醫護健康

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我自己就只係兩,三星期才一次見面(其實我覺得真係好疏,但有時工作,家庭關係,實在好難每個星期都見佢地一次呀)...但就會常跟媽咪通電話,傾下計的,你地呢?

禁止訪問

畀面勳章

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

rachel 發表於 11-8-29 19:58
唔定, 有時1星期幾次, 有時2星期先1次

住得好近嗎?

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:巳出嫁的JM,你地多久會回外家探望父母一次架?

每月兩次~~

珊瑚宮

以前住得遠,來回兩個鐘, 兩星期一次, 依家每星期都見面, 加上佢地退咗休, 周未唔得, 就會平日上我家吃飯,,,

男爵府

回覆 wcpcelia 的帖子

由嫁咗開始,一日兩個電話,每星期返去食一次飯.

Chocobean  好乖!  發表於 11-9-13 05:06

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

翡翠宮

+3金熱血 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我以前一個月一次最少而家差唔多兩個月先見一次

重新起步,為未來努力

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

毎日都見(因為媽媽同我地住)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我地住得算近, 加上我晚晚返去食晚飯, 基本上係一星期見足7日

wcpcelia  有得痴餐,仲正呀  發表於 11-8-30 06:36

別墅

回覆:talkative 的帖子

Me too

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

一至兩星期一次, 最少一個月一次

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

每日見因為住得近
加上佢幫我湊仔
所以一定要番一番去

真係多謝亞媽
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

複式洋房

一星期一次

kittycy  me 2  發表於 11-9-19 20:22

大宅

我媽媽仲有返工,都好忙,同埋佢收工收好夜(半夜12)
好少返去,星期日佢放假但佢會約左佢d朋友出街玩(學跳舞)
所以返親娘家都冇咩幾何有人響屋企

雲母殿

morikawa 發表於 11-8-30 18:20
我媽媽仲有返工,都好忙,同埋佢收工收好夜(半夜12)
好少返去,星期日佢放假但佢會約左佢d朋友出街玩 ...

會否約埋齊人食飯?

morikawa  好難約,個個都要返工.....  發表於 11-9-1 03:07

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

不論見面定電話都係唔定ga......
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

1星期at least 1次

Small_i  犀利  發表於 11-10-28 15:23
wcpcelia  GOOD  發表於 11-8-31 16:45
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我同阿媽住得好近,而且阿仔係我父母湊,所以日日都見, 仲要一日傾3次電話GA!!!

我覺得我好痴父母,就算假日唔使佢地湊阿B,我都會好想返去, 同埋會同佢地一早去飲茶

Small_i  好好ar  發表於 11-10-28 15:22

首頁

尾頁

跳至