母乳餵哺

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

本身有個SWING, 不過對比起用開O既AVENT手泵吸力冇咁勁, 速度都好慢, 冇AVENT泵得咁清. 心郁郁好想買個雙泵, 因為可以快D同多D, 想請教下除咗個HAND FREE功能之外, 一個FREESTYLE同兩個SWING到底有咩分別?

大宅

我都想知

大宅

有冇媽媽可以解答到??

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

freestyle 有 2 phrase, swing 有無?

大宅

swing就係有呀....所以我想知除此之外有咩分別?

男爵府

第一個仔仔初時medela mini electric breastpump感覺慢而且吸力很痛,跟着買了AVENT手泵回公司用,泵得清但隻手指公位用力過頭要睇醫生,再買swing覺得都好用,又不痛但泵清一邊要30分鐘再到另一邊,今次生完再買(Pump in Style Advanced真是很快,直到今天我生完十多日每次只須十多分鐘就有5安(兩邊合計)有次有8安,真是很快

男爵府

我自己就用緊 freestyle , 冇用過 swing , 結構上 freestyle d parts 比 swing 簡單易洗. ( swing 有 d parts 好細粒 ) , 功能上大致一樣. 但Freestyle 有 handfree 同叉電.

我有朋友本身用開 swing , 跟住覺得唔夠力. 就買左 freestyle . 佢話 freestyle 比 swing 好力好多. 我個人認為可能係因為個摩打問題. freestyle 叉濕電. 舊電應該可以推動更強的摩打.

我用左 freestyle so far 8 個月 , 雖然我都係當佢單泵用. 因為同時泵. 我 handle 唔到. 但單邊泵. 泵 10mins 左右已經可以泵完. 約 4-5 安.

大宅

原來係咁,咁請問硬喇叭係可以共用?
各位媽媽,當你地已經有兩個swing,又唔知自己餵幾耐,會唔會花錢買freestyle?老公唔贊成

sppchocho  如果有兩個swing我唔會買freestyle啦,主要都係要雙泵效果,咁都有兩個泵咯
我嗰陣係本身買左一個swing,再買多個freestyle  發表於 11-4-26 12:18

珍珠宮

回覆 hannalam 的帖子

SWING的硬同軟breastshield可以用在freestyle上的,我自己覺得軟的用時舒服些

大宅

我就係想知道FREESTYLE有幾勁, 如果等如兩個SWING, 咁我不如買多個SWING啦~ 我老公係咁叫我買, 因為佢話返工黎講真係要泵得快D. 我用過個SWING就係覺得對比起AVENT手泵個力同速度都好弱下, 雖然係舒服, 但係泵好耐都泵唔清, 我驚FREESTYLE都有呢個問題.....家下都係用緊AVENT手泵, 本人覺得佢好好用, 我又夠手力, 只係一邊出奶陣時另一邊只可以滴滴仔唔夠EFFICIENT, 泵晒兩邊用20-30MINS.

別墅

我之前用SWING, PUMP 2邊要40MINS, 有AROUND 8OZS,
依家用FREESTYLE, 15MINS有10-11OZS, 有時10MINS都攪掂
我之前都心大心細, 後尾有個MAMA話FREESTYLE做單PUMP都快過SWING 1倍, 咁我就買咗, 不過我覺得如果單PUMP差別唔太大, 雙PUMP就好EFFICIENT

但係你返工用2個SWING唔會好多嘢MA?

複式洋房

點解唔租呢?

大宅

Freestyle有得租? 係邊度租???

大宅

little_cat 發表於 11-4-26 12:49
我之前用SWING, PUMP 2邊要40MINS, 有AROUND 8OZS,
依家用FREESTYLE, 15MINS有10-11OZS, 有時10MINS都攪掂 ...

聽你咁講好吸引喎~ 半個FREESTYLE勁過一個SWING! 仲要快D... 咁泵完你有冇用手擠清? 定還是已經好清唔洗再擠?
我返工梗係唔會用兩個SWING, 因為一個SWING我都嫌慢. 我係用緊AVENT手泵. 如果手力夠, 佢絕對係一個好泵.

別墅

我覺得freestyle擋單pump就同swing差唔多,不過雙pump就快好多,同埋多2-3ozs, 都pump得清ga, 所以我冇用手擠la(其實我唔多識用手)。不過我好多時pump滿咗樽就收工,都冇pump清呢...

珍珠宮

Freestyle冇得租,一定要買,香港代理買~5200,網上賣~3000(連運費)

ahlid  i wanna know too. pm me pls! thx!!  發表於 11-5-25 13:04
juliodon  I want to know too, pls PM me! Thanks~  發表於 11-5-15 16:08
audrey79  I want to know too!! 可以pm我詳細資料嗎?Many thanks.  發表於 11-5-12 07:03
oken  請問邊度買連運費3k?
可以pm我詳細資料嗎?thanks  發表於 11-5-4 04:14

大宅

我最初一個月用兩個swing, 個半月開始用avent手泵, 依家用緊freestyle, 我覺得

手泵最清, 但係最痛同最攰,
freestyle最快又最方便, 但係最貴
swing 就唔夠freestyle 咁夠力, 但係都ok

如果有問題可以再問~希望幫到你地

男爵府

freestyle比swing夠力
我覺得swing好易壞,有時會吸唔到

小WEN  我用開mini嫌唔夠快, 我買埋parts去問姑仔借左swing黎試, 點知衰到吸都吸唔到, 搞到塞埋!! freestyle係咪一定會吸到呢? 最衰又無人可以借俾我試...  發表於 11-5-5 13:12

大宅

我終於買咗個FREESTYLE黎用啦, 結論係: 物有所值! 呢個泵對於返工好忙O既WORKING奶媽絕對係好幫手, 又快又多又夠力, 10mins基本上已經泵完, 再加多5mins擠清乳房, 全程15mins.

珍珠宮

仲可以用多兩三分鐘來多個奶陣,咁又可以多一兩安奶

首頁
12345...12

尾頁

跳至