論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔知請唔請過第二個工人好

我向年頭請左個印印,之前請佢的原因係因為佢向香港做過,中文講得唔錯同埋佢係照顧開3歲小朋友,好合我要求.但到了我家後,佢的最大缺點係做事唔上心,左耳入,右耳出,冇記性,叫佢做野,轉頭就唔記得,簡直好似失憶咁.又試過餵個仔食藥水又記錯時間(明明6個鐘一次,但睇都唔使睇就話比我聽4個鐘一次),仲有好多鎖事,不能儘錄.不過佢亦有佢的優點,(1)佢冇手提電話,唔驚佢掛住講電話唔睇住BB,(2)依家個仔講野叻o左,我諗係因為佢平時真係有同我個仔講野,(3)雖然佢做野唔係好乾淨,但起碼都叫有做.

而依家最大問題係我第個BB將會8月尾出世,而佢又成日咁冇記性,我問佢有冇信心可以照顧到BB,佢竟然話唔知道.

如果係你,你會唔會炒佢呢?

禁止發言

Re: 唔知請唔請過第二個工人好

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 唔知請唔請過第二個工人好

Hire another one
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至