興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

lilian11 發表於 11-7-13 16:50
Teresa,
我想買 Marshall Cavendish Eucation 出版的英語教材 & 練習, eg My PALS ARE HERE, 請問可在哪間 ...

小樹苗counter有, 另外有一間專賣英文(Singapore)補充都有, 不過唔記得個名喇.

提提你, 如果你小朋友學校用My Pals are Here, 書展賣既My Pals are Here Supplementary Ex係Singapore版, 同HK學校用個版係唔同架.

lilian11  在書展最後1天, 我買了 My Pals are Here 國際版 , 計我6折.., 好抵, 買得好開心  發表於 11-8-14 01:41

珍珠宮

畀面勳章

小樹苗出版社coupon:

http://www.sesame.com.hk/latestNews/promotions.php?no=7

珍珠宮

畀面勳章

樂思教育出版社:

E-coupon:
http://www.pan-lloyds.com/html/hkbf_17.html

珍珠宮

畀面勳章

文匯報

牛津大學出版社 首推「Oxford Path牛津幼兒英語」

英語教學權威牛津大學出版社為慶祝香港分社成立50周年,特別針對幼兒學習發展需要,編制全球首套革命性的幼兒英語完備學習系統Oxford Path牛津幼兒英語。

Oxford Path將於七月香港書展中面世,其設計理念是建基於近20年有關兒童腦部發展和語言學習的最新學術研究成果,配合嶄新電子學習資源及定期一對一學習進度評估,讓幼兒可於入學前快人一步在家學習英語,打好英語基礎,從小掌握正統英式英語。

牛津大學出版社副區域董事總經理麥嘉隆表示:「近年不少香港幼童在學前已開始學習英語,調查亦發現家長對具質素的幼兒英語教材有強烈需求。有見及此,牛津大學出版社特別邀請了九位來自世界各地知名學府的語言教授及專家,為Oxford Path擔任設計及顧問工作,將其專業知識和實際教學經驗融合其中,針對0至6歲幼兒不同學習階段所需,為他們營造全面的英語學習環境,有系統地教授正統的英式英語。為迎合新世代生活模式,Oxford Path更包括多項電子學習資源,讓幼兒在充滿互動和樂趣的氣氛中學習英語。」

牛津大學出版社指出,香港幼兒的英語讀寫能力未如理想的主要原因之一是識字量不足。研究結果顯示以英語為母語的幼兒到5歲時,識字量達2,000字,但香港的幼兒一般只有700字。有見及此,Oxford Path的內容涵蓋了 Oxford Essential Dictionary內的2000個常用字,致力幫助幼兒循序漸進地建立英文詞庫,打穩英語根基。此外,Oxford Path透過電子學習配件如多功能聰明筆(Smart Pen)、隨身學習電腦(Smart Touch)及DVD等發聲配套教材,重點訓練幼兒的聆聽及口語能力,讓他們在入學前發展聲韻覺識能力(Phonological awareness),繼而認識字母原則及拼音技巧,再發展閱讀及寫作能力,使他們日後更深入學習英語時事半功倍。

大宅

好媽媽勳章

Teresa 發表於 11-7-14 11:06
文匯報

這套 Oxford Path, 要成 4萬幾 ..., 都幾貴咁, 不過都會去書展八掛了解一下是怎樣的教材

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

Teresa,

請問中文詞典買边個出版社好 及在那個COUNTER 買抵D (小學生用)?

英文字典是否oxford 好過longman?
thanks.

珍珠宮

畀面勳章

yu-ma 發表於 11-7-16 08:53
Teresa,

請問中文詞典買边個出版社好 及在那個COUNTER 買抵D (小學生用)?

字典不嬲都唔會有好大discount, 邊個counter都一樣, 可能商務counter會有多少少jetso(eg. 贈品)

中文字典: 商務新詞典(全新版)

珍珠宮

畀面勳章

yu-ma 發表於 11-7-16 08:53
Teresa,

英文字典: Longman/Oxford都OK. 我自己用Longman. 主要我會睇版面印刷係咪"順眼"易搵到個字.

