自由講場

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

saulamlover 發表於 11-7-2 08:22
其實只係睇中醫,唔好飲凍嘢,掂凍嘢一個月就可?因為我要湊個2歲半架囡。啲血大約流幾耐架,坐月媽咪照顧 ...

流血因人而異,你預大約二至三星期內,應該便會沒有任何血再流...
之後會嚟番經期(等數星期), 西醫話, 有番經期便可以再次正常懷孕...
但個人贊成調理好自己的身體為先...
暫時唔好比壓力自己..
加油呀,多多休息

伯爵府

回覆:saulamlover 的帖子

上年我媽咪就教我醋煮蛋、醋煮肉、黑木耳蒸雞,黑豆湯,我又會煲花膠湯,飲薑荼等等喇,沖完涼洗完頭立即吹乾,生冷、凍嘢唔食住,唔好拿重野,多休息最緊要!只要組織排清、有返兩三個月m,就可以再開工架喇!重有係屋企要着拖鞋,呢樣係朋友教我,因佢奶奶係佢生之後叫佢著,唔好吸到風,點知佢無跟住,唔知係咪因為之後腳底成日都痕!其實搵人傾下都好架,唔好自己屈住!小心身體呀!

每日都咁開心!!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

saulamlover 發表於 11-7-2 02:33
好努力咁訓咗一星期床。最後都離開咗。放心我無事架。我只想知道,流產後要注意啲咩?

...

小心身體呀!應該都系同坐月一樣呀!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:我,流產了。需求食啲咩飲啲咩做啲咩?

我無太大唔開心又或者點,可能我係一個冷靜架人。反而我知道老公唔係咁接受到,我感覺到佢好唔開心。放心我一出院就地睇中醫,盡快調理身子再重新出發。

wcpcelia  加油呀...  發表於 11-7-2 08:40

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唔好冷親
放鬆心情
加油呀

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

樓主, take care! 加油!

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

take care 保重身體
感激遇上你~

水晶宮

回覆:我,流產了。需求食啲咩飲啲咩做啲咩?

So sorry to hear that!
老人家都話當生完坐月咁照顧,你身體好左,下次再陀B都會好d,預祝下次成功!

男爵府

好媽媽勳章

我都有此經驗, 箇中感受, 非他人明瞭.

唔知樓主係幾耐?? 當年我知道後, 十天後就無左啦, 收拾心情去睇中醫, 原來要先清底再補, 努力食左2個幾月中藥, 之後就有左而家仔仔, 就黎10歲啦.

加油!

水晶宮

畀面勳章

樓主,我而家就係瞓緊,e生話個胎多數唔得,但都要等多個多week先有得再照再confirm,請問你係呢段期間個肚有冇咩感覺,好似‘車’住‘車’住咁,或會唔會想食D鹹濕野咁呢?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

take care ..

複式洋房

加油, 努力. 保重

伯爵府

引用:我都有此經驗,+箇中感受,+非他人明瞭.唔知

原帖由 IRON 於 11-07-02 發表
我都有此經驗, 箇中感受, 非他人明瞭.

唔知樓主係幾耐?? 當年我知道後, 十天後就無左啦, 收拾心情去睇中醫 ...
我琴晚無咗架,打算轉頭出院就去睇中辱,咩叫清底呀?即係流完血先去睇中醫?

伯爵府

引用:樓主,我而家就係瞓緊,e生話個胎多數唔得

原帖由 tanping 於 11-07-02 發表
樓主,我而家就係瞓緊,e生話個胎多數唔得,但都要等多個多week先有得再照再confirm,請問你係呢段期間個肚 ...
我上星期5見啡加紅,到琴晚係咁個肚那住那住痛。都算幾痛吓。一起身落床就感覺到有一堆嘢跌出嚟。去廁所就見到一堆血塊。去完小便抹下身時就抹到啲粉紅色望落軟身她多個波波咁架嘢,就即刻入院。

男爵府

好媽媽勳章

樓主, 我pm妳~~

水晶宮

BK Milk勳章

其實睇下你自己想跟中e定西e啦..我自己就無食d咩..可能以前比較後生所以無咩大影響 但我都建議吾好食生冷野同凍飲住 可以食有營養既野 介下口eg:海鮮個d 我個人就食d溫和既保品 如燕窩/豬膶水個d 睇你自己想食d咩 性行為方面你問e生好d 始終係專業意見 安全d ma 因為都係睇你自己 我有朋友3個月內已經有 依家都陀得ok 有時要睇你自己個體質既 吾好急最緊要調理好身體先 ...

男爵府

你好堅強,祝福你快d再有好消息!!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

take care.

男爵府

2018復活節勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

早日康復

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

保重!

首頁

尾頁

跳至