跳至

首頁
12345...26

尾頁

大宅

Re: 有冇愉景新城媽咪?

我見大家都無反應,所以無再提,不過我星期六日都要返工,星期日都要到6點到先返來,如果大家有興趣夾個時間.
shany 寫道:
熊媽
又話出黎聚?冇咗下文嘅?
不過要過埋e個星期,因為我個仔考試 :-(

大宅

我呢個星期六有時間如果唔係要聖誕後先有時間.

大宅

18號大家會唔會去平台玩遊戲,有好多野玩呀,不過我要返工. :-( :-( :-(

大宅

請問大家有冇俾bb返幼兒園呢?我諗緊bb兩歲時讀邊間

別墅

hi 各位媽咪妳哋好, 我都係住愉景架, 我住係12座架

大宅

hi!moominchan,
我阿仔已經報左緑楊幼兒園下年8月返學了,你B幾大?如果想返全日可以諗下荃灣救世軍幼兒園,快D去交表,要排兩年,我阿仔3個月大已經報左,到現在都未有消息.旭輝都有全日,其他要去到海賓/麗城先有.

男爵府

熊媽 寫道:
18號大家會唔會去平台玩遊戲,有好多野玩呀,不過我要返工. :-( :-( :-(

同老公,個仔一齊去,不過我地都係食多過玩,個仔太細,好多games都唔可以玩,不過都玩得好開心.

大宅

[size=large]MERRY CHRISTMAS!

大宅

hi!熊媽,

緑楊幼兒園要幾錢學費?係咪返半日呢?我亞囡就快1歲,唔知幾時開始報名呢?
我奶奶住愉景新城,所以每個星期六都要去佢到食飯.

熊媽 寫道:
hi!moominchan,
我阿仔已經報左緑楊幼兒園下年8月返學了,你B幾大?如果想返全日可以諗下荃灣救世軍幼兒園,快D去交表,要排兩年,我阿仔3個月大已經報左,到現在都未有消息.旭輝都有全日,其他要去到海賓/麗城先有.

大宅

hi~~各位靚mummy
我都係住愉景新城架, 不過我個b未出生, 4月呀

大宅

我想問生得既時候點去最快? 我係QE生
我同老公開始煩喇

大宅

why要喺QE生?
我b女喺QE生出咗事喎!
gie_angie 寫道:
我想問生得既時候點去最快? 我係QE生
我同老公開始煩喇

大宅

因為我之前住kowloon嘛,有一次昨小產,流到一地血,老公送左我去qe,果時我住得好近qe囉.
咁點好呀, 我而家住愉景,係咪唔好去果到生呀?? [quote]
shany 寫道:
why要

大宅

gie_angie,
我相信搭的士應該係最快既方法. 係商場門口有的士站好方便. 其實去瑪嘉烈生都好近你可以考慮下.

大宅

豬仔媽媽,
緑楊幼兒園係返半日$2800,好貴,不過好方便,落雨都唔使帶雨傘,口碑都好,注重兩文三語,不過2歲都係返去玩下,唔知學唔學了野?
報名通常都係早一年就開始了,9月份開始報名了.

大宅

我生我亞仔時都好順利嘅,唔知係咪因為我等醫生黎之前就瞓咗(因為我係上午3點幾痛醒∼所以好眼瞓),7點幾生∼9點幾都未縫針(醒嗰陣仲feel到啲血仲流緊,一醒返就問姑娘縫針未?佢話醫生黎緊 我諗可能係瞓咗唔縫得針啦
到生個女嘅時候,一心諗住唔瞓就ok啦,點知啲姑娘唔信我生得,未落到產房已經想用力好幾次,落到產房又想用力嘅時候,啲姑娘都未準備好,拿拿聲走黎走去預備 bb出咗黎啦,睇黎咩都冇事,啲姑娘仲話啱啱趕得切 上返病房個姑娘幫我餵亞女飲完奶之後,臉色轉黑,就即刻call兒科醫生,跟住就送咗去深切治療部,住咗醫院個幾月先出得院,因為飲咗胎水,細菌感染到個肺(肺炎),之後臨出院嗰幾日,醫生同我講腦掃描報告出咗,話個腦有陰影,(估計又係飲咗胎水啲細菌感染到個腦啦 ) e家仲定期覆診 :-( 唔只我個b,之後仲聽到更多故事:tongue:到時你生得嘅時候叫白車 ,就會送你去最近嘅醫院架啦 仁濟&瑪加烈都應該幾好 至少好過QE吖
因為我之前住kowloon嘛,有一次昨小產,流到一地血,老公送左我去qe,果時我住得好近qe囉.
咁點好呀, 我而家住愉景,係咪唔好去果到生呀??

大宅

shany~~
聽完你講, 我好驚呀!! :-(
我諗返起, 我咪講過次前我入過qe既? 我係果到訓左1個WEEK, 另外早2個WEEKS前又住左1個WEEK, 果2次我都見到有人生得既時候佢地都話未生得, 仲叫mummy唔好係到用力, 因未開到10度, 點知個都未講完個bb就出得黎喇, 果時佢地先推佢去生呀

大宅

nonno~~
我想問, 我開始痛or穿水既話, 係屋企出門口去到e院, 係咪有足夠時間呢? 我見有d人話生就生得喇, 好似好快咁
nonno123 寫道:
gie_angie,
我相信搭的士應該係最快既方法. 係商場門口有的士站好方便. 其實去瑪嘉烈生都好近你可以考慮下.

大宅

shany, nonno~~
我想問, 咁我如果轉e院, 係點轉架呢?
聽完你地講, 諗左幾個鍾, 真係有d想轉呀
我真係好驚呀
會唔會比e生話架轉e院?

大宅

如果你叫白車,佢一定唔會俾你去qe咁遠,佢會送你去最近嘅醫院,至於點轉醫院你就試吓打電話去瑪加烈or仁濟問吓啦
shany, nonno~~
我想問, 咁我如果轉e院, 係點轉架呢?
聽完你地講, 諗左幾個鍾, 真係有d想轉呀
我真係好驚呀
會唔會比e生話架轉e院?

首頁
12345...26

尾頁

跳至