論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

請問有冇媽咪o向 Action(呀信)請過工人?

我打算搵呢間agent請工人,唔知大家對呢間agent有咩意見呢?
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

Re: 請問有冇媽咪o向 Action(呀信)請過工人?

之前有人介紹 lee 間 agency 比我, 咁我咪打電話比佢地講我想要工人既要求, 後來佢地話我要湊兩個 bb, 要云個好有 exp 先得, 剛剛佢地有同事去印尼云工人, 可以同我云一個合適的工人過來幫我, 但而家都成4個月羅, 一 d 聲氣都冇, 我都云左工人幫我手啦.

複式洋房

Of course DON'T use this agency!!!!!!

I had a friend who a maid from this agency and terminated this maid at the end and my friend also is not satisfied with this agency's service. My friend is recommended by some BK mommies but discovered that they are that agency's staffs not BK mommies

bbboop=superfish=欣欣媽咪=bettymama=大長金香港=我愛香港=阿信agent(Action)

For details, please refer to this topic 最差的agent公司,請投票

CLICK HERE

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hi

希望唔好俾人話我= action

有時agent超好, 都不等如你會滿意工人, 唔會炒工人.(真的好視乎雙方表現同態度)

其次agent 好不好, 亦視乎你的要求.

在於我來說, 去年9月經他們請了個菲傭,到早幾日還收到她們電話做跟進,覺得已經不錯了.

複式洋房

chunghimmama :
看到你的發表,實令我們驚訝,希望你能告訴我們你朋友的檔案編號,網上發表雖然是自由,但亦需根據,再者,在此之前,我們的客人己有向我們反映Andrewbaba( 活聯僱傭 )所述以上members是=阿信事件的不滿,經商討後,大家一致決定,以《清者自清》來面對這不負責任的發表。相反,謝謝你和Andrewbaba,使我們的僱主朋友更支持我們。

阿信對僱主的承諾:外傭來港首兩個月每週跟進及再培訓課程,多年來不變,相信曾惠顧我們的僱主一定知道。

「損人利己」的所為,相信所有有實力的同業都不會這樣做,敬請自重。

如果Superfish = 阿信

廖啟智關懷行動--from Superfish

別墅

marcomama 寫道:
hi

有時agent超好, 都不等如你會滿意工人, 唔會炒工人.(真的好視乎雙方表現同態度)

在於我來說, 去年9月經他們請了個菲傭,到早幾日還收到她們電話做跟進,覺得已經不錯了.

marcomama ,
好認同你

複式洋房

[url=Link One]http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=367939&forum=16&39[/url]

[url=Link Two]http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=324190&forum=16&start=75&viewmode=flat&order=1[/url]

Why Action is on list on the 最差的agent公司?????

Think about it la!!!!!!!!!!

洋房

chunghimmama,

Are you the staff for another agent?
Why did you have this big response?

My friend also employed one maid through Action. She said that Action would call her to follow up the maid's status every month.

唔好意思,請給我一個機會在此亂寫一兩句,謝謝!
[img align=left]http://www.geocities.com/CollegePark/Campus/1674/s_candy.gif[/img]

複式洋房

If I were an agent, I would have attacked more agents instead of one la!!!!!

If you still don't believe it, please refer to the following link

CLICK HERE

quoted from LittleMimi:
I already received several PM from action's bk moms. Now I really understand the meaning of "空穴來風,未必無因" & "孫悟空72變". I think the no of vote shouldn't be only "1". I quite appreciate those bk moms who expose the true face of that agency. They're so brave becoz it's risky to fight against an agency who place advertisement in Babykingdom!

If you still don't believe it, then it's up to your choice la!

別墅

chunghimmama ,
你可睇下呢版,都係講緊Action,其信實每當有人公開讚某Agent時,都會有好多唔同回

別墅

I agree to what marcomama said. To me, Action is a reasonably good agent so far .... maybe I am lucky.

hi

Time flies, my kids are 12 and 10 years old now

子爵府

ahgooma,

I'm wonder why this topic looks like fighting.
Anyway, let's up to them what they said.
Our mind is clear ~ that's enough. Right? :lol:
Not only you are lucky, me too!

ahgooma 寫道:
I agree to what marcomama said. To me, Action is a reasonably good agent so far .... maybe I am lucky.

[quote]
hi

[/quote]

複式洋房

異象!如果有bk mom稍為講呢間agent(獨有此一家)的不是,就有一大班人圍攻個bk mom,反而唔見其他agent有咁嘅情况,好似d 投訴永遠永世都不會成立,可想而知係bk網其耳目眾多。當然係度俾咗$買廣告,梗係要全天候睇住 la !

我想andrewbaba & chunghimmama只是不值其行為才出聲及破壞咗人家好事,其實我都有看過andrewbaba & chunghimmama講

洋房

LittleMimi,

I was introduced to go to baby kingdom by my friend, so I don't know that here is very complex. May I know the case what you met about this agent before in order to remind my friend?
[img align=left]http://www.geocities.com/CollegePark/Campus/1674/s_candy.gif[/img]

複式洋房

CreamyMami,

I already sent you PM. Please check.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呀信,

剛剛在另一個topic 見到我=你, 在這裡再俾人話我係你隻馬,
喂, 你唔出糧俾我都得,但廣告費實唔少得

LittleMimi

異象!???????

這異象是用心換出來的, 人心肉造, 將心比已,
如果你是我朋友, 有日你比人惡意中傷, 我一定會幫你,
不個我的朋友一定是心地好.有禮貌,有品德,有口德的人,

再者,投訴是每個顧客的權利, 如果agent 對你造成傷害,你絕對有理由提出控訴及要求賠償損失的.政府有好多部門會幫你處理的.