男爵府

回覆 Teresa 的帖子

thank you.

大宅

好媽媽勳章

Teresa 發表於 11-7-14 10:21
小樹苗counter有, 另外有一間專賣英文(Singapore)補充都有, 不過唔記得個名喇.

提提你, 如果你小朋友學 ...

Teresa,
Thanks,

1) 我知國際版與香港版唔同, 我囡得3歲, 今年尾會開始學MPH國際版level 1, 在英語中心買只得9折, 我希望在書展可揾到更平..., 慳得1蚊得1蚊..haha

2) 我已有Robin 發聲圖書系列.., 除ORT外..請問有什麼英文圖書系列好推介...適合3歲以上小朋友看

珍珠宮

畀面勳章

lilian11 發表於 11-7-16 17:50
Teresa,
Thanks,

你問起我喇! 我細仔都係3.5歲, 不過佢睇書好冇定向風, 多數鐘意青田D書仔, 有時會睇下台灣兒童書, 間唔中會睇Phonics Kingdom DVD.

我又冇咩明確目標去買佢D書, 只要係平, 同埋個topic係佢鐘意嗰D都OK.

大宅

好媽媽勳章

Teresa 發表於 11-7-16 23:35
你問起我喇! 我細仔都係3.5歲, 不過佢睇書好冇定向風, 多數鐘意青田D書仔, 有時會睇下台灣兒童書, 間唔中 ...
我囡看書也是自由風, 無定向, 中英文書都睇 ....最緊要圖靚, 顏色豐富...。 我都是主打..平..的書.., 通常上綢買, 行書展就想揾吓套裝書 & ex. book, ...因讀緊幼稚園無乜功課, 只是每星期做閱贖報告咋

伯爵府

畀面勳章

大宅

回覆 lilian11 的帖子

請問上哪個web site 買呢?

洋房

ARTWOW GROUP: their publications are very educational and especially great for children or adults learning Chinese. Here is an email they send to their members:-

親愛的【亞和之友】您好,

新出品
《鬥串3色「中英」字謎》和 《謎你香港 - 通通識》

已於各大書店,開心熱賣。

《謎你世界 - 通通識》亦將於書展中強勢登場。

詳細請瀏覽 http://www.artwowgroup.com/product.html

書展更多禮品!更多優惠!
日期720 - 26
攤位:「兒童展館」 3C-C08 「一口田 / 黃巴士」
送上 HK$10 現金券

請打印,並帶到書展攤位使用。
再次謝謝您的支持;並祝生活愉快。
伊藤彥子
亞和文化事業有限公司
2010 年度中國優秀創新企業】
香港中區皇后大道中 213 號,亞和文化(發得順)大廈 1
電話: (852) 2545 7077
傳真:
(852) 2545 7643
電郵地址:
[email protected]

版主

版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

香港書展聽日終於開幕啦!下個禮拜二就完嫁啦,睇吓​有咩書展活動想去,約埋啲friends一齊去書展啦!如果想爭​取時間買書,可以響屋企上書展網站(http://www.hkbookfair.com/)搵定想買嘅書響邊個攤位先出發,咁黎到咪多啲時間聽講座同參加​其他活動囉。
(資料來源 : 香港貿易發展局)
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

珍珠宮

畀面勳章

貓大姐 發表於 11-7-20 00:44
香港書展聽日終於開幕啦!下個禮拜二就完嫁啦,睇吓​有咩書展活動想去,約埋啲friends一齊去書展啦!如果 ...

Thanks!

而家準備出去食個豐富早餐就去書展!!! 今晚再上黎報料!!

yeenmama  looking forward to your sharing!  發表於 11-7-20 12:14
貓大姐  今年電子書區有遊戲玩, 有時間可以去睇下  發表於 11-7-20 10:33
nono76  thank!  發表於 11-7-20 09:35

首頁

尾頁

跳至