跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 油塘宿舍靚太俱樂部

chrischeung,

我亞b出年先入學, 不過佢已經返左半年playgroup, 係外籍老師教, 我覺得都幾ok; 我亞b仲好鍾意返學添.

不過我覺得要考慮的, 就係如果小朋友升到小學的話, 尤其讀返主流小學, 可能會辛苦少少, 因為話晒傳統學校始終有好多規律, 而國際學校就自由好多.

男爵府

ivytang,

朗思0係麗港城, 係國際學校; 學校有國際班及雙語班, 採用活動教學; 我亞b雖然未入學, 但學校每逢有活動, 個班主任都會叫埋我地去0架.

我都係睇左好多bk媽媽的意見, 先決定報呢間; 當然有人讚亦有人彈, 不過似乎讚的多d.

至於學費方面......國際班-$3,000; 雙語班-$2,800; 全日班-$4,800. :-( :-( :-( (p.s.唔知有冇加價, 又或者九龍塘果間會貴一二佰蚊唔定)

男爵府

happyyan,

其實自己湊bb就放心得多, bb一定會好開心, 因為媽咪一定係最0鍚bb; 但媽咪就真係冇晒私人空間, 有時就連痾篤c, 亞b都要跟埋入廁所(我亞b最鍾意入廁所玩水)! :-(

有時想同朋友去街, 但老公又攪唔掂亞b, 自己又心掛掛, 我生完亞b之後, 只係同朋友出過幾次街咋.(唔超過五次) :cry:

不過如果返工的話, 自己又心掛掛, 擔心亞b比工人蝦; 我試過亞b一歲多果陣, 有份工請左我; 而我日日搭車返工果陣, 就覺得亞b會以為媽媽掉低佢唔理咁, 覺得自己好對唔住亞b咁, 每次都諗到眼紅紅落車. :-( 結果呢份工我做左3日就遲工. :cry:

不過我都想等亞b返學的話, 我想又再搵工做, 因為真係要為學費而博命呀! :-( :-( :-( 而且我又好想生多個小bb.

男爵府

happyyan,

其實你亞b比你亞姨湊, 起碼你唔駛擔心, 因為始終係親人嘛! 最少你可以安心地工作; 如果我係你的話, 我會選擇工作.

禁止訪問

男爵府

我想生多個的原因, 係希望將來亞b有多個弟or妹互相照應. 所以你繼續做野係好架!

而我就日日希望自己中六合彩, 唉......湊住亞b連馬會都唔入得! 又點會中到六合彩喎! :-(

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

Hi oy903,

我都近石板街 woh, just across pacific coffee 啊 mtr about 5 mins away la... we could be on same building........

oy903 寫道:
cornwood:

我近石板街,所以由mtr行都幾鬼遠,不過我有對turbo legs都係行一個字到

有無試泰昌蛋撻,佢開番我試過兩次,但起碼要排30分鐘,仲要限買最多半打,但係真係幾好食(我覺得現家好味過以)

複式洋房

cornwood:

唔係咁啱呀!可能成日見到面,但係唔知對方就係大家 ?-(

happyyan921:

嘩!你原來咁夜都仲未訓!

Jojo:

我都要中六合彩先至可以唔駛做,連囝囝都好想我中,因為佢成日都叫我唔好返工,我答佢要中咗六合彩先唔駛返工,咁佢耐唔耐都問我中咗未,都幾攪笑

複式洋房

泰昌蛋撻,我試過6-8次啦,要排30分鐘ga,真係好好味喎. 所以都值

複式洋房

cornwood

嘩!佢哋開番舖無耐,你已經食過6-8次,我公司亞姐次次排隊真係要30分鐘,所以我哋都唔會成日叫佢買,但我覺得現家好味過以前 ,d新同事就勁鍾意食,成日都話要買

伯爵府

jojo,

請問你返PLAYGROUP都是返郎思嗎?

複式洋房

請問應該幾大俾亞仔/女去讀playgroup呢?

複式洋房

各位靚太早晨!

複式洋房

oy903 寫道:
各位靚太早晨!

差唔多午安了!
D靚太今朝緊係好忙, 無mug人上來!
[img align=right]http://w-sozai.nease.net/SET/honey/natu_line03ani.gif[/img] 我的美食甜品

大宅

OY903,
你好得閒呀?可以一邊開工一邊chat,'老闆'出trip你就作反呀

禁止訪問

複式洋房

reginayip,

我老公成都講個句,"老細走伙計唞"呀嗎,不過唞多日咋,老細星期五返來啦。

大宅

JOJO:
我想問朗思playgroup幾錢?

首頁

尾頁

跳至