興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Hi!
想問下TICKET可在那裡買不需要排隊? 有沒有套票賣, 可以入去幾次?
本人今年是第一年想去, 又想帶小朋友去(6歲和5歲), 那個時間比較少人呢?

KongSiuBB  12歲以下小童65歲長者可在行人天橋近酒店入口看指示走捷徑, 唔駛排咁耐隊!  發表於 11-7-22 23:18
Don't worry!Be happy!

珍珠宮

畀面勳章

chingbb 發表於 11-7-22 14:51
Hi!
想問下TICKET可在那裡買不需要排隊? 有沒有套票賣, 可以入去幾次?
本人今年是第一年想去, 又想帶小朋友 ...

大人ticket可以喺指定7-11/OK買, 詳情見書展網頁. 小朋友ticket一定係現場買(舊翼門口, 唔使點排隊).

所謂"套票"多次入去, ie. 書迷證, $80, 冇限次出入+唔使排隊, 我就係買左佢. 不過而家冇得賣, 通常係書展前1個月開始賣. 要買下年請早.

想人少, 一早去, 9:30am去到排一陣隊就入去, 好好行.

珍珠宮

畀面勳章

大眾書局(Hall 1) counter: Roald Dahl Box Set 賣哂; 另外有Charles Dicksons 小說, hard cover, $20@, 抵買.

子爵府

Teresa 發表於 11-7-22 17:35
大眾書局(Hall 1) counter: Roald Dahl Box Set 賣哂; 另外有Charles Dicksons 小說, hard cover, $20@, 抵 ...

OH! 無喇! ....

別墅

我今日同仔仔去了書展, 原本想去大眾買Roald Dahl book set, 不過原來賣曬, 佢地話唔返貨, 正失望之際, 竟然在榆林書店 (hall 1), 見到一模一樣的book set是$389.4 (即$599的六五折) 非常抵, 仲買了兩本心理書都是六五折. 非常開心。

子爵府

chrisraven 發表於 11-7-22 17:51
我今日同仔仔去了書展, 原本想去大眾買Roald Dahl book set, 不過原來賣曬, 佢地話唔返貨, 正失望之際, 竟 ...
thanks!

唔知明晚仲有無...

珍珠宮

畀面勳章

之前有mami問呢本書, 我喺Hall 1 誠毅Synergy搵到.

In Hall 1

珍珠宮

畀面勳章

今日既收穫!

子爵府

有無靚媽媽買書比1-4歲小朋友,想參考吓。
中英文書都有興趣,有無抵買/值得買?

大宅

請問有冇邊個booth多usborne的書賣?我睇中咗佢好幾本書, 但係都搵唔到嚟買.

珍珠宮

畀面勳章

mont_sherry 發表於 11-7-22 21:58
請問有冇邊個booth多usborne的書賣?我睇中咗佢好幾本書, 但係都搵唔到嚟買.

...

我記得Hall 3有個booth專賣Usborne書, 好似係"躍思" 3D-D24 (好似係咋, 唔係100%sure!). 另外, 去景行counter搵搵啦.

KongSiuBB  我見有幾個booth都有, 新雅, 躍思, 景行都有...新雅好像平少少...  發表於 11-7-22 23:24
mont_sherry  Thanks, great Teresa!  發表於 11-7-22 22:13

大宅

Little Rainbow Educational carries a lot of Usborne
Booth 3C-A31

mont_sherry  Yes, I saw it today. But I still can't find my favourite :(  發表於 11-7-23 19:47

大宅

我尋日由11點幾行到夜晚9點幾, 淨係夠行晒hall 3. 行o左1/3個hall 3時, 已經爆o左個手推車.... 足足行o左10個鐘, 超攰.
自己d 書都未有時間睇同行. 打算下星期搵日weekday先去睇自己o野.

Lulu0820  你好勁呀!  發表於 11-7-23 09:38

男爵府

剛剛我都係榆林書店(Hall 1)買了Box Set -- Roald Dahl,不過職員說已經特價沒有65折,要$419,但回家發現囡囡學校用Longman版簿裝,買錯了,有無媽媽有興趣,照價賣出,有單,有興趣請PM我. (只開了透明包裝紙),thanks.
:-D

大宅

回覆:尋 Teresa :去完書展報料

尋日收穫

nono76  thank!  發表於 11-7-23 10:26

大宅

仲有十幾部ready to read, I can read series 唔記得影. 同埋訂o左national geographic kids.老公話要訂o黎讀比呀仔聽的. 佢之前想買世界地圖, 但唔多覺有得賣, 點知咁o岩訂雜誌, 有得送! 另外, 想買o左地球儀的, 我想要大約一尺高左右, 英文的. 但hall 3 睇唔o岩心水.

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Roald Dahl Box Set
因為Hall1 有一間賣$419 呀嘛, 但人地仲有多一本 Roald Dahl 書送. 我都上左榆林當呀! 仲要呃我話係最後一套要賣貴些, 當我係儍仔.

mama667  Roald Dahl Box Set
請問, 幾多年級既小朋友岩睇?  發表於 12-7-17 14:01

大宅

醒目開學勳章

w_y 發表於 11-7-23 19:30
因為Hall1 有一間賣$419 呀嘛, 但人地仲有多一本 Roald Dahl 書送. 我都上左榆林當呀! ...

請問在那一檔可買到$419,仲可以送多一本 ?

yu-ma  在HALL 1 booth #1B-C32 公司名好似是PUBLISHED ENGLISH LTD 咁 贈品是 FANTASTIC MR FOX 電  發表於 11-7-24 14:42
w_y  我忘記了, 因為太急又已買了沒留意, 大概在1B-1D 之間.  發表於 11-7-23 22:12

男爵府

w_y 發表於 11-7-23 19:30
因為Hall1 有一間賣$419 呀嘛, 但人地仲有多一本 Roald Dahl 書送. 我都上左榆林當呀! ...
請問Roald Dahl Box Set有咩好?? THanks.

w_y  故事天馬行空, 唔少仲拍成電影. 算係近代經典.  發表於 11-7-23 22:20

大宅

報告今日收獲:

1. 世界出版社 約$150, 1set4本硬皮繪本, 內容與圖畫均不錯.
2. 世界出版社 $10 小王子漫畫, 好抵
3. 世界出版社 $10 頗大本的Pop-up book, 抵
(世界出版社記住用網上coupon)
4. 小飛象出版社 8本/$100 我選了5本平裝英文繪本, 故事內容和圖畫都很不錯, 平常這類繪本不便宜, 我估因為是台灣人寫, 所以平d, 呢個收獲我最鍾意
5. 家計會, 我的孩子太細, 沒有買$100那package, 但$60/2本, 買了貼紙書同孩子100問, 約$50買了4本性教育圖書
6. 地球儀沙灘波 $15, 都好抵, 總之買多幾個送比人, 平時不易見到
7. 其餘都係同其他媽媽提及的英文版大地圖($71), 8本/$100圖書等.

唔好意思, 我貼唔到圖, 只好靠文字描述

首頁

尾頁

跳至