懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

剛剛發覺有咗BB(5週), 已經即刻打去張國良醫生診所問姑娘係唔係要BOOK定醫院, 點知姑娘話明年6月法國醫院已經FULL咗(張醫生只掛法國醫院)!!! 唔係掛??? 有咗一個月BOOK都話FULL咗, 唔通真係要準備大肚之前就要BOOK定? 因為我幾年前生第一個都係張醫生幫我開刀, 所以今次都想搵番佢, 我依家都唔知仲搵唔搵張醫生做檢查好, 定係搵過另一個醫生? 請問各位有無又平又好的醫生介紹?

raintsang  佢無掛浸會咩?  發表於 11-10-24 18:33
hebe2010  仲要講緊佢唔係選咩醫生, 單純C 家 HOLD 位都冇晒 !  發表於 11-10-24 15:46
hebe2010  我朋友幾個月前, 剛6W 已排緊 WAITING, 全港C家得返寶血有位咋 !  發表於 11-10-24 15:45

男爵府

係咪銅鑼灣個間? 有朋友九月底book到明年五月中, 不過係睇佢既駐診醫生.

大宅

因為法國醫院17wks先交deposit, 所以好搶手. 我今個月13號照到bb(6wks 6days), 姑娘幫我book時都話未必book到, 不過好彩最後confirm左有位.

禁止訪問

大宅

回覆 cheerryy 的帖子

姑娘幫我book架. 佢book果時都話未必咁快confirm到, 因為法國果邊佢地contact唔到, 只有等法國主動回覆. 姑娘話如果過幾日都無收到佢電話, 叫我17號再打電話問下. 不過好感恩, 當日下午姑娘已經打電話俾我confirm有位.

複式洋房

下?BOOK到下年6月都冇位??唔係咁大鑊呀

死喇!如果我想公立醫院生,咁我而家駛唔駛去醫院搞定D咩咁架?

小豬精  放心  你有身份証一定有位生(政府)  發表於 11-10-24 16:31
2011-10-16 聽到心跳
2011-10-22 0.9CM高
2011-10-29 1.52CM高 (7W5D)

BB乖,我希望你同媽媽健健康康,爸爸會努力的。

禁止訪問

大宅

回覆 cheerryy 的帖子

不如你再打電話問下姑娘, 仁安好似貴過法國.

hebe2010  法國係平過仁安 !  發表於 11-10-24 15:43

伯爵府

引用:回覆+大白豬+的帖子 多謝你回覆!你真係好

原帖由 cheerryy 於 11-10-24 發表
回覆 大白豬 的帖子

多謝你回覆!你真係好彩啊, 但我早過你book, 但仲都未有消息, 可能多數都晤得啦... 若 ...
我上個禮拜(4wk)
未照到胎囊,醫生幫我填表
點知法國話太早唔俾我book
我預產期係6月底
咁講法即係唔會book到啦!!

2011/10/31 6W2D 閃閃
2012/06/20 39W4D 出世
全人奶媽努力中!

禁止訪問

大宅

回覆 takedani 的帖子

你要去睇醫生(普通科都得)攞張懷孕証明, 同最近3個月住址証明去你果區的醫院登記就得. 佢地跟住會幫你排期覆診.

禁止訪問

回覆:扭計豬媽咪 的帖子

禁止訪問

複式洋房

回覆 大白豬 的帖子

私家醫生的懷孕証明有了。不過住址証明就麻煩了,因為我地住將軍澳區,但係我太太想去廣華生.....請問我可唔可以用將軍澳的住址証明先去聯合登記,再過幾個月先再用深水埗區的住址証明轉去廣華嗎?我就算而家即刻去買間屋都搞唔到最近三個月既証明......點算.......

大宅

我11號睇醫生照到有左,5w5d. 醫生話會幫我book法國, 仲話而家book6月頭應該有位, 5月尾就唔敢包. 跟住姑娘13號就已經confirm我話book到啦, 仲話要week16前去交$6000 deposit.

大宅

回覆 takedani 的帖子

咁要睇你的彩數姑娘check唔check地址. 同埋我知有d人可以做到跨區登記, 不過我唔知佢地點做. 你或許post個message出黎問下?

男爵府

回覆:大白豬 的帖子

我9月登記時,KW 要地址証明,如果登記時不能出示,在第一次產檢也要出示,否則佢地唔比你做。同KW 好full, 好快就滿,唔再收人!

複式洋房

我太太上次懷孕,都係入左廣華,不過好唔好彩,BB同我地冇緣。我最記得當時KW既一個姑娘安慰我地兩個,果一下好WARM同埋我太太好BUY佢班護士姐姐既態度,所以今次先堅持入KW。

我都知道KW如果不能出示該區住址証明,係唔會同你做產檢的,所以今次一知道太太有左,我第一時間去左睇樓了,如果我咁樣都唔可以令太太入到KW生,都真係冇辦法了。

複式洋房

回覆 winniepigpig 的帖子

我只係自己驗到有BB, 連第一次產檢都未睇, 係張國良醫生診所個姑娘幫我計到預產期應該係6月, BOOK咗張醫生第一次產檢係1月中, 今個星期我會搵另外的醫生檢查咗先...

複式洋房

我5週果時book !都係張國良!有位呀!我重未訂金添!

首頁

尾頁

跳至