母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Tube 唔好放入水浸,抹下好啦

大宅

Ffpanda, bellabella_oh, audrey79,buyer, Little bean,sheepdog
我個係b仔7磅6安,現在尚要補奶粉,我唔夠奶,大家有咩好上奶方法呀?
我仲未用個泵,打算今晚半夜用.
我未收到信,唔知個美元rate及銀行手續費.

大宅

好媽媽勳章

little.sheep 發表於 11-5-27 22:34
Ffpanda, bellabella_oh, audrey79,buyer, Little bean,sheepdog
我個係b仔7磅6安,現在尚要補奶粉,我唔夠奶 ...

想快D夠奶:
1.埋身餵, 我第一個星期都要補奶粉, 但都只係1餐,大概60ML
2. 飲多D 暖水, 豪情勁飲咁
3. 如果上咗奶就可以飲多D, 木瓜花生雞腳, 通草豬手湯
4. 瞓得幾多得幾多. 瞓得多都會造多D奶.
努力做個好奶媽.

複式洋房

我想盡快買個freestyle 返工用,有無其他jm想一起訂購share 運費?

1 X Medela Freestyle Breastpump
$265.95 $265.95
2 X Medela Freestyle Breastshield Spare Parts Kit
$14.99 $29.98
2 X Medela Clear SoftFit Breastshield
$14.95 $29.90
1 x Medela 8oz Medela Breastmilk Bottle Set
$17.95 $17.95
1 x Medela Feeding Gift Set (wide base nipple)
$29.99 $29.99
1 X Medela 50pk Pump & Save Breastmilk Bags with Easy-Connect Adapte
$18.95 $18.95
1 x Simple Wishes XS/S/M Soft Pink Hands Free Pumping Bustier
$39.00 $39.00

subtotal$431.72

Glad  在討論區內不可以集體訂購啊! 請注意. 謝謝!  發表於 11-5-30 13:11
吉蒂小豬  軟喇叭HK賣$49@有啲SHOP會有10%OFF  發表於 11-5-28 08:00

大宅

回覆 水草世界 的帖子

我都有興趣一齊訂購呀!

1 X Medela Freestyle Breastpump
$265.95
2 X Medela Freestyle Breastshield Spare Parts Kit
$14.99 $29.98
1 X Medela Clear SoftFit Breastshield
$14.95
1 x Medela Feeding Gift Set (wide base nipple)
$29.99 $29.99
1 X Medela Quick Clean Micro-steam bags
$5.25
subtotal$346.12

Glad  在討論區內不可以集體訂購啊! 請注意. 謝謝!  發表於 11-5-30 13:11

大宅

回覆 little.sheep 的帖子

其實我唔知關唔關事....我用咗FREESTYLE之後真係多咗奶, 我都係照舊每隔4個鐘泵一次, 但係泵出黎O既奶就比以前多一至兩安, 比以前口渴同埋容易肚餓咗, 希望佢真係幫到你啦!

SS0512  wow...咁正!Freestyle真係好掂咁喎!  發表於 11-5-29 00:47
吉蒂小豬  加油...  發表於 11-5-28 23:55

大宅

恭喜妳生了肥肥白白的bb,我大仔是用母乳的,當時我會多喝水,食多些飯,最幫助到我是放鬆心情,我睇住電視泵奶係最多既,同埋唔好諗住個出奶量,沖涼後泵奶就更多。

多謝妳幫手團購奶泵,希望各位bb都食得好。

Glad  在討論區內不可以集體訂購啊! 請注意. 謝謝!  發表於 11-5-30 13:12

大宅

回覆 sheepdog 的帖子

其實我估其他雙泵都會有呢個效果, IN CASE你要泵得定時同埋每次泵得清

hannalam  呢個係事實  發表於 11-5-29 09:58

複式洋房

"軟喇叭HK賣$49@有啲SHOP會有10%OFF 發表於 昨天 08:00 "

謝謝吉蒂小豬提點....請問在那間shop會有得賣??

珍珠宮

水草世界 發表於 11-5-29 20:26
"軟喇叭HK賣$49@有啲SHOP會有10%OFF 發表於 昨天 08:00 "

謝謝吉蒂小豬提點....請問在那間shop會有得賣?? ...

celki賣$49@,冇DISCOUNT。
BABYOUTLET買滿$300有10%OFF
其實好多有SWING賣的SHOP都有軟喇叭賣...我都係訂完先知HK有,仲唔算貴。我住將軍澳,將軍澳廣場有間BB店,有10%OFF。

SS0512  我住坑口架,想問吓將軍澳廣場邊間BB店呀?咁我都唔訂軟喇叭住啦!多謝你的提點呀!  發表於 11-5-29 21:35

珍珠宮

回覆 吉蒂小豬 的帖子

如果你住坑口,咁不如你去南"FUNG"廣場間"愛嬰店"到睇吓先,我上次好似見到有得賣但唔知幾錢。
將軍澳廣場那間舖,我唔記得個名,你由君薈坊行過去將廣,近凱司那邊,會見到間賣有機生果的店(SENSE)﹐咁間賣BB野的SHOP就係隔離,你問老闆話要SWING的喇叭就OK...

SS0512  好詳盡呀 !Thanks a lot!!!!!!!  發表於 11-5-30 08:37

大宅

好媽媽勳章 陪月勳章

cammylau, littlelittlebe, lalakelly, ikau,

又要update下你地... 我今朝再check usps... 又有update...到左PRC 啦... 應該好快會到香港... 同埋上星期我已經收到STATEMENT... 知道銀行個RATE... 大家CHECK PM 啦...

Detailed Results:

Arrived Abroad, May 27, 2011, 1:19 pm, CHINA PEOPLES REP
International Dispatch, May 23, 2011, 12:16 pm, ISC SAN FRANCISCO (USPS)
Arrival
Electronic Shipping Info Received, May 19, 2011

Glad  在討論區內不可以集體訂購啊! 請注意. 謝謝!  發表於 11-5-30 13:26

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

各位:

本題目因發展至集體訂購/團購, 是違規的. 現要關閉2小時(至2011年5月31 9:00pm), 然後會移走.

敬請大家留意.

曾在這個題目有參與過集體訂購或相關查詢及討論的會員, 均會收到提醒, 所以希望大家藉此知道: 在bk的討論區裡, 不禁止集體訂購/提出團購的討論. .

如果有發現相關的討論, 請發私人訊息(PM)通知本人. 謝謝!

在此也得感謝安排訂購的會員之熱心及善意! 你們付出的時間和精神是可以理解. 但請你們明白版規就是要遵守, 請大家了解.

此外, 請大家抽空一閱"親子王國"的版規. 謝謝!

http://www.baby-kingdom.com/foru ... 3043&extra=page%3D1
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

首頁

尾頁

跳至