母乳餵哺

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

奧海城 獨立餵奶室, 外面有換片床及洗手盤

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

設有育嬰間的政府物業 (不時更新)
http://www.fhs.gov.hk/tc_chi/files/reports/babycare_chi.pdf

其實好多地方,夠膽問借間房同借張椅,都借得到. 眾奶媽加油 !

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 小小山 的帖子

我去mk沙嗲王問,佢好黑面咁話無...

奇異果小邱  黑面....佢唔想做生意.顧客至上。
有時D育嬰室= 殘廁 。OK干淨。  發表於 11-5-9 14:53

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

last time i went to 皇室保 1/F, the room doesnt have lock or chair, and their staff had to bring me a chair so I can nurse... mouth:

大宅

回覆 kata_hihi 的帖子

請問屯門市廣場邊度

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 Teresa_BB 的帖子

請問屯門市廣場邊度

1 期 2 樓,近watons, osim 後面 (有2間房)
1 期 3 樓,next to California Fitness (有1間房)

依道可以睇到
http://www.tmtp.com.hk/floor_plan_p1_2_tc.asp

大宅

馬鞍山新港城中心二樓美心隔离(大D),三樓元氯隔离(細D),獨立育嬰間,ok!

禁止訪問

等待驗證會員

del

del

大宅

回覆:想share有餵奶房嘅地方

我真係唔知有咁多,我個囡二個幾月大;成日都留係屋企; thanks for sharing

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 fsammi 的帖子

就算係人奶B都可以四圍去架!

大宅

請問CWB世貿中心有無餵奶房?

kata_hihi  我唔知...最近cwb sogo 嬰兒部有  發表於 11-7-24 20:00

大宅

好嫐D人叫你入廁所喂~

禁止訪問

回覆:想share有餵奶房嘅地方

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 hb_bb 的帖子

係囉! 幾時見大人係toilet食飯? 有無攪錯!

男爵府

中環 ifc
銅鑼灣利園
cwb sogo 嬰兒部 changing room (要key)
cwb 皇室保 荷花 (要key)
CWB Times Square 9/F, next to 通利
康怡吉之島-有一個餵奶地方, 但不是獨立房, OK
太古廣場
太古城中心 cityplaza APiTA內
香港公園

Festival Walk 最高果層
觀塘 apm (要key)
朗豪坊-得個極細極窄既房仔, 仲要KEY入去, 好差
尖沙咀 K11
尖沙咀 i-square(NURSING RM無冷氣不特止完全無抽風系統,又焗又熱密室一個)
尖沙咀the one
尖沙咀 海港城 toyrus 旁 (好正)
尖沙咀 The One L2 (易牙台式料理旁) 獨立房
尖沙咀 海港城 Zara旁 獨立房
尖沙咀文化中心 大堂服務台後面既廁所附近,兩邊各有一間, 男廁旁既一間大間D,內有換片檯,一張折凳仔.
圓方
mega box -商場內, ikea, 荷花
德福廣場第二期
Diamond Hill Plaza
樂富Apita 嬰兒部內
旺角新世紀廣場
油蔴地永安百貨

將軍澳 君傲灣商場
將軍澳 新都城
將軍澳新都城二期
屯門 屯門市廣場
屯門卓爾居商場1樓
元朗 新元朗中心 鱷魚恤後面 (好細既房仔)
元朗千色店-獨立房餵奶, 尚可
沙田一田百貨公司
沙田新城市-獨立房有埋座奶器, 換片墊, 一張椅FOR餵奶, 不錯
Ma On Shan Sunshine City
葵芳新都會-有獨立房有張小梳化, 不錯
荃灣荃新天地-有獨立房有張小梳化, 不錯(G/F既NURSING RM壞鎖無得LOCK成日有人想開門,2/F NURSING RM壞冷氣又焗又熱,去親同CS講都話會搵人整=.=)
荃灣廣場
荃灣愉景新城

每間IKEA分店 都有間育嬰室/休息室可以用
部分政府室內運動場有另外既育嬰室

http://www.breastfeeding.org.hk/book/13
全港育嬰室資料

大宅

卓爾居都有 屯門吉島d房就乾淨d 而家我都去多左行街!
元朗千色餵奶=比人換片 好臭架..

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

唔知赤柱有無呢?

cathygum  應該就無啦。美利樓唔多覺有,馬坑商場又裝修緊。  發表於 11-7-28 15:01

大宅

沙田新成市中央廣場(即ikea家私個度),除咗ikea仲有一間獨主餵奶房(有張arm chair,有換片,洗手既地方好乾淨),但唔記得係2樓定3樓,係厠所則邊!!!!

我都完成任務,餵咗差唔多2年,但真係係7-8個月前先要成日"喉"住d餵奶房,到bb食固體就無。我無一定要用餵奶房,好多時係公園、商場,M記D連鎖快餐店坐埋一邊,用條SLING圍住就餵。

我睇過週圍D人既反應,其實係無咩人留意到我圍住餵緊奶。:各位奶媽加油!!!

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

jeannie_cheng 發表於 11-7-28 15:01
沙田新成市中央廣場(即ikea家私個度),除咗ikea仲有一間獨主餵奶房(有張arm chair,有換片,洗手既地方好乾 ...
我喺屋企餵個女都好似有D 論盡, 又驚佢食得耐, 又驚食一邊唔夠飽要換邊仲論盡, 所以未敢唔喺餵奶房餵~

Sling就可以不知不覺? 等我都買返條先! 洗唔洗搵D好大咖?

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