論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人獎勵過工人?

好多工人做冇耐就現形,有冇人對佢有獎勵,有讚許佢地都會o甘衰呢?

翡翠宮

Re: 有冇人獎勵過工人?

天下烏鴉一樣黑, 對佢地好獎勵佢地, 佢地覺得好似應份的, 因為你返工後指意曬佢麻 :evil: 所以你對佢好佢會覺得應份 :tongue:

子爵府

我有獎勵我工人ga! :lol:
好多工人做冇耐就現形, 其實真係好睇個工人本身既性格!!!

大宅

我都有獎勵工人啊. 她的表現又唔有因此而得囂張, 反而比以前更用心工作.

SandyHung說得對, "真係好睇個工人本身既性格" :mrgreen:

別墅

我答應過年尾會比bonus佢,但佢表現好飄忽,所以改為每個月o弟表現而比,我試過比過兩百又試過扣佢兩百(因為佢打爛我對杯同鐘)。佢見有bonus好開心,不停講多謝。

大宅

On her birthday, x'mas, every time after I return from travelling and every time after my daughter get ill, because she spent time to take care of her.

男爵府

有架, 口讚一定要, 每次煮送好食我都會讚, 佢會好開心。 生日試過送禮物, 唔夠時間買禮物就出糧出多d比佢預祝佢生日, 新年利是同我仔女一樣咁多。 講真, 獎勵係improvement既推動力, 如果乜野都彈既話, 做乜都提唔起勁啦!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

珍珠宮

我都有獎勵工人, 但不會經常, 太易得到唔會珍惜只會以為係應份, 咁好易玩完。

我有時買東西給亞仔時買多一份送給印印的女兒, 她沒有表現得好開心, 只淡淡地說了一聲謝謝。
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

翡翠宮

我不留都有在佢地生日或聖誕節送禮物而過年時會封一封大利是希望佢地比心機做同對d小朋友好d, 但可惜佢地都無珍惜過, 所以家陣都係送小禮物算了, 至於錢 no way.

複式洋房

我五月份生左BB,見大家都好辛苦,於是乎出多D俾佢,結果激到爆,收左後粒send吾出,無話多左,頂佢個肺.對佢地好無用,佢覺得應份.

別墅

addlok 寫道:
我五月份生左BB,見大家都好辛苦,於是乎出多D俾佢,結果激到爆,收左後粒send吾出,無話多左,頂佢個肺.對佢地好無用,佢覺得應份.

我每次出糧都寫清張糧單嘎,上面寫明無放的錢同賠野的錢還有就是bonus幾錢,每次出糧日就係同佢照肺的好日子,講清這個月須改進的地方,講明那些bonus係特意多比佢的,還要簽名。免得有誤會。

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我會間中送禮物俾工人ga !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

民房

我都會間中送禮物俾工人, 剛剛果客送咗支香水板比我, 我又無用, 未送比佢!

複式洋房

同意,
不過唔知點解我越o黎越「懶」,比佢初初o黎o既時候做少左門面o野(雖然讚下唔駛錢又唔駛用好多時間)
情況有d似我老公,
拍拖o既時候會送下花講下甜言蜜語,
耐左就慳得就慳
唔止工人會覺得一d o野係「老馮」,
自己都係!

Mummy 寫道:
有架, 口讚一定要, 每次煮送好食我都會讚, 佢會好開心。 生日試過送禮物, 唔夠時間買禮物就出糧出多d比佢預祝佢生日, 新年利是同我仔女一樣咁多。 講真, 獎勵係improvement既推動力, 如果乜野都彈既話, 做乜都提唔起勁啦!

Honeybaby Yan Yan

複式洋房

佢生日, 我比利是, 及用亞仔名義買個生日蛋糕比佢切.
平時一齊行街買開野都買埋佢份.
當我出完oversea trip 都會買d手信比佢.

首頁

尾頁

跳至