美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我次次去親現代美容﹐都hard sell 要人買course,買佐course之後,下次又話有新野,要再買,如是者幾次,我話”唔洗喇..佢又叫多幾個人入黎同我傾,,我覺得好煩..又話送個脫粒粒比我...
之後我等左佢成15分鐘都冇人入黎..
途中係咁話好快好快.,.簡直係黑店..
又話你可以落住訂先.,好似驚死我下次唔去咁,,諗起都好嬲

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

modern出晒名係咁架!我而家都唔想去做facial, 因為瞓低洗完面就叫個乜水經理黎話睇皮膚,然後就勁sell話扣多幾個格仔做d好d嘅facial, 總之就講到佢哋之前叫我買咗嗰d係完全唔啱我做的,好憎佢哋次次都係用呢招。
我而家只係去做body massage, 冇乜機會比佢哋sell嘢。
靚太唔易做!!

子爵府

陪月勳章

依家連 pxxtty beauty都係咁, 個consult做一次facial 入嚟幾十次

民房

原帖由 kc 於 10-11-5 13:13 發表
modern出晒名係咁架!我而家都唔想去做facial, 因為瞓低洗完面就叫個乜水經理黎話睇皮膚,然後就勁sell話扣多幾個格仔做d好d嘅facial, 總之就講到佢哋之前叫我買咗嗰d係完全唔啱我做的,好憎佢哋次次都係用呢招。
我而家只 ...

醒目

民房

你地有冇人試過GREEN HOUSE 呀?? 會唔會都係咁嫁??

大宅

回覆 5# 森姑姑 的文章

我有試過呢間野丫,,我覺得幾好wo,,
雖然佢有sell,,但係你堅持唔做,,佢都唔會黑面..

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 8# dada1023456 的文章

雖然間間都係咁..我明白佢地既工作係要sell客,,但係人地唔肯做,都冇理由迫人嫁嘛!係咁sell真係令人好反感,,佢地咁迫人認為留得住d舊客咩” .\/.

伯爵府

其實好多間都係咁,我而家做緊果間有幾間分店的, 之前join果時都無係咁sell, 都做咗成2年幾, 而家一洗完面就有個consult入嚟睇皮膚, 都唔知有咩咁好睇, 之後又話我而家個plan唔啱我, 要我買貴d, 我睬佢都傻, 一句話唔洗. 仲有叫佢唔好再行入嚟睇皮膚, 我又唔化妝, 一入去佢間舖佢都睇到啦.

而家已經無再行入嚟, 同埋佢知我sell唔到佢都費事晒口水, 其實間嘢唔係差, 佢d用料真係好我先會做. 如果唔係我是但做晒佢就算!

伯爵府

我阿媽都係幫襯佢做body massage,不過上次都sell佢買100張coupon,100蚊一張,成皮野,我阿媽冇買,佢轉頭又打黎再sell﹗真煩﹗

原帖由 kc 於 10-11-5 13:13 發表
我而家只 ...

民房

回復 6# jojoey 的帖子

我上星期6去左間GREEN HOUSE 啦~ 呵呵

做左個身體按摩...做完真係幾舒服

果D 人都幾NICE , 唔會點SALE ...

搞到做完一次搞到想去做第2次...

但 $ 680 做一次會唔會太貴呀 ??

有D 後悔冇聽佢 SALES ~ 哈哈

子爵府

陪月勳章

少少啦, 我做香薰淋巴嗰度正價都$600, 如果佢有折又做得好嘅都ok

伯爵府

所以我從來都唔去d大既美容院, 可能環境會靚d但咁sell法咩都c , 比錢唔係問題, 有d人覺得分期都ok, 但我睇到我公司有好幾個阿太join呢d 公司做facial, 皮膚唔覺得有咩好, 對我黎講佢做同唔做無咩分別, 重要同我講要扣好多格, 差唔多千幾一次, 嚇到我呀

民房

回覆 14# jojoey 的文章

Thanks a lot!!!!

大宅

原帖由 stefinition 於 10-11-9 16:51 發表
modern 真係好黑店... 我簽下簽下簽左二皮幾四皮,好恐佈!我去左半年度,唔敢再去... 蝕都唔去呀!!

叻叻

大宅

所以我都好耐冇去美容院lu,唔想破財呢

民房

我剛完又唔似好hard sell, 無買package

大宅

原帖由 drm4 於 10-11-20 22:41 發表
我剛完又唔似好hard sell, 無買package

大宅

回覆 17# nnaa 的文章

但係女人唔KEEP好易老嫁啵”
你平時有冇護膚嫁?