"其實到此,我都未知呀信對你造成什麼傷害, 令你覺得投訴無門.你可否直接道出."讓我們幫你評理.又可節省問人取pm及發pm的時間.

LittleMimi 寫道:
P.S.當我睇完幾個用過呢間agent嘅pm後,原本唔想踢爆,費時阻人揾食,因為一出聲,實被人圍攻!不過唔想呢度變成[一言堂]!唔係有讚唔人俾彈架!

至於andrewbaba ,我在另一個topic 已作出回應,在此不提.

最後, 我們都不是小學生,已是一個有學識有思想的成年人, 真的不需要作出一些無聊行為的.因為改人花名,我是小學生才會做的.

祝生活愉快, 事事順利

marcomama

請不要介意借來一用.

"其實人家表示不滿,袋$落你袋,叫你反醒吓,應該要多謝人家就真!"

複式洋房

我唔方便公開post 我收到的pm,因為:
1. 一寫了出來,果幾個當事人會被對方滋擾,之前有個媽咪講了自己既不快經歷出來,即刻在bk被阿X(一個有禮貌,有品德,有口德的人???)公開全名 。這之所以人家不敢才此發言,而用pm啦。

2. 同你講就好似對住"Twins"嘅擁躉講阿sa & 阿嬌,唱歌唔得,效果都是一樣,充耳不聞。又係個句----話要代人家講公道話!

3. 再講我無責任要教精人噃,何解要post人家的pm出來,咪盞俾人圍攻!

我好慶幸我唔係受害人,如果你真好想知,不如去問吓下邊d 媽咪。不過最好去問你個有禮貌,有品德,有口德的朋友,就最清楚 la 。

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=191921&forum=16&start=0&viewmode=flat&order=0
You may ask: "Carchu" & 阿咪

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=203298&forum=16&11
You may ask: " 雅雅"

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=324190&forum=16&start=90&viewmode=flat&order=1
You may ask: "lobun"

可能呢d就係叫做"當局者迷"!唉!!

複式洋房

致各位BKmemeber及阿信的僱主:
你們好!在此,很多謝在這Topic 曾回應的人仕,更多謝你們轉達一些對我們不滿的PM ,使我們能清楚了解整件事的真相。

致萬分歉意的是關心支持我們的僱主朋友,為了我們,被誤會為《 阿信 》的化身,謹此致歉。《 阿信 》仝人會珍惜這份友誼,更精進我們的服務。

為了尋找 《 阿 信 》資料而作出付出寶貴時間的人仕,無論
閣下出發點是善是惡,亦請容一謝。謝的是,你們的資料及Pm,使我們知道一些與事實不符的個案,提醒我們對毀謗不應沉默。

而我們將維持《 阿信 》的信念:
[size=x-large]不為討便宜而侵犯他人,不為逞己快而諷刺他人,不為嫉妒而打擊他人,不為護私過而傷害他人。

在此,曾以pm毀謗《 阿信 》的人仕,在閱讀過你們的發言,使我們頗感驚訝,言論中與根本與事實不符,最關鍵的要點,均不見紀錄在案,為了尊重各位的私隱,我們將不在此談論,但望各位自律自重。

香港是法治之區,為了防止同類毀謗事件繼續發生,我們已就此事交由法律界人仕跟進及處理 。

對於善意及與事實相符的批評,《 阿信 》非常樂於接受及改進,但對於下列原則,則難以遷就:

1 ) 低付工資;2 ) 勞工假期;3 ) 一切由勞工處訂立之法例,包括解僱時勞資雙方的權利與義務

我們會以合情、合理、合法地協助一切個案,絕不偏袒傭工,所有方案,均經詳細分析及考慮而作出定論。

「謠言止於智者」,明察的網上朋友,相信大家都是明理之仕,由於事件已交予法律界人仕跟進,《 阿信 》將不再就此次爭拗再作反應 。

在此,再向一直支持、關心我們的僱主致歉、致謝。

marcomama,謹祝旅途愉快!

阿信專業僱傭

民房

各位BK Fans總之要小心,不要聽信一面之詞,我覺得呢度好恐怖,o係BK上無人知道發言者的真實身份,同一間僱傭公司也可以登記幾十個不同user name上來自己sell自己,可以口誅筆伐,最慘係如果你上黎搵料,以為人地介紹左間好野比你,原來暗牙底你係比人呃左,其實介紹你果個根本就係果間agent,都咪話唔激氣。

大宅

LittleMimi,

You are quite right...很多時當我讀完 x信 於bk的回應都覺得態度有些霸道及不知悔改.......算吧啦.......信與不信.....由人家吧.

LittleMimi 寫道:
我唔方便公開post 我收到的pm,因為:
1. 一寫了出來,果幾個當事人會被對方滋擾,之前有個媽咪講了自己既不快經歷出來,即刻在bk被阿X(一個有禮貌,有品德,有口德的人???)公開全名 。這之所以人家不敢才此發言,而用pm啦。

3. 再講我無責任要教精人噃,何解要post人家的pm出來,咪盞俾人圍攻!

我好慶幸我唔係受害人,如果你真好想知,不如去問吓下邊d 媽咪。不過最好去問你個有禮貌,有品德,有口德的朋友,就最清楚 la 。

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=191921&forum=16&start=0&viewmode=flat&order=0
You may ask: "Carchu" & 阿咪

可能呢d就係叫做"當局者迷"!唉!!

已代刪除

首頁

尾頁

跳至