親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近有冇人去完東京回來呢, 個邊情況怎樣? 可否告知.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唸下, 唔係個個都怕, 都唔會減到咁平啦!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

點解而家去?因為平?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

仲去?

伯爵府

--
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆 Charlotte_mom 的帖子

好多人會因平(其實我覺得不是真的很平)而減低怕的心理。不知是甚麼心態。

伯爵府

醒目開學勳章

怕~

頭先係其他 forum 見到, 日本出左一隻無耳仔o既兔仔呀~:
http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

男爵府

幅射嘅影響唔會三時一刻睇得到, 大人同小朋友都係唔好去啦, 其實仲有好多地方適合一家大細去呀, 唔洗搵命博!!

珍珠宮

環保接龍勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

食水同電力問題都好似未解決喎,咁都重去?

大宅

原本今年暑假打算去日本,但現在絕對唔會去.

大宅

Later la!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

輻射至怕係體內吸收, 短期見唔到有事, 但可能幾年之後就開始出問題啦, 例如生CANCER.....

我怕, 唔會比阿女去。我覺得小朋友唔好去,佢地仲有大把日子, 將來幾十年可以有機會去呀, 世界咁大, 去晒其他安全的地方見識先, 將日本押至5-10年後才去, 到時小朋友都只係20歲啫。

大人有40歲以上咪現在可以去玩囉, 反正有事, 都活左40年, 都夠啦.......如果唔擔心子女無人照顧。

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你地呢個topic的回覆真係正面, 我在另一個topic又係有人問日本的幅射問題, 居然有人答"要死點都要死啦,去到邊度都死, 唔驚得咁多" "香港的幅射水平仲高過日本"(呢個水平唔知佢邊度搵返黎),"人地福島d人都無你地咁驚" 又有人罵"咁驚咪掘個窿匿埋囉".....所以我見呢度的答案似返人答既所以忍唔住要讚下你地

Jasber  讚 X 10  發表於 11-5-27 17:33
海妮  認同.  發表於 11-5-27 15:12

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

都好想去, 但會無限期押後視乎情形再決定!

伯爵府

依家都唔係平,都唔明點解要去...

不過地震之後,人人話驚,話唔食日本野,唔去日本,唔用日本化妝品之類....

你睇sogo sofina 條隊長到...... 板x 門口出現番人龍,airline+agent都加番價,就知道香港人有幾善忘

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

如果你睇完仲敢去既話....mouth:mouth:" />
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UqVY9azhH3U

男爵府

醒目開學勳章

我都係為我對仔女安全著想, 改咗暑假去新加坡, 無謂冒咁大風險, 輻射後遺症絕對唔可以睇小!

首頁

尾頁

跳至