跳至

首頁

尾頁

大宅

台灣媽媽

hello....
多個地方互相照應吧!

1.鷹女黃

別墅

Re: 有沒有台灣媽媽在這裡?

Hi 鷹女黃,

我也是台灣媽媽, 我嫁來香港已經超過十年了囉! 現在住在將軍澳,
有一個女兒叫心心今年2歲, 她一點都不像女生, 反到像個小男生, 超級皮的ㄌㄟ.

妳呢? 妳來香港多久啦? 有幾個baby ?

嘻嘻! 妳的網名好有趣喔! 可不可以告訴我為什麼要叫做鷹女黃而不是叫做綠豆黃或是鹹蛋黃呢? (開開玩笑不要生氣喔!)

複式洋房

我看過妳漂亮女兒的照片了,她好多“動靜“很活潑。
我也是台灣來的,女兒就快十一個月.
:lol: :lol: :lol: Natasha

複式洋房

鷹女黃=Queen Elizabeth II??? :) How old is your kid(s)?

I am not a 台灣媽媽 but I have a 台灣仔仔. He is already 14 mth old.

大宅

joannek,

我個"香港囡囡"就來十一個月.呢兩日出左第二隻牙仔,好為食.
"鷹女黃"係囡囡四眼老豆改.(以前香港好似有個議員叫"李汝大",不知道別人喊他名字時,他會不會說"還好、還好" )

Alice.台中有一家綠豆碰很好吃哦...

複式洋房

大家好,我也是台灣嫁港仔,娘家在板橋,女兒快1.5歲,你們有沒上台灣的Kimy網呢?或許我們是相識啊

複式洋房

I was living in Hsinchu for 1 yr.

Before getting married, I found that 台灣仔 was better than 香港仔.

Now, it is in the other way.... :-(

So, how often u go back to Taiwan?

大宅

joannek

Now, it is in the other way.... how come?are you unhappy?

台灣人很有人情味...香港人也不錯...至少我的這一個不錯

我都好中意返台灣玩、食、搵同學朋友...一年至少返4~5次.

複式洋房

Yes, he doesn't cook, doesn't do any houseworks now, and doesn't help me to look after the kid sometime...really want to kick him out!!!!

Do you bring along the baby with you when you go home?

Ummmm...Do you speak Mandarin with your kid at home??

別墅

鷹女黃
終於找到你啦

KaKa是一個愛玩愛笑的孩子喔 BABYHOME的新家

大宅

joannek

我不會帶小朋友回去,第一她爸爸不放心,第二(most important)帶她回去我成了奶媽...沒得混啦.我也嘗試在家跟女兒講普通話,但她還不到11個月,現在跟著工人學講話,第一個單字竟然是"Car" ...
be happy!妳不開心,他也會不開心哦.
有空上來聊聊天,心情會好一點!我們會支持妳哦...

我沒空時還有Amy在這啊...

Amy, 對不對 ? !

Alice / Caroline.
看到妳們參加普通話聚會,我都好想參加,但真的沒啥時間;現在剛好也不是適合的時機,肝炎事件大家都要多take care哦.或許時間再延遲些我都可以試試看能不能參加.
很高興找到妳們! :-P :-P

別墅

Dear 鷹女黃

祝你老細常常出街街啦
那你就能常常來報料 hehe :-P :-P :-P

Amy

別墅

Hi, caroline

我也是來自台北
一時失察嫁給僑生
然後就被騙過來了
來了兩年多
廣東話還是麻麻(鷹女黃就比我棒多了)
最大的收穫就是生了這個小寶貝

我女兒跟鷹女黃的女兒生日只差幾天都是十一個月大
Kimy中文是奇蜜網嗎
如果是的話那我也是會員喔

你來香港多久了?會常常想回台灣嗎?

Amy

複式洋房

I've just perpared the following list. Please update if you want!

1. 鷹女黃 - 囡囡
2. ysmhkg (Alice) - 女兒心心
3. Natasha - 女兒
4. Caroline (板橋) -女兒
5. joannek (HK) - 仔仔蓁蓁 – 2002/01
6. amyliang (台北)- 女兒Ka Ka

複式洋房

鷹女黃, You are so lucky that you don't need to take your baby with you when you go home. It's nightmare...

I don't appreciate some Taiwanese 'Men' after I move to Shanghai, including my husband. Now, I'm so independent that I don't need a husband!

Of course, it's no doubt that Taiwanese 'Women' are very nice! I also have a Taiwanese friend who married to a HK guy.

複式洋房

Amy,

Your Cantonese could be improved quickly if you keep chating and watching TV.

I also did not know any Mandarin before I met my husband. I learnt it slowly when I was in Taiwan because I only had couple friends overthere and I mainly watched the Japanese Channels. (I miss the TV channels in Taiwan so much!)

My Mandarin improve a lot since I am living in China. Coz' there are so many babies in the area we are living and just keep talking and talking...no good TV programmes in here ah!

To All Mums,

I always speaking Cantonese to 蓁蓁 as he must know Mandarin when he gose to shcool in the future. He could understand both Mandarin and Cantonese. I think most of you are speaking Mandarin to your babies while daddy is speaking Cantonese...

大宅

1. 鷹女黃(Amanda,台南)-小妤-2002/04
2. ysmhkg (Alice,台北) - 女兒心心 -
3. Caroline (板橋) -女兒
4. joannek (HK) - 仔仔蓁蓁 – 2002/01
5. amyliang (台北)- 女兒Ka Ka - 2002/04

大宅

joannek,

早晨!
我update了名單.

大宅

joannek,

我能明白,在上海與台灣男人維持良好關係有多難.
妳一定為這個家犧牲很多,不斷的適應新環境,想必妳是個堅強又勇敢的好媽咪.

我因為高齡產程又不順利,復原的很慢,現在手腕的關節還沒完全好;所以,我從來不會單獨帶女兒外出。

別墅

Dear joannek,

I have already learnt Cantonese by watching TV news. But some words are so difficult to pronouce in Cantonese. My HK friends often teach me the correct pronouciation. It's really hard for me. Anyway, I will do my best to practice my Cantonese.

Are you living in China? What city do you live? I think you must be very adaptable. It's hard to accustom the life style in China and Taiwan for most HK citizens. Because I found it's so differrent between China and Hk in culture, environment,....

Amy

首頁

尾頁

跳至