自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

我地一日對十幾廿個校長,個個都斯文客客氣氣,就算我地做錯野,
都兜個圈講:唔好意思可能我地表達唔好.....
頭先果個幼稚園校長,一拎起電話:我係XX學校X校長今期邊個做做得咁差再係咁我唔做(重覆几次),B LEE BA LA未停過係咁嘈,無位俾我地講句話,何等市井低格一D都唔配做教育工作者,仲要係一校之長.
收線后細諗一下,我地幾錯都好,都唔係咁樣講野發晒爛渣,何況我地一直做開,今次換左新同事,唔合佢心水,但都唔使變臉到咁,同埋我地又無話唔改唔做.慶幸我仔唔係讀呢間學校,有D咁既人做校長,仲話培養品格,笑大人個口,校長個品格都未培養得好,HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

講完!唔好問我邊間幼稚園,我淨係講係將軍澳,我唔爆唔係因為客我要怕佢(衰客唔恨要)而係以家長立場對作為教育工作者睇法,咁既態度去處理一件事,相信佢對同老師都唔會好得去邊,真係'誤人子弟'
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

伯爵府

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哎唷,咁衰激親renren
乜你哋target學校咩??唔通我記錯左你做冰行mouth:

珍珠宮

畀面勳章

咁你可唔可以講你係做邊行呀??
我有D蠢, 估唔到你係做邊行, 如果唔方便講就算啦
又呃一個POST, "叮" 兩分入袋

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

山水有相逄, 做得父母就有可能係佢既客啦, 個校長倒自己米

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

伯爵府

咁可唔可以透露你是什麼工作?

個校長之前脾氣點架?突然今次先係咁?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你係唔係做親子/教育雜誌果類? 依個校長真係唔要得~~:;pppp:

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

講緊咩呢
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我都覺得佢好唔識做人.同時我相信佢對住d同事唔係咁既.呢d校長一般都係俾老師吓得多,揾出面無關重要既人出氣.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

係囉....樓主做邊行?

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

係咪做平面設計?你幫佢設計校刊?

水晶宮

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我有興趣樓主既職業多d

翡翠宮

畀面勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

一個人好與唔好, 唔會關佢背景/家底/讀書多唔多事, 係佢本身人格問題, 佢本身係衰格, 就算比佢係博士, 幾億億身家, 都係一樣咁衰格~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

男爵府

醒目開學勳章

我都有興趣樓主既職業多d

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

個校長咁衰格, 點做校長架, 誤人子弟呀

都係鍚番renren先

首頁

尾頁

跳至