自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

嘩吓

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

如果係親人都OK
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

珍珠宮

好媽媽勳章

我阿公過左身好耐,佢好勁的,係果個年代的大學生,英文勒勒聲,佢係一個大煙剷,又好鍾意人讀書的.
我家姐考大學果陣,放榜前一日,我屋企好大煙味,係勁到葉眼果種,但我屋企冇人食煙的,我就話係阿公返來陪我地放榜.點知第二日睇報紙真係有好消息,我家姐考了入HKU.之後果晚就冇左煙味.
又過了一段日子,到我考大學,又係放榜前果晚又有煙味,我悾諗勁呀!唔通我都入到?點之真係,我都入到U.
到了我細佬考A-LEVEL的時候,因為成績冇咁好,都知道唔洗等報紙,一定唔入,放榜前果晚就冇煙味了.
所以我信,親人係可以自出自入你屋企的.其實我阿公在我地出世前已過了身,果時我媽更加不是住這裏,不過我媽拜阿公時應該有講佢聽,所以我估阿公一直有來睇下我地.

gemmilam  你阿公好...猛  發表於 11-8-15 14:55

水晶宮

畀面勳章

talkative 哈哈.唔通佢地怕粗口? 發表於 1 小時前

我見bk啲媽咪話係㗎!

珍珠宮

環保接龍勳章

if relatives its ok, as other mama say he live here before, maybe u buy some food he likes and put in the house for him

公爵府

環保接龍勳章

屋企人唔驚啦,唔通你趕佢走咩?

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

信則有不信則無
我自己唔算信,但係我嫲嫲啱啱走果陣我姑姐都話嫲嫲有返嚟摸佢隻腳﹝凍冰冰o架﹞同埋報夢比佢
表妹又話有時夜晚會聽到篤拐杖聲,同埋聞到嫲嫲陣藥油除
不過而家冇喇

如果係信有,又知佢係屋企人,都唔驚啦,屋企人應該唔會害自己嘅
記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我記得有一年我阿麻報夢俾我話...佢唔夠飽.
.........................................

子爵府

我信有"阿飄"架, 我有個女親戚試過話見到佢老公(已去世)坐0係佢床邊, 嚇到我女親戚勁驚囉

我就好彩未見過, 不過試過有晚訓訓下, 我右邊身 (右邊係wall) 突然好凍好寒, 仲聽到"溫溫"聲, 當時勁驚, 心諗應該係有野0係我右邊, 因為我左邊係完全唔覺得凍架mouth: --> 0個一排, 我真係比較黑仔D, 我EX仲同我分手添...

水晶宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

需則話自己親人唔水驚, 但失驚無神飄出黎都會嚇餐飽

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀自己人無野KA,佢只係想係屋企JA
10幾年前我媽帶我去睇過一個師傅(當年我未結婚)
當時我媽佢係問家宅既
個師傅佢睇到我娘家有2個係到
佢話係親人黎既,佢只係想入屋,但因我娘家無神枱,咁就入唔到屋,但又唔會對我地有咩唔洗理
之後呀媽同呀叔嬸佢地講開
原來我爸仲有兄弟,不過夭折左.

男爵府

不如正經安個祖仙位俾佢啦 !

伯爵府

hashtag旅遊勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

朋友同我講, 覺得我屋企有"阿飄"...

如果係親人就唔驚

みんなで一緒に笑う

首頁

尾頁

跳至