興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

以下邊款IP Cam 好:
1: Ipux
2: Sparklan
3: Edimax

男爵府

回覆 回覆:Hungpopo的帖子

sparklan我用過 後黎無工人比左人 而家請返工人買左第二隻 價錢差好多 sparklan$1600同無牌子$500 原來差唔多

日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

大宅

引用:sparklan我用過+後黎無工人比左人+而家請返

原帖由 jazzcnl 於 11-09-26 發表
sparklan我用過 後黎無工人比左人 而家請返工人買左第二隻 價錢差好多 sparklan$1600同無牌子$500 原來差 ...
咁sparklan好唔好?

複式洋房

近排想買 cam , 所以略有認識 . 如果買有品牌 , 不如買 COMPRO 或 Level one , 兩者都不錯的

Hungpopo 發表於 11-9-26 08:16
咁sparklan好唔好?

大宅

回覆:hi234 的帖子

咁有邊款model好介?

大宅

回覆 hi234 的帖子

咁係唔係雙向發聲? 要係黃金買? 幾多$ 呀?

別墅

Ssuggest Panasonic IP Cam
HiHi

大宅

sparklan我用過 後黎無工人比左人 而家請返工人買左第二隻  價錢差好多 sparklan$1600同無牌子$500 原來差唔多

有冇攪錯呀,唔好誤導人地,$1600同$500差好多,睇下spec就知,$1600果d解像可以去到8XX x 6XX 仲有H264 , 30萬像素,用料好好多,但$500果d得6XX x 4XX , 得2X萬像素,用料粗糙 ,所以我情願比多一千銀買靚少少。

大宅

仲有我用緊ipux 2330,一支裝廳,一支裝廚房,喺iPhone睇清到無朋友,一個畫面睇兩支Cam都得,即係一次過睇廳同廚房,又穩定,我返大陸公幹,遙控支cam,用iPad睇又得,勁穩定,無斷線,正到痺。

大宅

回覆 comeonbaby2010 的帖子

Thanks~~~

複式洋房

ipux 好好用,又可以錄影!

大宅

我幫家姐裝過部ipux, 最係自己又買左部幾舊水的係屋佢用. image quality 分別真係唔大. 睇你係咪要好detail 咁睇, 如果好係防盜咁, 睇到間屋個工人做乜, resolution 兩部都ok.
如果要睇得好details, 800*600 一樣唔夠......

洋房

Hungpopo 發表於 11-9-25 18:31
以下邊款IP Cam 好:
1: Ipux
2: Sparklan

EDIMAX
簡單易整~~~我都用緊,我本身都吾識整,問個sales e-mail左一份教學,我都係用左半個左搞點

大宅

謝謝!

大宅

我用緊大6平野...
你只可以話睇到

男爵府

我剛剛支cam (Sparklan 670w) 壞左 ,
諗緊買 Sparklan673w 或 Edimax , 因為個 sales 話兩款都係同一價錢 $1480 , 如要安裝加運費 合共$1780 !!

我自己真係唔識安裝 ,

但又想慳錢 , 我問個 sales , 不如, 我同你買 cam , 我帶埋 router 去你公司, 咁咪唔駛安裝費囉? 佢話都可以 !!

有無人知 shooting 代理公司有無執凹呢?? 因為以前我支 sparklan cam 有問題既間侯, 我會第一時間 take ipcam 及 router 上去維修,
D 技術人員好好架 , 無收錢, 免費即時同我 set 過 D 資料落去 router !

以前佢個地址係長沙灣, 我知道早排搬左去荃灣 ,但今日我上網 serach 唔到呢間公司啦 !

大宅

comeonbaby2010 發表於 11-10-24 22:17

sparklan我用過 後黎無工人比左人 而家請返工人買左第二隻 價錢差好多 spark ...

http://item.taobao.com/item.htm?id=7526929972

這隻有三十萬像數, 會否接近千六蚊果隻影像質素?
THX!

大宅

how about ICam?

複式洋房

iPux is good in terms of price and quality

大宅

陪月勳章

咁.......如果我吾識set ip , ddns, 那隻ipcam有簡易安裝?

首頁

尾頁

跳至