

洋房

開心吸收勳章

咦 Kyliet,

你bb唔似6個月咁細喎?? 睇真d原來係456 - 04年5月6日, 好好記喎.

Kyliet & SunnyNSiu,

祝你地囝囝Jeffrey同力衡都快d好番, 打敗病魔怪獸
星期日可以去旅行tim!

洋房

開心吸收勳章

st6886,

今年 ga X'mas 好開心bor , 有份咁大咁珍貴 ga X'mas gift

st6886 寫道:
漏左我對bb, 預產期23/12/06, 龍鳳bb.

Thanks

洋房

開心吸收勳章

Maggie3493 & 3littlepigs,

我都係沙士初期有佐孖b架, 公司係九龍灣好近重災區陶大, 諗起都仲好驚, 加埋張國榮係個時拜拜佐, 個時真係好down
:-(

Maggie3493 寫道:
3littlepigs,
沙士期間都幾驚,我份工仲要四圍去,又要見很多不同的人(許多是無乜安全感的),尤其是初期未到全民恐慌階段,都幾驚.但比起那段時間生,無得陪,無得探病那些,我們算好好啦

你照到是雙胞胎時感覺如何?喜多還是驚多?

洋房

開心吸收勳章

嘩真係越夜越凍 , 各位mami同bb都著多件衫, 小心著涼呀 ! 希望Sunday天氣回暖, lalalam, siubakto, kyliet, rl2999 & Queenie 你地ga秋季旅遊可以玩得happy d

大宅

Jeffrey, 力衡,

兩個都要叻叻快d好番, 唔洗daddy mommy擔心呀!

ee
babe

大宅

st6886 寫道:

Thanks

嗨! st6886,

06年定05年呀? :mrgreen:

大宅

Hi all,

我已經update左個list響第一版, 大家睇下有冇錯漏?

Candy,

唔該晒, 其實我地呢d孖b媽咪個個都好忙, 大家肯發揮分工合作的精神, 真係好難得.

複式洋房

cycymama & candy
Thank you!
係噃,儍咗!正確係456即04年5月6日, 真失敗,寶貝出生日期都打錯!今日又不是太凍噃!真煩一時凍一時熱,真好易有病!

各位媽咪,
我對孖寶係飲雅培恩美力即1-3歲奶粉,佢地之前攪了個抽獎,仲奬者可得到價值$2400的學前教育課程,佢近日雅培寄信比我話仲了奬,叫我親身到指定中心屯門或銅鑼灣學校報名,你地有冇媽咪都抽到奬呢???????????????????而且封信內容都冇提到邊個孖寶可以讀!及讀咩,會否係騙人呢!(但我唸雅培咁大間藥廠,又買咁多此項目廣告)
孖寶! Birth on 6 May 04. Now Weight :32 LB & 29.5 LB :-)

別墅

Sorry, 是05年12月23日先正確.
Babe 寫道:
[quote]
st6886 寫道:

Thanks

嗨! st6886,

06年定05年呀? :mrgreen: [/quote]

大宅

kyliet ,
我個人覺得搞宣傳多d,佢送你一個課程(價值$2400任佢講)就博你再報再讀law!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

St6886,

預產期23/12/06? 點解甘快會知? 今年唔係2005年o羊??

st6886 寫道:

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

珍珠宮

Maggie3493 & cycymama,

醫生話比我聼過陣,我真係晴天霹靂呀!我同老公屋企都無遺傳。我第一個反應唔係開心,係擔心law, 我已經有一個大仔,養3個經濟負擔又重,我大仔細個果陣又試過病到入院,真係好驚law! 你知啦,1個病就個個病,真係心力交瘁架嘛!!

到沙士果陣,聼埋甘多新聞報道,幾驚呀!最摻就係個病係點傳又唔太了解. 心理壓力好大!!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

睇下個LIST先知我對孖係最細的…
孖寶Club HK Int'l  (歡迎所有twin參加)
請到留下言啦︰http://hk.myblog.yahoo.com/twinclubhkint
e-mail: [email protected]

珍珠宮

candykent,

你對b,早成2個月甘多,出世過陣米好輕law? 甘駛唔駛留院觀察呀?

我果對37周出世都係得5.5lb 咋!
:-P :-P :-P

洋房

candy /twingirls

嘻嘻~我講笑 個list那麼多twins 媽媽
應該唔止80對啦!

leungmei
我昨晚照4d..只得大孖就很影相, 細孖用手遮住自己個樣.
醫生好細心, 佢話孖胎好迫好難影相, 應該24-26週影
細孖浪費媽媽$750...(另包維他命送)

st6886

好開心~ 聖誕節~有份大禮物

首頁

尾頁

跳至