樓市動向

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

請PM我,謝謝
原帖由 clsee 於 11-3-15 12:54 發表
我個租霸都係上手帶落 :;pppp:

複式洋房

回覆 21# chrischeung 的文章

To clsee & Chrischeung

複式洋房

請問你們的租客是做什麼行業的,是單身還是有小朋友,可否告知你們的單位是否高上住宅,d租霸是否選有靚裝修的.

我遲些都會出租單位,想聽下意見thx

大宅

PMed

大家面對同樣問題, 所以已PM你我個收樓情況. 有時真係俾D租霸玩死架

但礙於私隱問題, 請不要轉載給其他人. thanks
原帖由 chrischeung 於 11-3-15 19:40 發表
請PM我,謝謝

大宅

邊個行業都有敗類, 個格唔好唔關職業事ge, 但d人通常話唔好租俾D地產佬同律C, 因佢地識玩條例, 會玩死你囉.
原帖由 RedRedBB1008 於 11-3-15 21:06 發表
請問你們的租客是做什麼行業的,是單身還是有小朋友,可否告知你們的單位是否高上住宅,d租霸是否選有靚裝修的.

我遲些都會出租單位,想聽下意見thx ...

大宅

原帖由 clsee 於 11-3-16 20:27 發表
PMed

大家面對同樣問題, 所以已PM你我個收樓情況. 有時真係俾D租霸玩死架

但礙於私隱問題, 請不要轉載給其他人. thanks

clsee,

我系新業主,最近都有屋出租左比人,我都想知道佢問既問題啊,租霸通常有咩特徵咖?同埋點解攞政府租金津貼可以租住私人樓?唔系要住公屋咩?
如果唔可以公開,麻煩你pm我啊,謝謝。

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

係唔租比差佬同律CAR..地產就...你落佢舖攪佢,佢仲驚過係AR...
原帖由 clsee 於 11-3-16 20:31 發表
邊個行業都有敗類, 個格唔好唔關職業事ge, 但d人通常話唔好租俾D地產佬同律C, 因佢地識玩條例, 會玩死你囉.

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

2個幾月一定唔得LAW,要差唔多半年時間...
原帖由 chrischeung 於 11-3-13 22:41 發表
POLICE是不會理你的,因為是租約問題,你要
1.去田土(听)或叫地產比張查冊,要證明你是業主.
2.去地政處填份R22表(我不是太記得個名),之後比2百几費用入品法庭,之後政府會比三張PAPER你去貼在租客的住所外.之後如果他不 ...

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

你小心比人告你報假案,
同埋你CUT佢水電都係犯法GA~
原帖由 chrischeung 於 11-3-14 20:08 發表
我有個租客又吾交租又吾搬走,搵左佢成個月都吾听電話,明明系屋企叫左成個鐘都吾開門,個租客系口頭租客,系上手帶落,我好冇耐,打去地政署,話口頭租約都系約,要跟返程序,我見佢咁衰,諗住下個月頭搵人CUT左佢水電,吾知得 ...

大宅

唔洗驚喎, e+ 租客多, 租盤小, 總之唔好心急, 慢慢揀客. so far, 我另外d租客都好好架, 準時交租, 佢地都好耐冇搵過我啦 (因冇野要整). 當然, 我在租客心中, 都係一個好業主啦.

原帖由 loveannis 於 11-3-18 01:34 發表

clsee,

我系新業主,最近都有屋出租左比人,我都想知道佢問既問題啊,租霸通常有咩特徵咖?同埋點解攞政府租金津貼可以租住私人樓?唔系要住公屋咩?
如果唔可以公開,麻煩你pm我啊,謝謝。 ...

禁止訪問

搵律師攪

首頁

尾頁

跳至